Moniko, kuś nas wszystkich tylko pisz w miarę swoich możliwości jak się sprawują rośliny w Twoim ogrodzie. Jak o nie dbasz, ale pzrede wszystkim jakie masz z nimi problemy. Bo to chyba najcenniesze uwagi dla innych. Pozdrawiam sredecznie. [/quote Hej Ewo teraz mam problem z liśćmi na powojnikach , zostało ich strasznie dużo po zimie i nie wiem czy usuwać czy nie. Ania mi piesała ze nie usuwać ale ja gdzieś czytałam ze trzeba usunąć , sama nie wiem... Poprzednio usuwałam ale teraz mam takie niektóre delikatne ze przy zrywaniu listków suchych łamią sie pędy . A tak wyglada jeden z nich aktualnie ...
Dwa lata temu też miałam taki o tej porze roku, a właściwie parkę Wysadziłam do gruntu, ale biały się nie uchował Kasiu, chętnie bym takim gniazdko Ci wyścieliła
Dzisiaj nareszcie zaświeciło słonko ale temperatury nadal niskie, zimno brrr.... Wyjęłam dzisiaj na chwilę skrzynie, bo już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę działać ogrodowo Tak wyglądają, kupiliśmy 8, ale już wymierzyliśmy i dokupimy jeszcze 2 może być też podwójnie
Bogdziu weeeeeeeeeeeeelkie dziękuję !!!!!!!!!!
nie obrywaj starych liści . niektóre ... dużo odmian ma je całą zimę a jak zaczną wypuszczać nowe to te same odpadną . coś podobnie ja z grabami .tylko pędy możesz w ten sposób uszkodzić . a to działa opiekuńczo przed mrozem na nowe pączki
Lawendowe klimaty
Taki brązowiutki tron to by mi pasował, nawet dwa bym adoptowała
Troszkę wiosny zostawię na dowód,że zaglądam i pamiętam
Ode mnie również najlepsze życzenia dla Was obojga.
Widziałam dzisiaj w jednym markecie nową dostawę wszelakich krzewów ozdobnych i owocowych. Ładnie zabezpieczone róże były po 8,99, nawet ciekawe odmiany, palety z niewielkim ok.15 cm bukszpanem dość tanio i wiele innych. Ja kupiłam ziemię i dwie mini szklarenki. Wykorzystam je do pikowania
piękne wianki.... masz talent Sylwia też mam synka Kubusia, tylko troszkę młodszego.....