Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu odpoczywam 14:52, 29 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Powiało zimnem, więc przedsmak tego co wkrótce nastąpi

Irysy

)

Grażynko czy to syberyjskie ?- takie wielkie . ja też mam wielką kępę , ale takie kwiatki malutkie ....nawozisz ? , bo ja jakoś po macoszemu traktuję . ale chyba też muszę o nie zadbać
Ogród w skali mikro :) 14:51, 29 sty 2013

Do góry
Dziewczynki.. a moje rododendrony już sterczą a nie dyndają ... Czyż to nie wspaniała wiadomość ?? ... Bo przecież wolimy sterczące od dyndajacych

Roztoczańskie klimaty 14:43, 29 sty 2013

Do góry
Zeta trzmielina będzie się fajnie komponować z lawendą Cos zielonego za bardzo sie zleje. Wiem co piszę bo mam taka rabatę z lawendą i posadziłam wierzby hakuro i to nie daje takiego fajnego efektu.....

Jak obejrzysz skasuje zdjęcia coby Ci wątku nie zaśmiecać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:38, 29 sty 2013

Do góry
Pięćsetka! Ale trafiłam. Ale nie mam kfiatucha pod ręką. Masz za to jeża:

Buziam!
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 14:37, 29 sty 2013

Do góry
Kolejna porcja zdjęć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:34, 29 sty 2013

Do góry
500
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:24, 29 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza to Ty masz górkę, na której Anula jeździła i nie trenujesz? foch!

no mam górkę co mam nie mieć )))) ... nie żebym nie miała ... co by mieli mówić, że w świętokrzyskim górek nie ma ...

Madżenko bez przynajmniej 2 instruktorów w zasięgu metra nawet kurtki nie zakładam ... tak mnie Anek zepsuł i rozkaprysił ...

to tylko zejście ale na saneczkach brykali

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:11, 29 sty 2013

Do góry
Eve napisał(a)
Nie wiem czy uwzględniłyście na angielskiej rabacie łubin? polecam też powojniki bylinowe, które mogą być wypełniaczami, jesienią astry, no i dalie może? długo kwitną.

Ewuś czujna...nie uwzględniliśmy!!
astry uwielbiam, nawet zakupiłam nasiona i pasują kolorystycznie; o łubinie myślałam też, pełno go na angielskich rabatach i dalie..moje ulubienice, mimo wykopywania..sprawa jeszcze otwarta, sztuki nie policzone, więc zobaczymy

a tu moje zakupy nasionowe, dobierałam kolorystycznie, jedynie prtulaka idzie na skalne murki

i tak mam tu;
naparstnica, werbeny niskie, jeżówki, cynie daliowe i wytworne, orliki pospolite, kleoma ciernista - mieszanka różowo, biała, fuksja, wdówka mieszana (scabiosa), aster igiełkowy, cynia kaktusowa
Tu odpoczywam 14:07, 29 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
..Tymbardziej, że przywędrowały do nas ptaki (miłość mojego M) i zamieszkały wśród drzew i roślin. Mieliśmy wiele zabawnych zdarzeń z naszymi fruwającymi przyjaciółmi, ale nie będę tym zanudzać. To jednak spowodowało, iż M. łaskawszym okiem spogląda na to co ja wyczyniam
Nazwałam to miejsce "odpoczynkiem" mimo harówy fizycznej ([i]którą uwielbiam) ..

niestety bez harówki nic tak naprawdę nas nie cieszy, można wprawdzie zamówić "salon ogrodowy" i poszpanować przed znajomymi ale czy wtedy ogrodowe duszki do nas przylecą

Rododendronowy ogród II. 13:33, 29 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Serdecznie gratuluję!

Haniu miło Cię widziec a z takim prezentem to możesz stale wpadac. Piękne malinki , dorodne i na pewno z Twojego ogródka.Aż ręka sama się podnosi żeby spróbowac. dzięki.
Rododendronowy ogród II. 13:19, 29 sty 2013

Do góry
Serdecznie gratuluję!
Gdzieś na końcu świata... 13:06, 29 sty 2013

Do góry
Gierczusia pokazała swoje maleństwa to i ja pokażę moje heheh

Moje malutkie kostrzewy sine
ogrodoweimpresjejolki 13:05, 29 sty 2013

Do góry
Pewnie,wszyscy już za tym wyglądamy,ale póki co........musi nas pocieszać to co było
.....o.....
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 13:02, 29 sty 2013

Do góry
To mój pierwszy post w moim wątku. Tytuł - jest troszkę przewrotny - głównie wątek będzie dotyczyć mojego ogrodu ale również mojego męża, który również go współtworzy i kocha no i również naszej suni o imieniu Maya (czyli Maya w ogrodzie ). Maya również kocha ogród, tylko po psiemu i jak przystało na Mayę w ogrodzie ugania się za wszelkimi motylkami, pszczółkami i innymi fruwającymi stworkami nie patrząc zupełnie na rabaty, rośliny itp... A już jak zobaczy spryskiwacz to zupełnie dostaje małpiego rozumu
Przewrotność tytułu będzie objawiać się również w zamieszczanych zdjęciach - te będą dokumentować rośliny z mojego poprzedniego ogrodu, obecnego ogrodu jak i ogrodów, które odwiedzałam w trakcie podróży. Mam nadzieję, że nie będziecie mi brać tego za złe.
Ponieważ ponoć cierpicie zimą na brak zdjęć - kilka moich prac pokażę Wam w najbliższym czasie. Zacznę już teraz

To miłego oglądania życzę
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:54, 29 sty 2013

Do góry
i jeszcze krokusy i ciemiernik wg tego co za 2 m-ce , to prawie już Swięta Wielkanocne będą

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:50, 29 sty 2013

Do góry
a skoro ogłosiłam w mojej szufladce ogrodowej w głowie że koniec zimy to koniec - ha!

i byłam w ogrodniczym - żartów nie ma więc zakładam zeszyt i spisuję wydatki żeby to okiełznać - zobaczymy w maju czy jak zwykle wywalę zeszyt żeby mnie nie drażnił

ale mam

kupiłam bulwy co prawda kwiatki parapetowe domowe takie babcine - w ub roku pierwszy raz eksperymentowałam i sa świetne
wiec ma gloxinię Prince Albert i Tigrina Blue jeszcze doczytam co z sadzeniem i w pierwszych dniach lutego wysadzę - kwitnie dopiero w maju ale już od lutego cieszy kiełkowanie i wzrost liści a potem jest po prostu ladna

potem moje trofea obfocę i wstawię bo mam też nasiona i szklarenkę do wysiewu na parapet

pozdrawiam wszystkich

9 marca 2008

a to 29 marca 2011 czyli za 2 m-ce

Ogród żółty 12:37, 29 sty 2013

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:33, 29 sty 2013

Do góry
Ja chciałam trochę podglądać. Wiem, że to nieładnie...
Roztoczańskie klimaty 12:23, 29 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Poradźcie mi proszę ....chciałabym na wiosnę w tej donicy zrobić jakieś wyższe piętro ale tak, żeby lawenda została ...zaznaczam że donica jest betonowa ...nieocieplona ..... myślałam o brzozie youngi 3 szt ale niewiem czy ona się tu nadaje.....?? Myśle już długo nad ta donicą i wymyśleć nic nie mogę ...a sama lawenda tak jakoś płasko mi się wydaje...
)

Coś na nodze,może trzmieliny?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies