Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Leny. 07:40, 03 mar 2013

Do góry
Puk,Puk - jestem i melduję się

Wyciągam wątek z zimowej zapaści

Dziękuję Wam że zaglądacie

Pewnie znów zniknę ,ale póki co wiosenne słońce mam od rana z towarzyszem "mroznym wiatrem"...
Tulipany wdzięcznie się wychylają,bukszpany mają spore przyrosty a ja czekam na ocenę pozimowych strat...
Okryłam tylko i wyłącznie pnącą różę przy pergoli i liczę na nią!
Widzę też, że rabata z obwódką bukszpanową przy studni, wymaga zmiany-spadający śnieg z dachu do tej pory dusi mi bukszpany...
Na pożegnanie zimy - zimowe maliny

Od poniedziałku znikam pod ziemię - dosłownie

Kopalnia Soli
Ogródek Hanusi po zimie 07:36, 03 mar 2013

Do góry
Anuś! Nic straconego ! Powtórzymy na otwarciu.Miłego bezwietrznego!

Działka prawie w Borach Tucholskich 07:34, 03 mar 2013

Do góry
Ania_g moje przebiśniegi skromne miałem ich więcej ale chciałem rozmnożyć pełne a te ograniczyć i w tej chwili nawet nie wiem co mam

Ania i w tym problem ze tym samym miejscu (Krzywaczka) prawdopodobnie od tego samego dostawcy były te które wymieniałaś i jeszcze kilka innych, każda oznaczona nazwą na opasce innego koloru

smacznego

Ogród z perspektywą na przyszłość 05:17, 03 mar 2013

Do góry
Marzenka mnie dzisiaj obudziła z pracami ogrodowymi. Nos mi przywarł do szyby i tak zostało )

Z opryskami to słabo u mnie. Macie może jakaś faja rozpiskę co i jak i przede wszystkim kiedy?

W piatek dojechały oczekiwane nozyce szpalerowe. Juz je wypróbowałam na domowym bukszpanie. Tna nieziemsko, no i piękne są .

Co z tym ogródeczkiem począć 01:34, 03 mar 2013

Do góry
Ewa, po pierwsze .....gratulacje z okazji pierwszej 100 troszkę się spóźniłam
Zaległości nadrobiłam, cudne córki widziałam, poczytałam pozdrawiam wiosennie!
p.s. trochę żurawek rozpoznaję, ale nie wszystkie ))
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:01, 03 mar 2013

Do góry
Kasiu pozdrawiam wiosennie
Ogródek Hanusi po zimie 01:01, 03 mar 2013

Do góry
Haniu, dawno mnie nie było a tu taka okazja! gratuluję tysiąca i nawet już dawno po
Pozdrawiam wiosennie
W Gąszczu u Tess 00:37, 03 mar 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Podrzucę Wam moich kapeluszy

Ja poproszę ten trzeci od lewej
Moje ukochane miejsce na ziemi 00:30, 03 mar 2013

Do góry
Raz tu,raz tam i nie wiedzieć kiedy setka przeleciała mi koło nosa

Gratulki
W Gąszczu u Tess 00:26, 03 mar 2013

Do góry
Podrzucę Wam moich kapeluszy

]

Jak mało to podrzucę agentce inne

A na poważnie hosty rosną w donicach same.
Hortensja Limelight i Anabelle- łodyżki 00:15, 03 mar 2013

Do góry
Popcarol to jedziemy na tym samym wózku. Ja dwa lata temu też kupiłam na allegro maluszki limelight, za 2 złote zdaje się. Zimę przeżyły bezproblemowo, a wiosną miały nie więcej niż 10 cm ale dokarmiałam magiczną siłą i urosły w ciągu sezonu jak szalone Tak to wyglądało

Szkoda tylko, że okazały się być jaśminem no ale cóż za głupotę się płaci a po 1,5 roku nie było co się wygłupiać z reklamacją Dlatego dziś sama sobie rozmnażam hortensję i przynajmniej wiem co mam
"Baśniowy" Ogród 00:03, 03 mar 2013

Do góry
Dziewczynki, dzięki za odwiedzinki jutro odpisze, póki co lecę spać,a raczej prubóję zasnąć,nie wiem czemu ale ostatnio jestem wykończona, w nocy budzę się po 100 razy zlana potem a nad ranem bym spala, a tu "trza" wstać Szkoda,że nie mam takiego spania jak moja Asterka (szczególnie na łóżku)
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Tnij jak najwcześniej... one na początku nie rosną, a potem rosną 1,5 metra w sezon.. i jak nie zagęścisz od razu to będzie potem problem, bo obcięte grube badyle wysoko wyglądają fatalnie.. ja tak właśnie zrobiłam.. i zagęszcza mi się góra, a nie dół...co nie znaczy, ze dołem też nie są grube... ale widać, że ..jutro zrobię zdjęcie i ci pokażę o co chodzi.. Z tego powodu swoje już trzymam wysokie... tnę na wysokość wyższą ode mnie..czyli ile sięgam nożycami by ciąć bez drabiny . Jak nizej zetnę to będzie brzydka, bo nie byłą cięta A tak wogle to ją chyba najlepiej by ciać ze 2 razy w sezonie, aby mieć ładną. Tu widać że kształt jest kiepski.. jej wysokosc to ok. 1,5. minimum, a teraz jak tnę to ucinam co najmniej metr..

Jaskółeczko to jak moja ma metr to ile podciąć?
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 23:55, 02 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)
Ale widziałam jeszcze takie kamienne gęsi do dekoracji ogrodu- jedna taka do kolan a druga troszkę mniejsza, ale jakaś babka podkupiła mi je a były tylko za 35 zł!!!!!
Więc musiałam sobie jakoś zrekompensować tą stratę
Kupiłam więc 20 płyt na chodnik do altanki

Będą mi pasować i do kostki i do murka oporowego- bo jest z czerwonego piaskowca.

I jeszcze zamówiłam przez internet nasiona
Więc ogólnie dzień mogę zaliczyć do bardzo udanych

Agatko a kiedy układanie płytek?
Liliowo i kolorowo:) 23:50, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

no na tym mszyc nie ma a czym wiecej sie go przytne tym wiecej kwitnie

Cudny
Danusiu - jak i kiedy tniesz wiciokrzewy??? To już pora? jak wysoko?? Ja to z cięciem dopiero zaczynam i ciągle mam stracha że zniszczę... Mam dwa wiciokrzewy, takie trochę niemowlaczki bo dopiero od zeszłego roku - z sadzonki od sąsiadki. ale badylki już im długie wyrosły. W zeszłym roku wycięłam słabe badylki i zostawiłam takie mocne. Poradź Danusiu co teraz? No i niestety mszyce je kochają miłością "dozgonną"
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 23:45, 02 mar 2013

Do góry
Setkowe życzenia przyjm bez kwiecia, ale za to z wiosenną zielonością! Buziaczki!
Kolorowe rabaty 23:40, 02 mar 2013

Do góry
Cały czas trzymam kciuki za Twą formę!
Żywopłotki cisowe. 23:38, 02 mar 2013

Do góry
Hortensje bukietowe kupiłam w sierpniu , nie sadziłam nie miały zaplanowanego miejsca i stoją zadołowane pod osłoną . To Phantom.

To Magical Mongoliht zamawiałam wiosną w wysyłkowej.

Też zadołowane Incrediball różowa drzewiasta zamawiałam wiosną ubiegłego r.kwiaty mało ciekawe. i trzy inne niebieskie zadołowane. bez okrycia ale pod osłoną.

Inne doniczkowe stoją w ciemnym zimnym pomieszczeniu, zaglądałam dziś mają się dobrze.
Bukietowe jeszcze nie będę przycinała , poczekam puszczą pąki. odetnę i ukorzenię gałązki, tak robiłam z anabelką.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:30, 02 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja znalazłam u siebie takie.

Haniu ale czy Ty założyłaś drugi wątek, że ja tego zdjęcia nie znalazłam?
Ogródek Hanusi po zimie 23:23, 02 mar 2013

Do góry
Haniu gratulacje tysiączka, jakoś wczoraj przegapiłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies