Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:45, 18 sty 2013

Do góry
Agnieszka Victoriae spotkałem tylko raz(gdy kupowałem) i więcej jej nigdzie nie widziałem , próbowałem ją podzielić ale poprzednia zima załatwiła sprawę
jak wpiszesz "paprocie Eli i Zdzisława" trafisz na bardzo paprociowo zakręconych, wielu ludzi u nich kupuje (wysyłkowo) w tym roku i ja chyba złamię swoje opory i zamówię u nich jakieś cudeńka

Gosia stara prawda mówi "boję się ale broję", bez rozwagi iść w góry to szaleństwo

ta sama brzoza Laciniata latem

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:34, 18 sty 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/28/284650/original.JPG[/img]

ja wiem, że to "zasiali", ale wygląda też na Zorbę

Kasiu, bo wszystkie ludowe tańce świata mają ze sobą coś wspólnego

Aniu, Zorbę też tańczyłyśmy...wyszło nam coś uniwersalnego

I widzę świetny avatarek i nawet wiem kto tobie foto strzelał
Rododendronowy ogród II. 09:42, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu i ja z radością wklejam to co lubisz najbardziej ...w najmniejszym wydaniu

Ula piękne bielutkie kwiaty. Wyglądaja jak róże . Piękne. Dzięki i miłego dnia życzę.

Bogdziu ta azalia (bez nazwy bo z B.) też mi się z różą skojarzyła.
Tu odpoczywam 09:39, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tak przypuszczałam jak wstawiłaś u mnie że to makolagwa w tym poidełku . Na drugim zdjeciu już nie ma wątpliwości . Piękne poidełko i piękny ptaszek i piękne zdjecia. dzięki.

---------------------------------------------------

Takie pochwały od Ciebie to zaszczyt
O ptaszkami to interesuje się mój Mąż, mamy ich sporo w naszych thujach
Nie wolno mi wiele robić przy tych drzewach gdy ptaszki gniazda budują
Terror w ogrodzie
Rododendronowy ogród II. 09:32, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Grażynko... Pieknie to poidełko wygląda , po prostu jest piękne.To teraz znów mam pytanie . Z czego ono jest? Tak ładnie się błyszczy i te wzory.Dzięki za to zdjęcie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Z czego? Chyba jakiegoś marmuru, ciężkie jest Ładnie błyszczy cały czas
A... jak nie ma ptaszków to mój mały, stary kundelek (suczka) podpija wodę
Pozdrawiam
Przyjazny ogród 09:19, 18 sty 2013

Do góry
A ja Ci wkleje troszkę wiosny by dzisiejszy dzien był wesoły i pozdrawiam.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 09:17, 18 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koniecznie się wzoruj i szukaj inspiracji

hehehe, przepraszam jeszcze nie napisałam o nim, ale nic straconego, będzie

Z kolan nie wstanę, tak mnie rzuciło
Danusiu co Ty masz jeszcze w zanadrzu?

Ściskam, Jesteś Wulkan Pomysłów i Energii
Rododendronowy ogród II. 09:16, 18 sty 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie i przyłączam się do gratulacji

Kwiat godny fachowca od roślin wodnych, piękny kształt i kolor. Bardzo Ci dziękuje. Przy okazji zauważę że robisz jeziorko w cieniu to będzie problem z kwitnieniem lilii ale może masz inne plany związane z tymi kwiatami. Pozdrawiam serdecznie.

Bardzo słusznie.
Sioux, Paul Harriot, Chromatella i kilka innych oraz naturalne, choć lubią, to nie potrzebują dużo światła. Można powiedzieć cienioznośne. Zastanawiam się czy tutaj jakaś lilia będzie, raczej zrezygnuję na korzyść innych roślin..
Pozdrawiam

Dobrze wiedziec bo ja dotad myslałam że wszystkie muszą miec słońce.Musze zapisac żeby nie zapomniec bo to przydatna wiadomośc. A u siebie jestem pewna ze zrobisz piękny kącik z ciekawymi roślinami i będzie co podziwiac. Pozdrówka.

W temacie o liliach prędzej czy później opiszę te cienioznośne. Wygląda to tak, że wszystkie lilie uwielbiają słońce (bez wyjątku), wówczas bardzo obficie kwitną, ale spośród nich jest kilka odmian które można umieścić w miejscu cienistym - w miarę kwitną, kwiaty odbiegają nieco od rzeczywistych, zatraca się plamkowanie liści. Najlepiej w cieniu zachowuje się 'Marliacea Chromatella' o żółtej barwie kwiatów.
Życzę miłego dnia

Dzięki Mariusz akurat mi tego trzeba bo częśc jeziorka wiecej w cieniu niż w słoncu jest. Zapisane . dzięki . Miłego dnia.
Lek na całe zło czyli mój ogród 09:11, 18 sty 2013

Do góry
Troszkę wiosny Ci przynoszę w środku zimy i pozdrawiam.

Blaski i cienie nowego życia 09:08, 18 sty 2013

Do góry
A to dzisiaj na przywitanie-mój pierwszy wiosenny akcent w domu
i serwetka zrobiona przez S.

To właśnie tu 09:05, 18 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Bożenko, do lilii martagon podchodziłam dwa razy. I żadna z wysadzonych nie przetrwała do wiosny.
Zapewne domyślasz się, co pomyślałam jak zobaczyłam ten widok..

Rosly nie tylko na rabatach, ale taże wśród trawy. Tak jak u nas kwiaty łąkowe.

Piękny zakątek, a brzozy zwykłe czy w jakieś odmianie, bo kora dużo bielsza.
Miłego dzionka życzę
Moje poletko 09:02, 18 sty 2013

Do góry
Nie fajna aura-jakoś tak szaro-buro się zrobiło!

Wczoraj walczyłam z M! Wyciągnęłam na zakupy. !!
Trzeba było coś na grzbiet kupić! OOOO mamuńciu jaka walka!

Mój M. nic nie potrzebuje! Ale jak w końcu wepchnęłam do przymierzalni to siedział tam 2 godz!!
a ja tylko znosiłam i mus było przymierzać.!!

Ale udało się! i jak do domu wróciliśmy to znowu przymierzał! Chyba nawet zadowolony był!!

Blaski i cienie nowego życia 09:00, 18 sty 2013

Do góry
Ula milego dnia, wiosny troszke zostawiam.

Rododendronowy ogród II. 09:00, 18 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pozdrawiam serdecznie i przyłączam się do gratulacji

Kwiat godny fachowca od roślin wodnych, piękny kształt i kolor. Bardzo Ci dziękuje. Przy okazji zauważę że robisz jeziorko w cieniu to będzie problem z kwitnieniem lilii ale może masz inne plany związane z tymi kwiatami. Pozdrawiam serdecznie.

Bardzo słusznie.
Sioux, Paul Harriot, Chromatella i kilka innych oraz naturalne, choć lubią, to nie potrzebują dużo światła. Można powiedzieć cienioznośne. Zastanawiam się czy tutaj jakaś lilia będzie, raczej zrezygnuję na korzyść innych roślin..
Pozdrawiam

Dobrze wiedziec bo ja dotad myslałam że wszystkie muszą miec słońce.Musze zapisac żeby nie zapomniec bo to przydatna wiadomośc. A u siebie jestem pewna ze zrobisz piękny kącik z ciekawymi roślinami i będzie co podziwiac. Pozdrówka.

W temacie o liliach prędzej czy później opiszę te cienioznośne. Wygląda to tak, że wszystkie lilie uwielbiają słońce (bez wyjątku), wówczas bardzo obficie kwitną, ale spośród nich jest kilka odmian które można umieścić w miejscu cienistym - w miarę kwitną, kwiaty odbiegają nieco od rzeczywistych, zatraca się plamkowanie liści. Najlepiej w cieniu zachowuje się 'Marliacea Chromatella' o żółtej barwie kwiatów.
Życzę miłego dnia
Rododendronowy ogród II. 08:49, 18 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu i ja z radością wklejam to co lubisz najbardziej ...w najmniejszym wydaniu

Ula piękne bielutkie kwiaty. Wyglądaja jak róże . Piękne. Dzięki i miłego dnia życzę.
To właśnie tu 08:43, 18 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Bożenko, do lilii martagon podchodziłam dwa razy. I żadna z wysadzonych nie przetrwała do wiosny.
Zapewne domyślasz się, co pomyślałam jak zobaczyłam ten widok..

Rosly nie tylko na rabatach, ale taże wśród trawy. Tak jak u nas kwiaty łąkowe.

Ja mam tylko te rude najpopularniejsze o nazwie Sunny Morning ale rosną dobrze nie liczac ze poskrzypek na nich urzeduje.W tym roku szarpnęłam się i zamówiłam aż cztery rodzaje czerwone Arabian night i Claude Shire różowy Rose i Biały Album po trzy cebulki na początek . Załamię się jak mi sie zmarnują bo długo ich szukałam. A może będą rosnąc? Też mi sie marzą takie widoki.Pozdrawiam Dzidko.
Ogród Dominiki 08:38, 18 sty 2013

Do góry
Jak zwykle spóżniona serdecznie gratukuję kolejnej setki kfffiatucha zostawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:32, 18 sty 2013

Do góry
Dokarmiamy sikoreczki Fotki przez okno, z ukrycia, mało wyraźne...

I odśnieżamy

Miłego dnia!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:25, 18 sty 2013

Do góry
Super papryczki!
Najlepszego na 400tkę!
Moja różyczka NN dla Ciebie!
miłego dnia!

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:24, 18 sty 2013

Do góry

I jaszcze jedni -gęsiówka tyż na biało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies