Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Sosenkowy świat 19:46, 27 sty 2013

Do góry
c.d
Oto domki dla owadów które zrobił mój mąż ponieważ nie chciało mu się ciąć drzewa ; pp

a oto lilie

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:42, 27 sty 2013

Do góry
I takie szybkie porównanie

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:42, 27 sty 2013

Do góry
Gosia to może pierwsze lila bąbelki
rutewka Delavaya(dwuskrzydłowa )

nie mylić z rutewką orlikolistną na którą niektórzy mówią pełny(pierzasty) orlik

Lecę w kulki... 19:39, 27 sty 2013

Do góry
Aniu wpadłam na chwilę i widzę, ze świętujesz Ode mnie masz kfiotka i życzenia wszystkiego co najlepsze i samych cudnych chwil w ogrodzie

Rododendronowy ogród II. 19:37, 27 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Najpierw zmierzył Cię strasznym wzrokiem...a potem pokazał hnnnnn dooopkę...a to nieładnie z jego strony......
Mój jesienny ogród 19:37, 27 sty 2013

Do góry
Witajcie, jestem, ale jakoś ostatnio spanie mnie brało i nie miałem siły na pisanie, chodziłem o 21 spać.
Magdziu, cieszę się z Twoich odwiedzin i z tego że trafiłem w Twoje niedoszłe marzenia. Z tym kamperem to świetny pomysł, ale musiała byś tu spędzić przynajmniej miesiąc żeby choć trochę zobaczyć. Mam nadzieję że uda mi się skoczyć do Jasper i Banff. Jest to ode mnie 300 km, to niby nie daleko, ale bez samochodu to prawie nie realne, myślę że jednak coś wymyślę żeby tam wpaść, Być w Kanadzie i nie odwiedzić tych pięknych miejsc, to porażka.
Haniu, jestem zdrowy, choć trochę byłem zaziębiony ale już jest OK. słońca coraz więcej i zaczyna pachnieć wiosną, to za miesiąc już zagości na dobre a na razie tylko przebłyski. Pokażę kilka fot z telefonu, teraz kręcę sporo filmików, w czwartek nagrałem całą drogę z budowy do domu.
Aniu, miałem jechać z chłopakami na Silver Star ale chyba nic z tego nie będzie i zaraz wyruszam rowerem na miasto.
Pokażę fotki z budowy gdyż była piękna pogoda i widoki też.

Teraz moja ulica wieczorową porą, na jednym końcu góra i na drugim też

na koniec moje śniadanie miska ryżu, wyglądała tak kolorowo że musiałem ją zrobić i pokazać Wam

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:36, 27 sty 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Pozdrawiam wszystkich w sobotnie popołudnie.
Dzisiaj obserwowałam moją panią kos. Zadomowiła się na dobre, pilnuje swojego terytorium tak zawzięcie, że nawet śpi nad jedzeniem Ma duży apetyt i jest wdzięcznym obiektem do obserwacji, ostatnio zasmakowały jej płatki owsiane, ale i tak najbardziej lubi jabłka.

Elizko u mnie to samo pani kosowa siedzi i pilnuje karmnika, przegania innych chętnych, co dwa dni ma ode mnie jabłko szkoda, że karmnik mam za daleko i nie mam stosownego obiektywu do zbliżeń a więc i fotek nie mam
za to popatrzę u ciebie, oprócz pani kosowej co do ciebie przyfruwa?
Testowe dodawanie zdjęć 19:33, 27 sty 2013

Do góry
"Baśniowy" Ogród 19:32, 27 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Hej Basieńka... jak podopieczny..i jak ślizgawka lodowa????

Mała fajna jest rośnie jak na drożdżach oko powoli się goi na szczęście,a ślizgawka dzięki jakoś sobie radzę,od wtorku zapowiadają odwilż i znowu ciapa będzię,już chyba wolę ten mróz

Urszulla napisał(a)
Przeczytałam...i też zastanawiam się jak z moim będzie....bo nocą chodzi i tak gdzie chce. Najgorsze u mnie sikanie.....ale wymyśliłam że tam gdzie sika porobię na początek paliki żeby nie po roślinach
To też ogrodowe problemy do rozwiązywania.

Ula a jakiego masz psiaka moja tez na razie robi gdzie chce ,ale co zrobić może jak podrośnie to trochę zmądrzeje,ale na pewno bez żadnych strat się nie obejdzie,ale co tam pies w domu musi być,,żeby szczekać na złodziei
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:32, 27 sty 2013

Do góry

Ogród w skali mikro :) 19:31, 27 sty 2013

Do góry
Dziewczynki a moźe skoro u nas tak zimno , to troszku się rozgrzejemy widokami ciepłych miejsc ??.... Na Wyspach Kanaryjskich takie widoki moźna oglądać o każdej porze roku , bo tam wiosna trwa wiecznie Ci co tam mieszkają to prawdziwi szczęściarzeaaaaa... Jak ktoś jest nudystą to teź tam znajdzie coś cła siebie choć ja golasów nie fotografowałam

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:30, 27 sty 2013

Do góry
A to już 2012 r.

Sosenkowy świat 19:28, 27 sty 2013

Do góry
Postanowiłam założyć swój wątek o moim ogrodzie . Mieszkam w Krakowie lecz moje królestwo znajduję się w woj.podkarpackim koło Krosna ( stamtąd jest mój mąż ) Ogród znajduję się na szczycie góry z której widać piękną panoramę . z trzech stron otacza go las, z którego podchodzą sarenki (ich przysmakiem są pączki róż ) Oto kilka zdjęć . Miłego ogladania ; )

pod tą lipą rosną prawdziwki .

Ogród do kwadratu 19:27, 27 sty 2013

Do góry
Gabrysiu - tak byle do wiosny. Już koniec stycznia, luty krótki i zaraz dzień kobitek A jak dzień kobiet - to już wiosna za pasem

Bogdziu- witaj, tak zimno jak nie wim. U nas dzisiaj w nocy -12 st.C. było. Brrrr. Przez dzień -8, zima w pełni, ptasia stołówka rozkręcona. Dzisiaj jeszcze wieszałam orzeszki i insze kulki z nasionkami.
Oto dowód

i ju ż wisi i czeka na miłych gości

Gosieńko - marzę o zerze na termometrze. Toż to upał niemal . Zauważyłam, że gdy idzie ku zimie i temperatura coraz bardziej spada to zimno nam już przy 5st.C, a jak ma się wiosna robić, to te same 5 stC to ciepełko człowiekowi aż do serca

Dostałam niedawno pieknego storczyka, ale nie znam nazwy niestety. Brak plakietki.

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:22, 27 sty 2013

Do góry
Aż nadszedł czas zmian. Razem z moim M przekopaliśmy całą działkę ręcznie, wyrywając chwast po chwaście. Założenie było takie, żeby chociaż kopać po 2 m2 dziennie . Efekt był mniej więcej taki

a potem zaczęło się dziać

I pierwsze nasadzenia
Roztoczańskie klimaty 19:20, 27 sty 2013

Do góry
kraania napisał(a)

Śliczne ! Ibudzą respekt.

Haha szczególnie z tym jęzorem na nosie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 19:12, 27 sty 2013

Do góry
Mam bardzo mało zdjęć z okresu od zakończenia budowy do rozpoczęcia "budowy" ogrodu. Chyba nie chciałam mieć pamiątki chwastowiska . Chociaż dzisiaj to byłoby ciekawe porównanie . Czas na kolejne zmiany:
Na początku był las

a potem rósł domek

kiedy się wprowadziliśmy do domku, rosły chwasty (znalazłam tylko kiepskie zdjecie zrobione przez okno)

ogrodoweimpresjejolki 19:12, 27 sty 2013

Do góry
bociek napisał(a)
A u Ciebie juz wiosna mami kolorami i zapachami. Mmmmmmmmmmmmmmm Tym bardziej, ze choinka sie wyprowadzila
Kiedys mialam i sztuczna (dziecinstwo) i prawdziwa (wczesna i pozna mlodosc) a teraz w ogole nie miewam od kilku lat - za to posiadam snopek i on robi za choinke

Jolus, kfiatek dla Ciebie

Snopek, też fajny pomysł, ale u mnie przejdzie

A cóż to za kwiatek tak się na mnie przenikliwie patrzy, bo nie poznaję ???
Rododendronowy ogród II. 19:10, 27 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ale bystrzak po oczach widać, że drapieżnik jak baba w zapasce i chuście na głowie a mnie dzisiaj sójka ogon pokazała i tyle może jeszcze się uda ją sfocić, Bogdziu tu w O., wcale nie ma wróbli ani mazurków aż diwne a na śmietniku rządzą kawki i kruki z wronami pozdrawiam ładny ten krogulec
ogrodoweimpresjejolki 19:10, 27 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Piękne masz tawułki. Ja też je mam i to od dawna. Jesienią przesadziłam/rozsadziłam. Mam nadzieję, że będą rosnąć.
A choinkę już dawno rozebrałam. Tylko wianki jeszcze wiszą.
Buziaki Jolu i dziękuję, że do mnie zaglądasz

Zaglądam Teresko, bo do ładnych klimatycznych miejsc mnie ciągnie U mnie już wszystkie ozdoby świąteczne poszły do pudełek, szuflad, niektóre pożegnały się na zawsze z powodu złej kondycji ... Zostało tylko dużo świeczników, wieczek na poprawianie nastroju wieczorem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies