Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 22:48, 17 sty 2013

Do góry
patyna pokrywa też drewniane sztachety płotu ... stara furtka porośnięta bluszczem nasuwa skojarzenia z tajemniczym ogrodem ... tak jak te stoły i róże ... nie mogę przestać pstrykać zdjęć i w duchu bardzo dziękuję technice za kartę pamięci i cyfrówkę ...

detale ... szczegóły ... a znaczą tak wiele ...

przed domem w szyszkach przycupneły skrzaty na jednej nartce ... ha ... i nie pognały na sztruks ... zawsze to jakaś pociecha ))) ...

zamykam furtkę i zmykam by w domu ... przy lampce czerwonego wina słuchać Pszczółki

Ewa jak mi tam dobrze było ... ...

jak ciepły i klimatyczny jest ten dom ... Wy ... niesamowici jak indywidualne osoby a nade wszystko jako para ...

jak piękny jest ten ogród zimą gdy kolor ... zapach i energia uśpione czekają na wiosnę ... lato ... jesień ...

muszę tam wrócić gdy matka natura wybuchnie ...

a teraz zamknijcie oczy ... i wyobraźcie sobie mnóstwo maleńkich ciepłych światełek porozrzucanych po ogrodzie ...

i macie zapowiedź ogniska i tego magicznego wieczoru co był ... a dziś miał być opisany ... ale porządek upadł ...

Do góry
przy domu stoi duży stół ... jeden z wielu ... to odkrycie ... kamiennych stołów jest tu kilka ... każdy zaprasza ... każdy zachwyca ...

kamień zdążyła już pokryć patyna ... podstawę nieśmiało oplata bluszcz ... jak zabrać ze sobą ważący tonę kamienny stół ??? ... ... zabieram pomysł i wspomnienia ...

Do góry
za drewutnią mieszkają pszczółki ... w miasteczku uli ... a zaraz na wprost najobszerniejsza perspektywa ogrodu ... to gdzieś tu chyba ma powstać warzywnik ... to tu armia bukszpanów wyznacza teren pod zielnik ... to tu z boku jest ta ławeczka w hortensjach ... ehhhhh

Ewa poproszę Cię opowiedz nam dokładnie co tu jest skryte pod pierzynką śniegu ... a co będzie ...
Pszczelarnia 22:47, 17 sty 2013

Do góry
kamienna ścieżka zaprasza nad strumień ... drewutnia obiecuje ogień ...

piękne te stare domy ... właśnie takie ... nadgryzione zębem czasu ... bojam się trochę wpaść do strumienia a kamienne schodki sliskie som ... ale co tam .. chcę żeby rwąca na kamieniach woda zaszumiała mi w głowie ...

szumi ...

Ewa mówi, że ten szum słychać w domu ... wierzę ... to magia ...
Pszczelarnia 22:47, 17 sty 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
(...)

Czasami się zastanawiam, że w dużym ogrodzie nie da się mieć takich pięknych dekoracji i biżuterii, bo postawienie czegokolwiek sprawia, że przedmioty giną w masie przestrzeni albo wyglądają kuriozalnie (zawsze mam ten problem). A w kameralnym ogrodzie jest lepiej. Jak uważasz, Danusiu?

przeczytałam ... i w odruchu nerwacji pochłonęłam dwa kawałki pychotki (jesteś Ewuś odpowiedzialna za trzeci zwis nad memłonem ) ... chłonę kontynuując bom wzburzona pestki dyni i choć poukładane miałam we szwajcarskim zegarku to cały misterny plan pooooszedł ... ... miała być kurza opatrzność i ognisko ale nie ... w tej sytuacji bendzie ... ogród ... Wasz ogród bo Ta wzorem innych żonów zaczyna z nami istnieć ... bo oni ... mężczyźni znaczy som z nami ... prawda Ta ??? ...

bowiem myslenie Twoje o bizuterii i jej zaniku w przestrzeni jest mylne ... Ewa obeszłam Wasz dom wokół i co krok zatrzymywały mnie drobiazgi ... takie niby nic a wielkie ... tak w ogrodzie zresztą jak i w domu ... Ewa masz ogromny dar ocieplania i nadawania zwykłym przedmiotom siły uśmiechu ... aż się chce do drwa czasami przytulić ... jesteś dla mnie guru kobiecości ... chapeau bas ...

zabieram na spacer ... ...

w niedzielne przedpołudnie harpagany ten sztruks na stoku ponownie molestują ja zostaję w Pszczelarni ... chcę poznać ogród ... posłuchać strumienia ... ogrzać plecy przytulona do pieca ... wypić spokojnie kawę tak jak lubię ... na pierwszym biegu ...

proponuje włączyć na osobnej karcie ... warto ... http://www.youtube.com/watch?v=CvdSvhedAjU&list=AL94UKMTqg-9CHyqJ7XqgyJx2eCwOuSers

każdego ranka przez okno tarasu patrzyłam na ogród ...

Kubusiowo 22:44, 17 sty 2013

Do góry
Gosiu, jak nie musisz, nie puszczaj, niech się do końca wykaraska z tych chorób i nabierze sił a w paranoję nie wpadaj twoje zachowanie to normalna reakcja mamy, która troszczy się o swoje dziecko buziaczki dla was

Ogród w skali mikro :) 22:41, 17 sty 2013

Do góry
była mowa o Ogrodzie Botanicznym w Mikolowie , a znacie ten ogród ukryty w sercu Kaszub ? prowadzi go cudownie ogrodowo zakrecona emerytowana nauczycielka .. to co stworzyła jest imponujące
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 22:35, 17 sty 2013

Do góry
Nasz przyjaciel Bałwan/Mikołaj- wczoraj powołany do życia przez naszą 4-os. rodzinkę
A za przyjacielem moje dwa kochane śmichy: Michaś (3) i Antoś(5)

Pozdrawiamy zimowo

Ogródek Janiny 22:32, 17 sty 2013

Do góry
Janina napisał(a)
Przed chwilą moja wnusia Ola zrobiła zdjęcia ptaszkom,niestety przez szybę.

Brawa dla Oli !! Ja też mam wnusię Olę Twoja to juz duża dziewczynka, być może pokocha ogród i poczuje bakcyla Kto raz przekroczy ten próg juz nie chce powrotu Sliczny bałwan i jak cieszy nie tylko dzieci .Pozdrowienia posyłam Janinko,dla Oleńki także !
Mój kawałek raju II 22:32, 17 sty 2013

Do góry
kupione w dyskoncie hiacynty nie są ładne bo wybujały, musiały za szybko dostać światła no ale stoja na parapecie i pachną
po przekwitnieciu pójdą do ogrodu

Za to moje kordyliny maja się świetnie i wrzos nimi podsadzony a fuksja na parapecie wypuszcza młode pędy i ma pąki kwiatowe
Kondziowy Ogród :) 22:31, 17 sty 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Objecane zdjęcia Alfy

...sama słodycz Ale z oczu to na "niszczycielkę" wygląda
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:30, 17 sty 2013

Do góry
Gratuluję 200
Ogród do kwadratu 22:28, 17 sty 2013

Do góry

To dla Ciebie Aguś

Mój kawałek raju II 22:26, 17 sty 2013

Do góry
No dobra przyszła książka o której pisałam , ale nie ma tam ani jednej warzywniczej skrzyni wydanie jest ładne dużo przykładów nasadzeń ale tylko roślin ozdobnych, są różne porady , ale nie oto mi chodziło

imitowanie brązu na doniczce terakotowej

instrukcje robienia skrzynek kwiatowych

przyklady nasadzeń i schematy
ciekawe kompozycje kolorystyczne, no tylko ja myślałam, że będzie to książka o warzywniaku w skrzyniach
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 22:23, 17 sty 2013

Do góry
Witaj,
Za radą przybiegłam poczytac na temat podkładów kolejowych i już raczej na 100% u nas ich nie będzie. Nie mogła bym patrzeć jak maluchy biegają po ogrodzie i np. jakieś chrupki kładą na ten podkładowy murek a potem je zjadają. A tak by było napewno
Pobuszowałam u Ciebie. Ale foty robisz rewelacja. Szczególnie sesja z biedronkami przypadła mi do gustu ale to pewnie z uwagi na fakt, że mój młodszy synek ma obsesję na ich punkcie więc i mi się udzieliło
A powiedz mi proszę co to za cudo jest?
anipla napisał(a)

Tu odpoczywam 22:22, 17 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Bogdziu, dla Ciebie wszystko

Tak przypuszczałam jak wstawiłaś u mnie że to makolagwa w tym poidełku . Na drugim zdjeciu już nie ma wątpliwości . Piękne poidełko i piękny ptaszek i piękne zdjecia. dzięki.
Rododendronowy ogród II. 22:18, 17 sty 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
Za cudowne porady i wszelkie inspiracje za to, że Jesteś

Grażynko własnie miałam zajrzec do Ciebie a Ty to zdjęcie u mnie wkleiłas. Pieknie to poidełko wygląda , po prostu jest piękne.To teraz znów mam pytanie . Z czego ono jest? Tak ładnie się błyszczy i te wzory.Dzięki za to zdjęcie.
Ogród Dominiki 22:15, 17 sty 2013

Do góry
Ja też często zaglądam, choć nie zawsze mam czas, żeby coś napisać, ale jak moje dziecko ciągnie za rękę to zawsze wygrywa i mnie od kompa odciąga

Kwiatek dla ciebie

Ogród Dominiki 22:10, 17 sty 2013

Do góry
Dominiko, często zaglądam do ciebie. Gratulacje z okazji 300 stron. Piękny ogród pięknie fotografowany.

Mój kawałek raju II 22:07, 17 sty 2013

Do góry
\rośnie razem z tymi powojnikami wplótł się w nie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies