Za życzenia zdrówka serdecznie dziękuję!Ja na swoją planowałam wyskoczyć działeczkę,ale choróbsko...i nici z planów.Może i dobrze, co oczy nie widzą......
A w Twoim ogródku zima urokliwa jest!A wiosna.....już się czai pod śniegiem!
Miłego wieczoru!
Tak kwitnie mój Rh-w maju.....
Hurra! buty kupione takie jak chciałam, Skórzane, ocieplane, na fajnej podeszwie I to jeszcze ze zniżką, bo w sklepach już wyprzedaż zimowego obuwia. Za upust kupiłam sobie storczyka i jeszcze zostało
Ona była przez nas robiona niestandardowa, bo dość wysoka (2,80 m) szerokość z wystającymi elementami 2,20 może mniej, Wicio nie pamięta, ale tak żeby swobodnie przejść można było jak rozrosną się pnącza.
Oczywiście gięta na zakrętach, co dodatkowo jest trudniejsze w wykonaniu, ale Witek dał radę.
Dajanko i Marto tak się bardzo intymnie tutaj zrobiło. Przywracacie mi wiarę w ludzi. Dziękuję.
A to nasz przyjaciel, którego wczoraj stworzyliśmy rodzinnie plus moje dwa śmichy Najpierw tutaj dla Was a potem dopiero będzie u mnie
Ulalala... niedobrze u mnie glina i to jeszcze na "humus" poprzedni właściciele nawieźli tony gliny...., którą mam zamiar wykopać wiosną (jakbym wcześniej była tego świadoma, to na początku bym to zrobiła) i wlaśnie nawieźć normalnej ziemi i wymieszać z piaseczkiem wydmowym. Spróbuję w gruncie posadzić, bo na donicę miejsca nie ma, za mała działka ... Też zauważyłam, że ta ziemia z worków w ogóle nie utrzymuje wilgoci,chociaż sądziłam początkowo, że może ja za mało podlewam, no ale ileż można wody lać w jedno miejsce ) parę razy nawet ją wykopywalam i mieszałam z gruntem rodzimym i było ok. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Z okazji 15 tys. postów gratuluję i pozostawiam najładniejszego ptaszka jaki u mnie na działce zagościł wyjątkowa okazja
Kasik, dosłownie w ten sam sposób ukorzeniłam mój bluszcz, który teraz rośnie na klonie. Zerwałam z jakiegoś płotu i dosłownie prawie całą zimę stały w wodzie. Pięknie się ukorzeniły, a potem wsadziłam pod klonem. Bluszcz na początku słabo rośnie, ale potem nadrabia straty. Im starszy tym piękniejszy.
Ano, to z niedawno założonego Śląskiego Ogrodu Botanicznego w Mikołowie, tu trochę dalsza perspektywa, robi na żywo wrażenie i można wszystkiego pomacać Tam w środku są takie kieszenie z filcu i w nich są powsadzane te rośliny.
SOB to bardzo fajne miejsce - duża przestrzeń pod nowe kolekcje i od razu myślą o rozruszaniu programów edukacyjnych dla różnych grup wiekowych
mają też fajną wieżę widokową skąd sporą część panoramy Śląska widać:
Posadziłam cebulę na szczypiorek... czekałam, czekałam i w końcu jest... uwielbiam twarożek ze świeżym szczypiorkiem... a Wy?
Mam już trochę swojej wiosny