Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 09:11, 02 mar 2013

Do góry
Haniu, podejrzewam, że nie mi tylko jest miło odwiedzać Twój wątek. A wierszem nie gadam, ale pozdrawiam

syn spojrzał w gwiazdy i następne 1000 stronek widzi. Już się zbliżają - to nieuchronne.

Mój jesienny ogród 09:04, 02 mar 2013

Do góry
Witajcie, dziś nie bedę pisał, jutro odpowiem. Gotowałem i mi się zeszło, jest późno i nie dam rady, tylko fotki wkleje. Powiem tylko że u nas było 13 a może i lepiej, 12 stopni było o 17 jak przyjechaliśmy z budowy, nawet pszczoły latały, czyli u mnie wiosna na całego. Pozdrawiam

Tam wszedłem i robiłem fotki, widoki piękne były.

Dwa ostatnie roione lufą, na tym drugim cyplu jest to wymarłe miasto 20 km ode mnie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:58, 02 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Zbyszku daj znać Ani, że dzięcioły do mnie się przeniosły....
Sad zasługuje na medal !!!!!!!!

Agata nie nazwałbym tego sadem to tylko próba utrzymania drzewek na ziemi gdzie ani ziemniaki ani żyto nie rosło -są porażki są i owoce
oliwka ........................................................................................ i antonówka

Ogródek Hanusi po zimie 08:51, 02 mar 2013

Do góry
Haniu, gratulacje z okazji 1000 stron. Następnego 1000 życzę i duzo ,dużo zdrowia

Ogród w Alei Lipowej... 08:37, 02 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Justynko proszę miej trochę litości nad ludźmi co jeszcze spałacają raty za tandetne meble ogrodowe kupione w zeszłym roku

hahahaha....ja też żałuję zakupu mebli ogrodowych
Pocieszam w nieszczęściu!
Mój mały skrawek ziemi 07:37, 02 mar 2013

Do góry
mój najnowszy zakup planowany długo moje światełko w ogrodzie
Gunnera - parzeplin 07:09, 02 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne łapki gunnery

Taki ósmy pasażer Nostromo

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 07:00, 02 mar 2013

Do góry
Wiosna i u mnie daje znaki

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 06:45, 02 mar 2013

Do góry
Pochodziłam po moich mokradłach no i zobaczcie jak tam ładnie

Przyroda jest piękna na tym zdjęciu to wygląda jak by dziecko trzymało się kurczowo mamusi

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 06:38, 02 mar 2013

Do góry
nie ma to jak rana wstać w sobotę
wczoraj zrobiłam zdjęcia moich "rękodzieł"
Butka lęgowa miała być dla sikorek ale nie miałam odpowiedniego sprzętu no i otwór ma 3 cm a z tego co wyczytałam to powinien mieć 2,8 cm

no i jeszcze domek dla owadów fajnie się go robiło
Mój goły ogród -( 02:51, 02 mar 2013

Do góry
Witam Wszystkich. Potrzebuję pomocy ;-( mój ogród który ma dopiero powstać jest w opłakanym stanie.

Nie ma jeszcze domu ,ale chciałabym stworzyć już ogród aby swobodnie sobie rósł. Na razie postawie malutki domek tak aby spędzać na działce wolne chwile. W poprzednim roku posadziłam jałowca Skyrocket u góry i z prawej strony działki , chciałabym sie zasłonić, ale ten jałowiec nie wygląda najlepiej - jest jakiś golaśny, ładnie to nie wygląda podobno potrzebuje dwóch lat na rozrost ale niewiem czy coś z tego będzie.

Wygladał ładnie tak mi się przynajmniej zdawało.kilka fotek jałowca.

Działka ma 40 metrów szerokości i 50 długości.Planowałam że posadzę połowę działki w około jałowce a na dolnej części świerki.kilka zdjęć całości działki ,teraz jest ogrodzenie tymczasowe z siatki leśnej,póżniej będzie ogrodzenie typu ranczo dom w przyszłości z bala w kształcie litery L.

Wjazd na działkę jest od strony lasu,kiedyś martwiłam się że będzie tam za mało słońca ale w lecie praktycznie cały dzień jest nasłonecznina po za wąskim pasem cienia który w pierwszej połowie dnia jest pod lasem a póżniej z lewej strony działki 85 % jest nasłonecznione.

Z lewej strony działki u góry postawiony jest grill (jeszcze nie wykończony) będzie wkomponowany w tarasik małego domku wypoczynkowego około 20m2.zrobiłam malutki skalniak moze przypomina choć troszkę skalniaka eheheh.

Na kratkach jest owiniety bluszcz posadziłam go jak nie miał juz listków.Mam sporo drzewek w doniczkach wszystko to iglaki zalezy mi aby na dole działki przy lesie i po prawj stronie do połowy działki rosły wzdłuż ogrodzenia świerki i sosny dwa rzędy w szachownicę ale tak aby nie były sciśnietę sadzone co 3 metry żeby rosły swobodnie a przy okazji osłoniły mnie od strony drogi.Rospisałam sie strasznie ale potrzebuje pomocy,spróbuje wrzucić projek działki gdzie będą stały budynki w przyszłości.

Kolor różowy to posadzone jałowce ,kolor żólty mam zamiar tam posadzić jałowce ale ze względu że bedą w tym roku kopać tam pod wodociagi na razie nic nie mogę tam posadzić.kolor jasny niebieski miałam w planach posadziś swieki ,sosny .z lewej strony duzy wjazd z garażem na srodku dom,u góry po lewej stronie malutki domek z tarasem i grilem.trawy jeszcze nie siałam chciała bym robić to etapami .
Bajkowy ogród Weroniki 02:09, 02 mar 2013

Do góry
dzięki Weroniko........

fotki CUDOWNE

Timi macha łapką....

Moje ukochane miejsce na ziemi 02:08, 02 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

dzięki Weroniko........
Timi macha łapką....

Moje ukochane miejsce na ziemi 01:58, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...i jeszcze ode mnie...gratuluję pierwszej setki.

dziękuję baaaaaaardzo !!!!!!
Moje ukochane miejsce na ziemi 01:57, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agata... to pleśń śniegowa... którą powoduje grzyb. U mnie takich floksów jest dużo..ale bez paniki. Profilaktycznie spryskam na grzyba jak się już zrobi ciepło... wytnę to co zgniło i odżyje
U mnie lawenda co roku gubi wszystkie liście.. nigdy nie przykrywam... i ta co ma sucho rośnie dobrze i nic jej się nie dzieje, a ta co ma mokro (czyt., nie na pagórku) to potrafi paść. Piszę dobrze, ale gubi wszystkie liście... wiosną odbija, a i tak trzeba ja ciać. Przy czym nie histeryzuj,,, odbija bardzo póżno....
tak u mnie wygląda 28 kwietnia.... udaje, że nie zyje (część zeszłej zimy nie przeżyło..). Mam ją tu już od 4 lat, cześć wypada co roku wiec dosadzam.

Przesadziłam ja z cienia pod katalpą... i to foto z października.. ta zima to było wielkie g nie zima.... odbije cała lawenda... chyba że zgniła bo za mokro i za mało przepuszczalne podłoże.

Aniu dzienks

Ty to umiesz na duchu człowieka podtrzymać......
buziak wielki !!!!!!!
W Gąszczu u Tess 01:41, 02 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Kilka wspomnień z końca wiosny 2012 roku (prawie lato, bo czerwiec), ale wcześniejszych zdjęć ogrodu w zasadzie nie mam.

img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/30/307758/original.JPG[/img]

Tesia jaki ładny masz mur, tam się proszą róże pnące
Zielony Punkt - ogród Finki 01:26, 02 mar 2013

Do góry
finka napisał(a)
właśnie doczytałam...
"....trele rudzika rozbrzmiewają w cieplejsze dni już pod koniec zimy. Swoim pięknym śpiewem ptak ten wita powoli budzącą się do życia przyrodę..."

co prawda nie słyszałam aby już śpiewał, ale się pojawił, a wcześniej go nie widziałam. Może jak wyjdzie słońce pod koniec tygodnia to zacznie trelać...

Rudzik to wiosna
Mój 4 arowy azyl... 01:02, 02 mar 2013

Do góry
Wiosna na zamówienie
Kolorowe rabaty 00:57, 02 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Martuś zdrowiej bo już nawet u mnie pierwsze kwiatki mają zamiar zakwitac. To prezent od Hani--ranniki.

Staram się mocno Bogdziu ,dziękuję za odwiedziny
Kolorowe rabaty 00:57, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia...

Dzięki Bogusiu pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies