Jolu ja też myślę, że będą foty, a teraz pokaże wam dwie foty z zeszłego roku. Trochę żeby sobie przypomnieć, a trochę, żeby się pochwalić moim wnuczkiem. Wiadomo jakiego babcie mają fisia, na tle swoich wnuków.
Tu nad morzem Północnym.
A tu na wycieczce rowerowej z moim wnukiem.
Bogdziu, ja na pewno nie jestem w stanie.... i to mnie najbardziej boli..a mus zrobić porządek ...
Wiec jedziemy kwiecień... datami lecę co fotografowałam jako godne uwiecznienia...
Bożenko rozmawiałam przed godziną z siostrą z Włocławka i mówiła, ze nie było tam mgły i świeciło ładnie słoneczko, nawet mróz mieliście mniejszy, pewnie Wisła zatrzymała wam to zimno
Dzisiejszy widok na łuk po którym piął się pomarańczowy wiciokrzew, został przycięty do ziemi
Wierzbę wiozłam z Przemyśla z likwidowanej działki Teścia
Widać, że był to podarunek "od serca", bo urosła niesamowicie przez niespełna 1 rok.
Zrobiłam nawet sobie kiedyś takie zestawienie jej zdjęć:
tnę ją jak tylko zaczyna być za bardzo rozczochrana
a te osłonki na pniu, to niestety konieczność jak wokół jest tyyyle kotów co u nas na osiedlu
Więcej już się nie zatrzymywałam , mgła była momentami tak gęsta, ze nie było widać nic na może 20 m przed autem
wracałam wieczorem i sytuacja podobna, z tym, że doszła ciemność. Nadal jest mgła a na termometrze za oknem jest teraz -18 jak to dobrze, ze już w domku
A tutaj patrząc od strony domu w niepełnej perspektywie:
Borbetko, czy te drzewa po prawej stronie za kulkami danica i lampą to brzoza pożyteczna?
Uwielbiam drzewa ale nie mogę posadzić takich , które docelowo będą wielkie , bo ogród ma 600m2. Masz cudne ogród , ech ile lat minie zanim doczekam się takiego klimatycznego zielonego raju?
Kochana, to jest sad, a to drzewo na zdjęciu po prawej to gruszka, która zresztą jest zawsze chora, bo koło żywopłotu jałowcowego posadzona, a nie wolno. Tak mówiła Maja w ogrodzie.
Witaj,przyszlam i ja sie przywitac i podziwiam Twoj piekny ogrod Cudowny,wypieszczony...
Swietne sa Twoje kule,mysle o zakupie do mojego ogrodu i szukam czegos co mi sie podoba.Twoje mi sie podobaja,pamietasz ich nazwe? Prosze o wyrozumialosc dla laika Pozdrawiam cieplutko-Kasia.