Dzisiaj od rana goście, klienci i nie tylko. Zawitali nasi nowi ogrodowiczanie - Iwonka z Krzysiem.
Ich wątek Ogród amatora, proszę o pomoc.
pamiętacie, jak szybko Iwonka zrealizowała mój spontaniczny plan zagospodarowania narożnika przy oczku?
Oto oni
Przesympatyczna para zapaleńców ogrodowych i budowlanych (remoncik) poznawała tajniki przycinania brzegów trawnika przy pomocy użytecznych narzędzi
Ale dziś noc była aktywna, tyle postów po nocy, co nieraz w jeden dzień
Witajcie w październiku, pokoszę dziś trawkę i powsadzam może to co mam w reklamówkach
Hanuś na grzybki lecisz?
Myszka zobacz jak wielka rośnie Hakonechloa, ja też tak gesto posadziłam, ale chyba lepiej rozsadzic póki co. ŚLiczna jest i żółciutka, moja zabiedzona jakaś
Troszkę rozsadzę i poprawię , w realu niby ok. , dopiero na fotkach widzę że nierówno .
Trawy kupuję u państwa Kopczyńskich w Stanisławowie Pierwszym .Nie wszystkie mają wystawione na placu , ale jak o coś zapytam , to z zaplecza podrzucą .Dla zainteresowanych cenami , miscanty i rozplenice płaciłam po 12,50 , a hakonechloa 8,50
Ale fajna sprawa taka fotorelacja! Są jeszcze jakieś takie Danusiowe projekty na Ogrodowisku czy ta jest pierwsza? - normalnie mimo późnej pory nie mogłam się oderwać
Piękny ogród - bardzo mi się podoba to wrzosowisko z trawami i brzózkami - rewelacja