Już nie mogę doczekać aż wpadnę w ogródek kopać, przekopywać i dosadzać nowe rośliny. Projekt tworzy się w bólach.
Jesienią zdążyliśmy zrobić jedynie kawałek ścieżki z piaskowca, dokonczymy wiosną. Martwi mnie jedynie co wsadzę między tą ścieżkę a płot...
no jak nie dadzą? Ujęcie jest zrobione z kilkunastu metrów - zawsze będzie widąć okna i domostwa. Trzeba by posadzić 15 metrowe drzewa. Tam w tle widać że ktoś posiada też żywopłot i też widać mimo wszystko jego okna. wysokość 1,95m.
Dodatkowo posadzenie dodatkowej roślinności niepotrzebnie zmniejszy powierzchnie trawnika. Sama działka nie jest jakoś duża, a w takich przypadkach każde miejsce warto dobrze wykorzystać.
Dzisiaj kilka zdjęć moich róż historycznych, młodych jeszcze, bo dopiero od dwóch, trzech lat mnie na nie wzięło. Doceniłam je dopiero wówczas, gdy kolejny raz cięcie wyznaczyła mi zima.
Bożenko to jest Rh fioletowy, chyba grandiflora. Bez karteczki kupiony, Jest w tej chwili wysokości 1 m30 cm, chyba. Nie mierzyłam. Mam tylko takie zdjęcia.
Zbyszku,
kożuch na balkon wywiesiłam,
żeby marcowe mole trochę wygubić.
Teraz w kurteczce pomykam, do tego półkożuszek,
jakaś bawełniana koszulina,
i co mi może zrobić zima?
No i trzeba to ochłodzenie polubić.
Dziękuję za odwiedziny, dziś gotuję zupkę ze środka zimy.
Zapraszam na grochówkę. Mamy wszak księżycową nówkę.
Co prawda u mnie ogród to na razie marzenie, ale jak to z marzeniami czasem się spełnią. Na razie jest plan budowa i potem ogród.Chciałabym mieć też parę drzew owocowych i mały ogródek z warzywami.Nie wiem jak to zaplanować bo działka jest wąska a długa.Może któraś z was mi podpowie.Całe życie mieszkam w bloku wiec to będą moje początki.Mam również troje dzieciaków więc musi i być miejsce dla nich.każda rada będzie dla mnie bardzo cenna.
Przewidywania pogody przed świętami
Mówią: w kożuchach idziemy z palmami.
Już nie raz przecież tak było kto pamięta
Ocieplenie dociera dopiero po Świętach.
Narysowałam linię mniej więcej aby się połączyć z tymi spadkami terenu choć i tak nie czuję wielkości tego terenu .... Patrzyłam na mapkę .... może na niej można nakleślić tą linię choć tam znowu nie widzę spadku terenu ....