Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród z lustrem 22:27, 28 wrz 2011

Do góry
Tymi zębami nastąpi wymieszanie gruntu z piaskiem.

Ogród z lustrem 22:26, 28 wrz 2011

Do góry
Założenie siatki od sąsiadów. Od ulicy będzie mur z lustrem

Piasek dla poprawy przepuszczalności, wymieszany z warstwą rodzimą czyli gliną

Glebogryzarka wymiesza wszystko dokładnie

Ogród Sylwii od początku :) 22:25, 28 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Założyłaś ekobordy?

Na tej rabacie Danusiu nie zakładałam ekobordów na razie...... jeśli mi się spodoba pociągnięcie tego pasa jak wijący się strumyk to wówczas .....ale póki co jeszcze nie ......
Ogród z lustrem 22:21, 28 wrz 2011

Do góry
Trwają prace ziemne i ogrodzeniowe, a ogród w szybkim tempie zyskuje całkiem nowy wymiar, dużooo ładniejszy i miły dla oka stęsknionego za zielenią i mającego dość bałaganu inwestora

Nie chwaląc się, Wicio to uczynił

Ogród z lustrem 22:17, 28 wrz 2011

Do góry
Cd opaski wokół budynku

Reiwzja

A śmieci wciąż są

Ogród z lustrem 22:16, 28 wrz 2011

Do góry
Ogrodzenie, najpierw wiercenie dziur bardzo głębokich (2,5m), potem monotuby i zalewanie.

Dla Witka nie ma spraw niemożliwych, choć budowlańcy mówili inaczej ("Panie, tego się nie da zrobić" )

Ogród z lustrem 22:12, 28 wrz 2011

Do góry
Bardzo trudna realizacja i na dodatek naszą sprawą jest także budowa ogrodzenia od strony "urwiska",
opaski wokół domu. Krawężnik z kostki granitowej, a w opasce tłuczeń granitowy (będzie)

Instalacja odprowadzająca wodę z rynien

Ogród z lustrem 22:08, 28 wrz 2011

Do góry
Ogród z lustrem tworzony jest przez firmę Gardenarium od podstaw i kompleksowo.
http://www.gardenarium.pl/realizacje

[projekt z powodu kopiowania - usunięty]

Dwa lustra będą odgrywały w nim sporą rolę, pokażę jak je zamontujemy i jakie będą miały zadanie.

To całkiem nowy ogród, położony w trudnym terenie, na wzniesieniu, jednak wszyscy wokół znajdują się dużo niżej, a droga w czasie mokrej pogody w lipcu-sierpniu była stale pod wodą. Nie każdy by się podjął takiego ogrodowego wyzwania

Wszelkie prace ogrodnicze nie były możliwe wiosną, ani latem. Budowlańcy zwlekali z ogrodzeniem, aż w końcu wzięliśmy sprawy w swoje ręce.

W tym ogrodzie główną atrakcją będzie cudne, nietypowe źródełko i lustro umocowane do muru w pobliżu kącika z ławką. Siedząc tam, będziemy podziwiać piękne kompozycje roślinne, patrzeć na dom, ale w szczególności na to co odbija się w lustrze. Wodne źródełko w kształcie sześcianu, wykonane z kwasówki ujęte w podwójnym żywopłocie z bukszpanu i szpaler hortensji bukietowej Limelight. Jej wielkie białe kule będą odbijały się także w lustrze, jak w moim ogrodzie

Na zdjęciach nie ma już tego całego bałaganu i ton śmieci jakie zostały po budowie, wyjechało kilka kontenerów śmieci, a na działkę zjechało ponad 100 ton dobrej ziemi polnej.

Tutaj działka całkiem odmieniona.
Po prawej stara siatka i widać sporą różnicę poziomów.

To właśnie tu 22:04, 28 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Gdybym miała większy ogród, także bym zrobiła niezłą kolekcję. Podziwiam trójsklepkę, ale zdecydowanie lepiej wychodzi na zdjęciach kwiatu z bliska, prawda?

Liczę na to, że jeszcze będę zaproszona do Waszego nowego , wielkiego, wymarzonego ogrodu.

Nie wiem jaką odmianę masz na myśli, ale 'Dark Beauty' w połączeniu z rozplenicą nawet lubię.
Natomiast zawciągowiec nie spełnił moich oczekiwań, może posadziłam go niezbyt fortunnie, a może po prostu tak ma jak piszesz.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:56, 28 wrz 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

W takiej wnęce zawsze idealne storczyki albo butla jakaś ładna wysmukła

No ale storczyki to bym musiał zmieniać. Jednak dam tam takie wazoniki albo butle - i chyba dam tam po jednym kwiatku jedwabnym

Jestem za

To jest nas dwóch
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:56, 28 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
No rzeczywiście, rozplemniliśmy się szybciochem.

Nie powiem, że nie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:55, 28 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

No ale storczyki to bym musiał zmieniać. Jednak dam tam takie wazoniki albo butle - i chyba dam tam po jednym kwiatku jedwabnym

Jestem za
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:53, 28 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:48, 28 wrz 2011

Do góry
U Justyny 21:46, 28 wrz 2011

Do góry
Nie mogę się zorientować, gdzie się spotkaliście?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:45, 28 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Moje storczyki lądują u Wiesi na parapecie, a potem jak wypuszczą pąki - lądują na parapecie Kasi. I tak obieg się zamyka.

Masz rękę do kwiatów.

Dzięki

Nie kupuję nowych, bo już nie mam miejsca. Miałem kupić nowe do nowej kuchni, ale stwierdziłem, że posadzę zioła z srebrnych wiadereczkach.

Jednak mają być w ścianach dwie wnęki i nie wiem co kompletnie tam dać - jedną z inspiracji na kuchnię jest ta - czy storczyki czy może takie gałązki?

Doradźcie - plllliiiis
Kolor ścian będzie perłowy, kolor mebli chyba identyczny, reszta w odcieniach jasnej szarości i bieli.
Jak dobrze pójdzie to za miesiąc już będę mógł te wazony ustawić, bo dziś do końca skuliśmy ściany i podłogi.
Ogród Sylwii od początku :) 21:40, 28 wrz 2011

Do góry
Założyłaś ekobordy?

Ogród - moje hobby. 21:37, 28 wrz 2011

Do góry
Bardzo klimatyczny ogród, podobny do kilku naszych ogrodów z forum.
Ogród - moje hobby. 21:37, 28 wrz 2011

Do góry
Witamy serdecznie i podziwiamy piękny ogród, bo my lubimy takie historie, "od ścierniska do ogrodowiska"
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:35, 28 wrz 2011

Do góry
Moje storczyki lądują u Wiesi na parapecie, a potem jak wypuszczą pąki - lądują na parapecie Kasi. I tak obieg się zamyka.

Masz rękę do kwiatów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies