Dzięki Joluś, dość długo dobierałam tu rośliny, Mam nadzieję że beda dobrze czuły się w donicy.
Tulipany ani inne cebulowe nie wykopuje. Ale robie fotki każdego mejsca i dosadzam paczke takich samych. A jak nie zawiązują pąka to wykopuje. Własciwie największe problemy są z tulipanami, pozostałe tak nie zanikają.
Zasychające liscie zostają uktyte np pod serduszkami, floksami, funkiami, wilczomleczami i innymi roślinami,
Napatrzyłam się na tyle odmian magnolii, że nie umiałabym wybrać, która najpiękniejsza
Bardzo fajny vczas wypadł nam na zwiedzanie - kwitnienie magnolii i i różnych drzewek owocowych
Dla Ciebie 2 zdjęcia ze mną
Dla odmiany wrzucam parę zdjęć z fantastycznego lasu. To jest taki las, że nawet wiosna boi się do niego wejść, a gps w ogóle nie wie, gdzie jest. Polecam Staniszewskie Błoto, rezerwat
Kiedy padła mi śliwa Pissardii, to myślałam o Kanzanie w zastępstwie. W sprzedaży niestety był tylko 80 cm wypierdek w dodatku bardzo nisko szczepiony.
Ola na początku kwitnienia świeci niczym żarówa. Na dłuższą metę byłoby to trochę męczące. Na szczęście w krótkim czasie kwiecie blednie. Po kwitnieniu zdobi listkami, a potem jabłuszkami.
Teraz czekam na mój ukochany duet kwitnącej wisienki jadalnej i bezodmianowych kuklików.
Kukliki są już w blokach startowych.
Wisienka niespiesznie się zbiera.
A efekt finalny ma być taki