Agnieszko razem z sąsiadami i Teściami i braćmi M daliśmy radę I do tej pory mam w zamrażarce ze 3 kilo pewnie Nie zaprawiałam. Ale najadłyśmy się z Młodą do syta (M nie przepada)
Bożenko pracochłonne te warzywa, ale ja to lubię To magiczna chwila gdy roślinki kiełkują (zwłaszcza takie marchewki - nasion prawie nie widać!). I za kilka miesięcy są wyrośnięte i dorodne, wystarczy trochę wody, dobra ziemia Młoda ma małe rękawiczki ogrodnicze, też czeka na wiosnę Chce mieć sam groszek na swoim kawałku grządki
Drzewo-pnącze- zwane gniazdem żmij- tak rozłożystej rośliny w życiu nie widziałam,dopiero dwa zdjęcia robione z rozsądnej odległości są w stanie połączyć ją w jedną całość,to plątanina korzeni małych i dużych, bardzo dobrze je zapamiętałam. A pomiędzy konarami /korzeniami siadają grupki młodych ludzi ,miejsca jest jednak dużo,więc każdy może znaleźć własny kąt.
W ogrodach królewskich znajduje się obszar,na którym drzewa sadzone były przez znane osobistości,m.in.: Gagarina i Cyrankiewicza (polski akcent-co wielokrotnie podkreślał pracownik ogrodu jak się dowiedział, że jesteśmy z Polski)
Magnolio - duuużo zdrówka życze - ja od 3 tyg nie moge wyjśc z zapalenia oskrzeli... tzn. wg p. doktor wyszłam, tylko potem jeszcze się kaszle długo....
Ja dziś byłam tak klapnięta, że rano wstałam, wyprawiłam dzieci do szkoły i poszłam drzemac - o mało nie spóźniłam się do pracy...
Powiększyłam plamy
czerwony - Beatles
fiolet - żurawki
niebieski - bodziszek
limonkowy lub bordowy - jeżówki plus trawy
limonkowy lub bordowy - może rozchodnik okazały? nie bedzie za niski skoro obok będą jeżówki?
kulki zielone to bukszpany
dalej cos mi tu nie pasuje..... ale jeszcze nie wiem co....
może do tych większych plam dodać gdzieniegdzie mniejsze plamki czegoś jeszcze?
podobaja mi sie kuleczki berberysa Admiration ale nie wiem gdzie go wpasować i czy w ogóle tu pasuje...
W ogrodach przenikają się różne odcienie zieleni, o różnym nasyceniu, a doskonale z nimi kontrastującymi elementami kolorystycznymi są żółte, czerwone, bordowe i pomarańczowe kwiaty i krzewy.
Irenko, ten przetacznik to jaka odmiana? Podoba mi się bo wysoki i długaśne ma kłosy! Jak ci się rozsieje, to o sadzonki poproszę
Basiu, nie wiem, bo starsza pani na bazarku je sprzedawała bez nazwy; wiem, ze coś się posiało, jak tylko namierzę siewki, a w tym miejscu nie plewię, na pewno ci podrzucę
on w porze kwitnienia miał blisko 80 cm
I takie starocie wiosenne wynalazłam...... widzę, że nie tylko z zeszłego roku foty ale i starsze, bo niektóre roślinki malutkie.. ale to chodzi o kolory....
W ogrodzie znajduje się mnóstwo trawników, drzew, pawilonów, alejek, wszystkie te miejsca są pielęgnowane z największą pieczołowitością , co widać na rabatach- zero chwastów.