Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 17:37, 09 gru 2012

Do góry
Niesamowite te zdjęcia, naprawdę jak z baśni o królowej śniegu. A to mi szczególnie przypadło do gustu.

Bogdzia napisał(a)
To parę nowych zdjec

Bogdziu, jak już wrócisz i znajdziesz chwilę zaglądnij, bo mam jakiegoś niezidentyfikowanego ptaszka. Może to jakiś znany ale w szacie zimowej, nie wiem. Zapraszam. Nie ma pośpiechu, ze zdjęcia nie ucieknie.
Wiem, że miałam korzystać z wątku o ptakach, ale tam się tak tłoczno zrobiło, że ciężko mi idzie.

W cieniu - zacieniona 17:33, 09 gru 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...za oknem drobny śnieżek pada...wspomnienie lata -ciepełko.
Ale cieplutko jak przy kominku
Kolorowe rabaty 17:29, 09 gru 2012

Do góry
Instrukcja do zrobienia choinki na piku
Na zdjęciu są dwie choinki ze sztucznego materiału, wyższa i mniejsza mają dawać efekt choinek z lasu .
Ja zaproponuję zrobienie podobnej tyle,że z wykorzystaniem uciętych gałązek jałowca.
Po pierwsze prosimy męża o ładny,gruby,prosty kij najlepiej metrowy. Jeśli nie mamy takiej możliwości może być to grubszy kij bambusowy ze sklepu ,a nawet drewniany trzonek do szczotki .Ucinamy co najmniej 6 ładnych gałęzi jałowca,dobrze mieć gąbkę do roślin sztucznych,ale im wyższa choinka egzamin może zdać tylko cement ,gips ,silikon i odpowiedniej wielkości doniczka.
Dlaczego jałowiec?
Ponieważ ma piękne,zielone gałązki,które nie sypią się po ucięciu tylko wolno wysychają i mają potrzebny pokrój do uzyskania kształtnego,iglastego drzewka .Na górze mają krótkie gałązki,a idąc ku dołowi są coraz dłuższe.
Do kija mocujemy jedną obok drugiej gałązki wzdłuż pnia naszej choinki mocując je drutem lub sznurkiem .Następnie kij umieszczamy w doniczce i zalewamy ją cementem lub pianką poli... czy innym podobnym szybko schnącym materiałem budowlanym.
Można dzień wcześniej zamocować kij w donicy i dopiero wiązać gałązki (rękawiczki bo kuje)
Jak doniczka nie jest ładna można jej zrobić ubranko tak jak tu przykładowo zakryto brzydkie części lnianym materiałem.
Ja takie małe choinki ubieram.Można z jednego boku przybrać małym stroiczkiem gotowym,albo powiesić mini bombeczki lub jak mnie się zdarzyło wykonać mini łańcuch z koralików świecących czy perełek i oplątać choinkę .
Jest jeszcze możliwość wykorzystania starej ,sztucznej choinki ,a właściwie jej górnej części ,która zwykle jest gęsta i ładna .Wtedy przyda się już o wiele grubsza gałąź do której wbijamy lub wkręcamy sztuczne drzewko po uprzednim umyciu i osuszeniu będzie jak nowe.
Może coś nie jest jasne to wytłumaczę .

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:25, 09 gru 2012

Do góry
A ja mam znowu zagadkę dla Bogdzi. Męczę Ją, ale mam nadzieję, że nie ma mnie jeszcze dość. Coś takiego dziś przysiadło na linii i nie mam pojęcia co to. Przez lornetkę wypatrzyłam tylko, że ma metaliczny połysk, kolor dziwny niby stalowy z jakimś zielonkawym połyskiem. Wielkości gołębia, może ciut mniejsze.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:21, 09 gru 2012

Do góry
No i.....najważniejszy powód do nazywania mnie Griswoldem....tegoroczna choinka
Przed próbą świateł

I po - wynik pozytywny

Teraz będę z niecierpliwością czekać na Wasze
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:20, 09 gru 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Bardzo ładnie!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:20, 09 gru 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Kasiu tak dawno mnie u Ciebie nie było, że aż przegapiłam 500...

Gratuluję wyniku. Podziwiam i czekam na zdjęcia "budowlane"

Przesyłam kwiatek - na czasie

Droga Joasiu! mnie też dawno tu nie było niestety.... ale zbliżają się święta, więc postanowiłam zajrzeć do ogrodowiskowej kuchni po pomysły oprócz tradycyjnych potraw mam chęć zrobić coś nowego
Pozdrawiam ciepło!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:17, 09 gru 2012

Do góry
No i Święta mam też już w domu - tutaj wazony w kuchni

Girlanda na kominku jednak jest w miedzianym kolorze

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:15, 09 gru 2012

Do góry
Od dziś mówcie mi Griswoldzie
Jeszcze nie ma tu lampek, ale niedługo je zawieszę Jednak będą tu te z allegro....w domu nie pasował mi ten zimny biały kolor - tutaj będzie pasować idealnie

Jakby ktoś był ciekawy jak zamocowałem wianek na drzwiach ze stali - nie trzeba żadnych gwoździ

Ogród w Holandii 17:15, 09 gru 2012

Do góry

i ostatni w stylu wiejskim czyli landelijke style

Artystka ze mnie żadna, ale frajdy trochę z tym było

A mi się podoba ten - najprostszy i naturalny szczególnie pasujący do tego miłego drewna pod spodem, gratulacje : )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:09, 09 gru 2012

Do góry
ewa004 napisał(a)

Kasiu pozdrawiam

ooo i jeszcze drugi Mikołajek
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:08, 09 gru 2012

Do góry
Marlenaa napisał(a)
Pozdrawiam Mikołajkowo

no proszę.... nawet Mikołaj mnie odwiedził
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:07, 09 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Kasiu chociaż na 504 ale szczere gratulacje powodzenia w zmaganiach

Aniu wielkie dzięki piękna kartka ściskam serdecznie!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:06, 09 gru 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Ależ cudne zdjęcie. Ło matko, nie mogę przestać się zachwycać. Chyba w ramki oprawię

zdjęcia przepiękne... w związku z tym mam pytanie odnośnie aparatu - jaki masz model?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:05, 09 gru 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Kasiu kolejnych 500stronek o powstającym pięknym ogrodzie!!
Moje jesienne różyczki dla Ciebie!

Dzięki Karolinka! piękne róże, takie jak lubię Ciepło pozdrawiam!
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:00, 09 gru 2012

Do góry
Zamiast śniegu...

Kolorowe rabaty 16:54, 09 gru 2012

Do góry
Cała masa drozdów opanowała teren

Uwielbiam te zgrabne,wielkie choinki na osiedlu jest ich parę przy posesjach.Wielu ucięto wierzchołki ponieważ dotykały przewodów elektrycznych

No i front ,który chciałam uczynić ładnym ...

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:46, 09 gru 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu gratulacje na 500 stron . Dalszych sukcesów w ogrodzie i w budowie domku.

Zbyszku, jeszcze raz wielkie dzięki odwiedziny i za te energetyzujące kwiaty za życzenia nie dziękuję przezornie, ale niech się spełniają )
Ciepło pozdrawiam
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 16:46, 09 gru 2012

Do góry
Witajcie, malo się znamy bo odwiedzam Ogrodowisko bardzo często, ale nie odzywam się i bardzo chciałaby to zmienić.Zacznę od pokazania moich ozdób świątecznych.

Ogród w Holandii 16:42, 09 gru 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
wianek w stylu narracyjnym

Narracyjny, narracyjny do mnie przemawia najbardziej, zaczyna się, zgodnie z ruchem wskazówek zegara, owocami, potem domek dla ptaków, które takie owoce lubią, gwiazdka, luty, podkuj buty...nie musisz się artyzmu zapierać, hi hi
Pozdrawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies