Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:27, 06 lis 2012

Do góry
Posadziłem Trochę tego jest 50 krokusów, 30 szafirków, 10 hiacyntów i 17 tulipanów - może jeszcze coś dokupię W marketach wątpię, bo dzisiaj pojawiły się Mikołaje, choinki, itd... Ale w ogrodniczym jeszcze tego pełno Myślę nad tymi malutkimi irysami

Trochę zdjęć Taki widok miałem z okna jeszcze całkiem niedawno....teraz zostały do podziwiania tylko gałęzie....

Ostatnio kupione dendrobium

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:18, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, przecież to jakoś wygląda, nie?

A teraz zamiast foliaka..stoi moja nowoczesna szklarnia To dopiero będzie wyglądało.. na super wypasiony warzywnik....

Koniecznie trzeba uporządkować strefy w ogrodzie...... . jak to Pszczółka pisała??.. uporządkowanie szkieletu????
Pszczelarnia 18:16, 06 lis 2012

Do góry
Ewo, zerknęłam do pierwszej setki stron. Tam rysowałaś i dawałaś zdjęcia tej rabaty. Ale nadal mi (i pewnie innym pomagaczom, którzy u Ciebie nie byli) trudno sobie wyobrazić sytuację bez w miarę dokładnie oddającego sytuacje rzutu z góry.
Zapytuje więc czy słusznie się domyślam, że na zdjęciu poniżej jest Twoja posesja?

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:15, 06 lis 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

to szklarnia z moich archiwów a Ani ogrodu ... obsadzona tam gdzie jest wtopiła się bez uszczerbku dla estetyki otoczenia ... i to argument (po porozumieniu z neuronem - on zapracowany muszę o audiencję na piśmie wybłagać ostatnio stąd opóźnienie we wnioskach ) ... bo wniosek, że w nowym miejscu wtopi się i połączy z warzywnikiem w skończoną angielską piękność ... w dodatku eko ...

Nawet mi przez myśl nie przeszło, by fotografować to coś... szklarnią zwane.. i teraz sobie wyobraź..przestrzeń urozmaiconą, aż do alejki klonowej....

Początki w Kruklandii 18:13, 06 lis 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Justynko, przecież przerobić z linii prostych i kanciastych na krzywe i miękkie to nie jest problem. Nie skupiaj się na tym czy rabata będzie prosta czy kanciasta, tylko pomyśl gdzie ona będzie. Gdzie Ci pasuje większe drzewo, gdzie chcesz zachować dalszy widok, a gdzie zasłonić itd. I od tego powinnaś zacząć. Zastanowić się czy chcesz zabudować narożnik czy nie, czy potrzebujesz ławeczki, czy nie, gdzie najwygodniej Wam się grilluje i czy planujecie murowany grill czy tylko przenośny, itd. - i od razu myśleć też o reszcie ogrodu, tej po drugiej stronie altanki.

Cały czas się zastanawiam Ewo. Chodzę i zerkam...to tu to tam
Grilla to ja nie lubię...wolę ognisko, ale będzie kompromis i zbudujemy grilla z dużym paleniskiem
Nad resztą ogrodu też myślę...jak to będzie już bez placu zabaw i bez butli gazowej....i z przeniesioną drewutnią...itp.

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:13, 06 lis 2012

Do góry
Martek napisał(a)
A to Ania

Jak posąg.... prawie z Titanica ..... ale po namyśle stwierdzam, że chyba ruchem kieruję.. w skupieniu

Martek fajną fotę wygrzebałaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:11, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ja w kwestii formalnej widełek poszukiwanych w budzie.

Ostatnio wrzuciłam sekator do kontenera ze śmieciami, innym razem do worka z chwastami i potem do kosza... a do czego wrzucasz chwasty? Może poszło wszystko na kompost? Poszukaj w kompoście...tylko gdzie on jest? Zapomniałam

Danusiu, to ja widzę, ze twoje poszukiwania pewnie nie mniej śmieszne były jak moje..kompostownika nie ma, więc widzisz nie mogłaś sobie nawet przypomnieć...chwasty wywalam na ognisko, podsychają i wtedy palimy; liczę, że się odnajdą, ale kiedy?? dlatego chciałam drugie zakupić i plewienie jeszcze zaliczyć, ale towar niedostępny

jak się znajdą odtrąbię, ciekawe gdzie? ostatni moment kiedy je widziałam, to jak ci pokazywałam na pergoli i koniec, dalej mgła!...chyba, że ty pamiętasz?

Na pergoli to pokazywałaś mi inne narzędzia chyba, o... te kwiatkowe,

Poszłąś potem chyba tam do kanciapy. Tam na lewo za Zygmunta

Widełki zamówiłam i inne (nowości) też.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:11, 06 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

a te zdjęcia dedykuję Bożence czyli Bogdzi...to wróble chyba.. na wyspie berberysowej

Dzięki za tą dedykację. Masz rację to wróbelki. Dobrze im na tej wyspie berberysowej . Jest co jeśc i żaden drapieżnik nie jest groźny.Taki mały wróbelkowy raj.
A Ty widzę coraz więcej zdjec ptaszkom robisz. Tak trzymaj.

Sliczne ptaszyny ! I jesienne klimaty u Ciebie Irenko jak zwykle cieplejsze niż gdzie indziej ciepłem własnym wszystko osładzasz ! pozdrawiam serdecznie m
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:05, 06 lis 2012

Do góry

to szklarnia z moich archiwów a Ani ogrodu ... obsadzona tam gdzie jest wtopiła się bez uszczerbku dla estetyki otoczenia ... i to argument (po porozumieniu z neuronem - on zapracowany muszę o audiencję na piśmie wybłagać ostatnio stąd opóźnienie we wnioskach ) ... bo wniosek, że w nowym miejscu wtopi się i połączy z warzywnikiem w skończoną angielską piękność ... w dodatku eko ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:59, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

i to jak wygląda !!! ...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:56, 06 lis 2012

Do góry
A to Ania

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:54, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Pewnie,że wygląda
Kolorowe rabaty 17:52, 06 lis 2012

Do góry
Ukłonię się Wam słonecznikiem
Musze zadbać o gości bo pouciekali ))))))))

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:48, 06 lis 2012

Do góry

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:42, 06 lis 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Moje tawuły jeszcze mają sporo listków, a Twój jeżyk śliczy
Kolorowe rabaty 17:39, 06 lis 2012

Do góry
Muszę wyszukiwać coś w galerii bo nie dotrę nigdy do jakiegoś świętowania )))))))

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:28, 06 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Izabello-Konstancjo, zorientowałam się, że stanęłaś w obronie warzywnika Ani (i słusznie, Madżenka zakłada a Ania chciałaby ot tak precz?). Ale co Ty pokazujesz, na czyją zgubę? Przecież jak użyteczne łączy się z pięknym to .... No właśnie jak to połączyć i osiągnąć.
A to - marzenie!

Takie piękne,a jak się przyjrzeć tak nie wiele trzeba ...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:19, 06 lis 2012

Do góry
Mam na zadość uczynienie obrazem dla cię Miła

Prawie patriotycznie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:18, 06 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
a te zdjęcia dedykuję Bożence czyli Bogdzi...to wróble chyba.. na wyspie berberysowej

Dzięki za tą dedykację. Masz rację to wróbelki. Dobrze im na tej wyspie berberysowej . Jest co jeśc i żaden drapieżnik nie jest groźny.Taki mały wróbelkowy raj.
A Ty widzę coraz więcej zdjec ptaszkom robisz. Tak trzymaj.
Kolorowe rabaty 17:01, 06 lis 2012

Do góry
Przypadek sezonu.
Macie takie u siebie ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies