Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 19:58, 05 lis 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Pięknie dziękuję...bardzo lubię białe kwiaty...
Mój kawałek raju II 19:58, 05 lis 2012

Do góry
Ja swoje anemony wykopałam do szklarenki wsadziłam a one jeszcze kwitną
a tu kwiatek pięknej makowej dalii samosiewki
i różyczki Rumba
maliny , które już ptaki tylko poddziobują
Ogród szmaragdowy 19:48, 05 lis 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

Żurawkowo jesiennie, chyba jest to Elektric Lime nie jestem pewien.

Jak się cieszę, że jesteś ostatnio taki aktywny i tyle pięknych zdjęć pokazałeś. A ja chciałabym się dowiedzieć co to za odmiana RH na zdjęciu z żurawkami?

Anito nadrabiam zaległości. RH jest to odmiana Gold Shine.

Sama zastanawiałam się co to jest, ale nigdy na Rh bym nie postawiła. To mnie zaskoczyło, że taki pstrokaty. Ty go w Polsce kupiłeś? Z tymi żuraweczkami się super prezentuje.

Urszulo dziękuję właśnie pstrokatość rh mnie zauroczyła .Ujżałem go w centrum ogrodniczym w Anglii a kupiłem go w Bydgoszczy w szkółce Uzdowcy, udało się.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:44, 05 lis 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Anuś, nic nie szkodzi

Zrobiłam zdjęcie "żelaznej" hoście Great Escape. Tak wyglądała po nocy z temp. -5 stopni. Chyba naprawdę jest sztuczna

Izo, a czy ta hosta zmieniła nieco kolor w ciągu roku? Bo ja widziałam ją u jej hodowcy w czerwcu i miała wyraźnie niebieskie zabarwienie. Miała też nieco inny kształt liści, ale to byc może dlatego, że to był bardzo rozrośnięty, stary egzemplarz. Ale hosta przepiękna, zamierzam ją kupic wiosną i trzymac w donicy bo juz w gruncie miejsca nie mam. Pozdrowienia

Tak Agatko, jest jak najbardziej niebieska Teraz jesienią zzieleniała, ale też na zdjęciu kolor inaczej wychodzi. Ta jest młodziutka, w tym roku sadzona, może się znacznie różnić kształtem liści od dorosłej, ale już teraz mi się podoba. Będę obserwować jej dojrzewanie
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:28, 05 lis 2012

Do góry
Gapa jestem na 99 stronie życzeń nie złożyłam
Życzę Ci abyś szkielet ogrodu zobaczyła i godne miejsce dla szklarni znalazła przed kolejnym tysią czkiem
Nietypowy kwiatek dla Ciebie

Ps jak nie kochać brzóz????
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 19:25, 05 lis 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Anuś, nic nie szkodzi

Zrobiłam zdjęcie "żelaznej" hoście Great Escape. Tak wyglądała po nocy z temp. -5 stopni. Chyba naprawdę jest sztuczna

Izo, a czy ta hosta zmieniła nieco kolor w ciągu roku? Bo ja widziałam ją u jej hodowcy w czerwcu i miała wyraźnie niebieskie zabarwienie. Miała też nieco inny kształt liści, ale to byc może dlatego, że to był bardzo rozrośnięty, stary egzemplarz. Ale hosta przepiękna, zamierzam ją kupic wiosną i trzymac w donicy bo juz w gruncie miejsca nie mam. Pozdrowienia
Mój ogród 19:12, 05 lis 2012

Do góry
Tyle informacji naraz, że muszę po kolei:
- jak mowa o kurach, to mnie oprócz jajek na myśl nawóz kurzy się nasuwa))
- mahonia kwitnie wczesną wiosną i zawiązanie o tej porze pąków kwiatowych dobrze wróży, będzie kwitła

EPODLAS napisał(a)
I zasuszone kwiaty, jest ich pełno, nie wiem jakie.

To dziewięćsił pospolity

- maślaczków gratuluję i pięknych, krajobrazowych fotek
Ogród w Holandii 19:08, 05 lis 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Takiego gościa dzisiaj miałam:

...że też tego gościa dopiero teraz wypatrzyłam ale lepiej późno niż wcale miałaś fart świetne fotki
Kubusiowo 19:00, 05 lis 2012

Do góry
Krys napisał(a)
Gosia gratulacje z 700! jesteś niesamowita

Gosia, przywołam te kwiatki. Obłędne! Ja takie lubię naj-, naj-.

Pędzisz, doradzasz, instruujesz, rysujesz. I zarządzasz mężczyznami chętnymi do pomocy, począwszy od syna, przez męża do teścia. No, no......... . Lecę szukać zasłon. Bo tkaniny to coś dla mnie.
Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 18:56, 05 lis 2012

Do góry
Tak wyglądają cyprysiki po następnym sezonie przed zimą. Wykonanie rabatki i dwukrotne nawożenie wyszło im na dobre. Przed cyprysikami zaczątki żywopłtu z ligustru. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników ogrodów.
Rajski ogród Ani 18:53, 05 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Moje grudniki mają moc pąków . do tej pory przybywały na dworze, ciekawe czy po przeniesieniu do ciepłego mieszkania, zakwitną, a może zrzucą pąki na razie maja kwarantannę, czyli przystosowanie do ciepła

No pąków mnóstwo!
Na tym zdjęciu, po przebarwieniu się członów wyraźnie widać, że przebywał w niskich temperaturach.
A jaką masz temperaturę w altanie? Jeśli sporo powyżej zera, to zostaw go tam aż do przekwitnięcia, w mieszkaniu straci pąki, może nie wszystkie, ale jednak...

Aniu, a jaka to odmiana jabłek?
Basiu moje jabłuszka to rubiny, dobre w grudniu
wystawiłam termometr do altany i jest tam +12, grudniki niech stoją, a przymrozków na razie nie będzie jeden jest taki czerwony, inne zachowały zieleń a inny całkowicie skapitulował i myślę, ze to biały taki był delikatny, nic z niego nie będzie
Agnieszkowy ogródek 18:52, 05 lis 2012

Do góry
Agnieszka napisał(a)
A tutaj już piękne słońce w moim ogrodzie. To zdjęcia z połowy września. Cudownie wybarwiły się hortensje. Teraz są jeszcze ciemniejsze. Mogę na nie patrzeć godzinami ...

Jak radzisz sobie z koszeniem trawy przy żurawkach ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 05 lis 2012

Do góry
Aniu, dla Ciebie ode mnie na pierwszą setkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 05 lis 2012

Do góry
Czytam, cieszę się, że o mnie pamiętacie
Wam też
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 05 lis 2012

Do góry
Spóźniona jestem, ale gratulująca kolejnej 100-tki

Rajski ogród Ani 18:41, 05 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Moje grudniki mają moc pąków . do tej pory przybywały na dworze, ciekawe czy po przeniesieniu do ciepłego mieszkania, zakwitną, a może zrzucą pąki na razie maja kwarantannę, czyli przystosowanie do ciepła

No pąków mnóstwo!
Na tym zdjęciu, po przebarwieniu się członów wyraźnie widać, że przebywał w niskich temperaturach.
A jaką masz temperaturę w altanie? Jeśli sporo powyżej zera, to zostaw go tam aż do przekwitnięcia, w mieszkaniu straci pąki, może nie wszystkie, ale jednak...

Aniu, a jaka to odmiana jabłek?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 05 lis 2012

Do góry
Aniu wybacz mi spóźnienie ale nie wiem jak Ty nakręciłaś te kilkanaście stron. Pięknie u Ciebie podziwiam kloniki i nie tylko, trawki bajka u mnie wszystko starmoszone i straszy a listka ani jednego.
Gratuluję takiej jesieni i kolejnej setki. Pozdrawiam jesiennie.
Ogród w Tarnowie 18:38, 05 lis 2012

Do góry
Dzisiaj mocno padało i wiało to widać po opadłych liściach a w sobotę wszystko posprzątałem i to jeszcze nie koniec. Zamiast na siłowni to mam ćwiczenia w ogrodzie - to lubię.

Mój kawałek raju II 18:32, 05 lis 2012

Do góry
Dzisiaj cały dzień pożywiał się w naszym karmniku taki ptaszek, nic się nie bał, chodziłam k/niego a ten sobie spokojnie skubał ziarenka, sikory i wróble się bały, wrony zbierające resztki orzechów włoskich też, a on nic Bogdziu co to za ptaszek wtedy na brzoskwini to też taki siedział tylko mniejszy, może był młody zrobiłam mu całą serię zdjęć
Pszczelarnia 18:24, 05 lis 2012

Do góry
Ewuś takiego miejsca na warzywnik okrutnie zazdraszczam ....Serdecznie pozdrawiam i gratuluję kolejnej setuni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies