Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 18:53, 05 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Moje grudniki mają moc pąków . do tej pory przybywały na dworze, ciekawe czy po przeniesieniu do ciepłego mieszkania, zakwitną, a może zrzucą pąki na razie maja kwarantannę, czyli przystosowanie do ciepła

No pąków mnóstwo!
Na tym zdjęciu, po przebarwieniu się członów wyraźnie widać, że przebywał w niskich temperaturach.
A jaką masz temperaturę w altanie? Jeśli sporo powyżej zera, to zostaw go tam aż do przekwitnięcia, w mieszkaniu straci pąki, może nie wszystkie, ale jednak...

Aniu, a jaka to odmiana jabłek?
Basiu moje jabłuszka to rubiny, dobre w grudniu
wystawiłam termometr do altany i jest tam +12, grudniki niech stoją, a przymrozków na razie nie będzie jeden jest taki czerwony, inne zachowały zieleń a inny całkowicie skapitulował i myślę, ze to biały taki był delikatny, nic z niego nie będzie
Agnieszkowy ogródek 18:52, 05 lis 2012

Do góry
Agnieszka napisał(a)
A tutaj już piękne słońce w moim ogrodzie. To zdjęcia z połowy września. Cudownie wybarwiły się hortensje. Teraz są jeszcze ciemniejsze. Mogę na nie patrzeć godzinami ...

Jak radzisz sobie z koszeniem trawy przy żurawkach ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:47, 05 lis 2012

Do góry
Aniu, dla Ciebie ode mnie na pierwszą setkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:45, 05 lis 2012

Do góry
Czytam, cieszę się, że o mnie pamiętacie
Wam też
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:44, 05 lis 2012

Do góry
Spóźniona jestem, ale gratulująca kolejnej 100-tki

Rajski ogród Ani 18:41, 05 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Moje grudniki mają moc pąków . do tej pory przybywały na dworze, ciekawe czy po przeniesieniu do ciepłego mieszkania, zakwitną, a może zrzucą pąki na razie maja kwarantannę, czyli przystosowanie do ciepła

No pąków mnóstwo!
Na tym zdjęciu, po przebarwieniu się członów wyraźnie widać, że przebywał w niskich temperaturach.
A jaką masz temperaturę w altanie? Jeśli sporo powyżej zera, to zostaw go tam aż do przekwitnięcia, w mieszkaniu straci pąki, może nie wszystkie, ale jednak...

Aniu, a jaka to odmiana jabłek?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 05 lis 2012

Do góry
Aniu wybacz mi spóźnienie ale nie wiem jak Ty nakręciłaś te kilkanaście stron. Pięknie u Ciebie podziwiam kloniki i nie tylko, trawki bajka u mnie wszystko starmoszone i straszy a listka ani jednego.
Gratuluję takiej jesieni i kolejnej setki. Pozdrawiam jesiennie.
Ogród w Tarnowie 18:38, 05 lis 2012

Do góry
Dzisiaj mocno padało i wiało to widać po opadłych liściach a w sobotę wszystko posprzątałem i to jeszcze nie koniec. Zamiast na siłowni to mam ćwiczenia w ogrodzie - to lubię.

Mój kawałek raju II 18:32, 05 lis 2012

Do góry
Dzisiaj cały dzień pożywiał się w naszym karmniku taki ptaszek, nic się nie bał, chodziłam k/niego a ten sobie spokojnie skubał ziarenka, sikory i wróble się bały, wrony zbierające resztki orzechów włoskich też, a on nic Bogdziu co to za ptaszek wtedy na brzoskwini to też taki siedział tylko mniejszy, może był młody zrobiłam mu całą serię zdjęć
Pszczelarnia 18:24, 05 lis 2012

Do góry
Ewuś takiego miejsca na warzywnik okrutnie zazdraszczam ....Serdecznie pozdrawiam i gratuluję kolejnej setuni
W cieniu - zacieniona 18:15, 05 lis 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 18:12, 05 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

A ten portret robiony na szybko w prawie 2 dni Tak po prostu dla siebie rysowany...uczę się jeszcze przecież Chyba jak dla mnie jeden z najlepszych do tej pory, które mi wyszły

Tylko, żeby portrety nie stały się ważniejszym tematem na moim wątku niż mój ogród w końcu to portal o ogrodach

to już jest prawdziwe arcydzieło, naprawdę piękny...

Pozwól , że i ja wyrażę swój zachwyt .... Okrutnie zazdraszczam talentu !!! pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:57, 05 lis 2012

Do góry
a teraz wczorajszy dzień, jeszcze jakies kolory są
ciekawa jestem czy ten bluszcz przetrzyma zimę, takie ma wybarwienia różowe...ten kolor sugeruje Pszczółka w narzędziach

winogron jeszcze w bród

wielkie szyszki lecą
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:51, 05 lis 2012

Do góry
gratulacje z okazji setki w tym mega exspresowym watku

A miało być tak pięknie.... 17:51, 05 lis 2012

Do góry
Ogród nijaki,to chociaż niebo kolorowe pokażę, dzisiaj takie fajne kolorki były rano

Nigdy nie mów nigdy 17:41, 05 lis 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Kasiu, dzisiaj na spokojnie. Danusia do rogu dawała derenia, ale on potrzebuje trochę miejsca do rozrostu.
zobacz (ostatni post Danusi i w nim pierwsza fotka przy wierszu o zimozielonym z Danusią w roli głównej)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=174

A je jeszcze dam Ci taką propozycję jaka mi się u Anuli zapamiętała: ona ma w rogu limkę, która góruje nad nasadzeniami na dole i jest na tle tui (zobacz 3 post od końca)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=575

Właśnie o taki dereń mi chodzi. Rozjaśni mi ten róg. Dać aż trzy tam?
Ta limcia w rogu też ładnie wygląda Wiesz czym jest podsadzona?
Ula jakim cudem pamiętasz co u kogo jest? Podziwiam i cieszę się, że mogę skorzystać
Te te jałowce mam tam zostawić?

Kasiu u Anuli te limki w "nogach" mają rh. Ale dereń też by ładnie wyglądał...Anula chyba ma tam też jednego. Pozdrawiam

anula_wn napisał(a)

mam nadzieję, że Anula mi wybaczy, że pożyczyłam od niej to zdjęcie...

Ten róg jest bardzo ładny. Chciałam posadzić limki na przemian z miskantem Variegatus przy tujach sąsiadów, aż do ciurkadełka, albo nawet cały szpaler aż do załamania, za którym jest słup. Jako tło u mnie i zasłoniłoby siatkę ogrodzenia.
To zdjęcie Danusiowej realizacji z ogrodu z lustrem. Pod tujami sąsiadów ładnie by wyglądało. Tło by było.

Pszczelarnia 17:05, 05 lis 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Coś jest na rzeczy...albo miałaś jakiś wypad, albo swiętujesz te trzysta, albo...
Wygląda mi to na prezenty i to takie, jakie i ja uwielbiam otrzymywać.
Z zazdrością zerkam na jesienne poczynania, chyba dokładnie wiesz czego chcesz. Półtora ara na warzywnik, zielnik i jagodnik? Optymalnie i jest wszystko, czego potrzeba. A gdzie przeniesiesz ognisko?
Tak ja grupa trzyma, wydrukowałam sobie schemat płodozmianu. Basia K. jest tylko jedna, warto korzystać z jej rad. Na bukowy zywopłot i ja mam chęć, ale,,,popatrzę sobie jeszcze. Tęsknie...

Rajski ogród Ani 17:00, 05 lis 2012

Do góry

Rododendronowy ogród II. 17:00, 05 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Ptasie radio marnie działa
pogoda nie dopisała
i deszcz pada dziś od rana
więc lektorka jest zaspana.
Ptaszki się pod krzaczki skryły.
Po co będą się moczyły?
Lepiej jest pod krzaczkiem siedziec
i o deszczu nic nie wiedziec.
Nie ma chęci na śpiewanie
bo słuchaczy też nie stanie
wszyscy siedzą pochowani
oprócz jednej Andrus Hani.
Lecz dla Hani warto śpiewac
więc gardziołka trza rozgrzewac,
wnet sie zaczną ptasie terele
zaraz zrobi się weselej.

Bożenko,i jak tu nie wierzyć w moc internetu?
Ja nad morzem,TY w Centrali,
a spotykamy się na radiowej fali!
A wszystko za sprawą technicznych trików,
łącz, kabelków i klawiatur z literkami,
i otrzymałam w odzewie cudowny wierszyk z piękniutkimi sikorkami!

Dzięki,u mnie nie pada,i nawet grzybobranie zaliczyłam: boczniaki i ucho bzowe,już spałaszowałam na obiad!

Haniu Tobie już wierszem nie będę gadac bo mnie posądzą że piłam tą śliwowicę z wiersza dla Marty . Dzięki za wierszowaną odpowiedz.
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:58, 05 lis 2012

Do góry
Pospacerowałam dziś po ogrodzie i zobaczyłam ile jeszcze pracy. Plany miałam duże, ale jak przestało padać było już późno i nie warto było łapać za grabie, może jutro będzie ładnie to trochę posprzątam. Zobaczcie ile liści do grabienia...
Leszczyna prawie wszystkie zgubiła

na swoją kolej czekają brzozy, już pożółkły wszystkie listki

buk szczepiony tez się przebarwił, ale on ma listków ma niewiele, więc często zostają na rabacie

a tawuła już łysa, ale lubię ją bez listków, ot taki śliczny jeżyk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies