Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe perypetie:) 11:03, 05 lis 2012

Do góry
I zawijasek.. miskanty wyglądają obłędnie, tam gdzie begonie, mam pzygotowane do posadzenia 50 tulipanów białych.. a bukszpany chorują..
Ogródkowe perypetie:) 11:01, 05 lis 2012

Do góry
I mój ukochany krzew, który myślałam, że nie zakwitnie, bo za późno, albo za mocno przyciełam go na wiosnę.. tak w ogóle to nie wiem jak się nim opiekować.. ale uwielbiam kolor kwiatów..uwielbiam..
Ogródkowe perypetie:) 10:59, 05 lis 2012

Do góry
Ha Magnolia, Ty wiesz, że ja myślałam o Tobie o Twojej córce wczoraj..)
A moje żurawki..zobacz sama.. rozrosły się pięknie, oczywiście brak żwirku..nadal, ale czekam już do wiosny, bo chyba moją Umbraculiferę będę musiała jednak wymienić na nową.

W Sashay zagościłu..bratki samosiejki Wyglądały tak uroczo, że je zostawiłam.
Zmodyfikowałam też trochę wrzosowisko i skarpę, ale reszta czeka..

Żurawki...Sashay w tle

dynia, wyrosła sama z kompostownika, obdarowałam sąsiadów i siebie

moja już wiem ukochana hortensja, która zadziwiła mnie kwiatami...

i wrzosy, moje od dwóch lat..

Mały ogródek, a dużo przyjemności 10:44, 05 lis 2012

Do góry
Witaj Elu!
Masz sporo ładnych roślin!

A jak Ci się sprawuje wiąz holenderski Wredei - bo to chyba on? Długo go juz masz? Brązowieją mu listki ?

pozdrawiam

Rododendronowy ogród II. 10:28, 05 lis 2012

Do góry
Ptasie radio marnie działa
pogoda nie dopisała
i deszcz pada dziś od rana
więc lektorka jest zaspana.
Ptaszki się pod krzaczki skryły.
Po co będą się moczyły?
Lepiej jest pod krzaczkiem siedziec
i o deszczu nic nie wiedziec.
Nie ma chęci na śpiewanie
bo słuchaczy też nie stanie
wszyscy siedzą pochowani
oprócz jednej Andrus Hani.
Lecz dla Hani warto śpiewac
więc gardziołka trza rozgrzewac,
wnet sie zaczną ptasie terele
zaraz zrobi się weselej.

ogrodoweimpresjejolki 10:22, 05 lis 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Jolu,gratuluję cyferki i życzę aby rosło Ci dalej i w wątku i ogródku Pozdrawiam Cię jesiennie.

Robercie, dziękuję za pozdrowienia jesienne i gratulacje
Szkoda, że nie mam u siebie miejsca na takie piękności
ogrodoweimpresjejolki 10:20, 05 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Najlepiej dzieci uczyć zabawą dzisiaj widziałam w TV jak 3 latek mył wannę za pomocą sody, wody i octu, a jaką miał zabawę

Ja nie muszę oglądać tego w tv, bo mam to czasami u siebie

ogrodoweimpresjejolki 10:17, 05 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Tylko pozazdrościć takich pomocników. Śliczne chłopaki. Nie dziwię się że babcia taka zakochana w tych młodzieńcach.

Moi pomocnicy maja już ponad 5 lat i chwytają się też za inne prace

Idę przetrzeć szafki kuchenne bo wczoraj pomagali mi nalewać kompot i dopiero dziś przy dziennym świetle widzę te różowe, klejące słodkie kropeczki
ogrodoweimpresjejolki 10:11, 05 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ej,Jolu, czyż nie zauważyłaś,że już szlif jest akuratny? Według wzorca z Amsterdamu.....
Ale najciemniej jest pod latarnią.......Rzuć no jeszcze raz okiem ......

Haniu, no nie wiem co miałaś na myśli ?
Bo mnie Amsterdam i latarnia jakoś z moim M. się nie kojarzą Ale nigdy do końca nie jesteśmy w stanie poznać drugiego człowieka ...
A bardziej ogrodowo? No może raczej balkonowo - przycięłam przekwitnięte kwiaty chryzantemek a one rozwijają kolejne pąki

Początki w Kruklandii 09:54, 05 lis 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Justynko, może pomyśl nad takim podzieleniem rabatami w wersji kanciastej albo zaokrąglonej, jak wolisz. Kanciaste łatwiej narysować.
Biała kropka to coś przyciągającego wzrok - efektowna roślina, ściana wodna, fontanna, rzeźba, umieszczonego na rabacie pod żywopłotem, widocznego z tarasu i z ławeczki.

A tam przy altanie ma być grill?

Dziękuję!!! Że Ci się w ogóle chce o moim perzowisku myśleć
Pomysł wart przemyślenia....szkoda, że nie mam kiedy pobiegać z tym wężem
Ale obiecuję, że jak już złapię za węża to wypróbuję twoją wersję!

Grill ma być, ale chyba po drugiej stronie altany.

Jeszcze raz dzięki!
Zielono mi! 09:35, 05 lis 2012

Do góry
Kolory jesien w moim ogrodzie .

Drzewa na drugim zdjęciu mają już siedem lat.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:26, 05 lis 2012

Do góry

I aż mnie korciło , żeby odwiedzić Zbyszka i Anię asc bo kręciłam się w tamtych okolicach

nie komentuję
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 09:17, 05 lis 2012

Do góry
Zuza napisał(a)

na tym zdjęciu widać i macierzankę i irgę- niedługo całkiem zarosną i tej cholernej maty już nie będzie wcale- jupii

Na zdj. masz dwa placki macierzanki, tak na oko ok. 0,5 m średnicy, prawda? Od jakiej to sadzonki rośnie? I ile czasu?
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 09:13, 05 lis 2012

Do góry

na tym zdjęciu widać i macierzankę i irgę- niedługo całkiem zarosną i tej cholernej maty już nie będzie wcale- jupii
Nigdy nie mów nigdy 08:30, 05 lis 2012

Do góry

Tak to wygląda w skali.
W lecie tak pada cień do godziny 16,00-17,00.

Teraz w tym rogu wygląda tak. Pęcherznicy praktycznie nie widać na tle tujek. Musi być coś z białym chyba, dlatego pomyślałam o dereniu. Jałowce są przycięte w "jajo" obecnie. Chciałabym tam berberysy, tam są obecnie golden rocket i admiration. Admirałki może na obwódkę, począwszy od wrzosów z lewej strony, taki odcinek symetryczny? Orange rocket też mi się podobają.
Myślałam w róg derenia, przed niego dwie diabolo i dalej coś z berberysami.

Za tym prawym jałowcem jest 5 host. Przesadzałam je już, tu mają cień i nie przypala je słońce. Takie są

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:14, 05 lis 2012

Do góry
Od 7 rano.. każdemu coś miłego napisałam... i jak doszłam do Marzenki ..... zamknęłam nie tę zakładkę co trzeba.......... buuuuuuuu.....a teraz muszę do pracy....... poniedziałek...... grrrrrrrr
Dziękuję wszystkim za pamięć.. za wizyty.. i że macie cierpliwość do moich obrazków po raz setny tego samego...
Danuś.... 4 projekty dostałam i jeszcze tyle kwiecia.... w głowie mi się przewróci....
Bogdzia - wczoraj czytałam Twoje zbiegi... jak wstrzelić się w pierwszą seteczkę , uśmiałam się, ale już nic nie pisałam, bo musiałam sporo rzeczy przygotować na dziś...

Kochani lecimy w takim razie do kolejnej seteczki...

Ogrodnik Mimo Woli cd 07:03, 05 lis 2012

Do góry
I ja się przyłączam

W takim tempie 1000 do końca roku będzie
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 06:44, 05 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

'Marliacea Albida'

Ta odmiana jest niesamowita, czy masz ją w swoim ogrodzie? Bardzo by mi pasowała, bo staw mam dość płytki, a kwiaty są bardzo eleganckie.

W prywatnym ogródku jej nie mam, ale powiedzmy, że jestem jej opiekunem. Bardzo wdzięczna odmiana, polecam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:43, 05 lis 2012

Do góry
Gratulacje

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 06:42, 05 lis 2012

Do góry
'Red Spider'
Można by sobie zadać pytanie - odmiana z wadami czy z pożądanymi cechami ?
Kwiat dość spory, zazwyczaj wymięty, zdeformowany. Odmiana z grupy silnie rosnących, nadająca się na głębokość od 60 - 90(100) cm (niektóre strony podają 40 - 60 cm, jest to praktyczny błąd). Na małej głębokości (poniżej 60 cm ) lilia pokłada bokiem kwiaty na wodzie, wygląda to mało dekoracyjnie, kwiaty są zdeformowane, liście chaotycznie wchodzą w głąb oczka, na długich ogonkach nadmiernie oddalają się od miejsca sadzenia, co procentuje brakiem estetyki.
Polecam do uprawy w stawach, sadzawkach, głębszych oczkach wodnych.
Po posadzeniu odmiana potrzebuje aklimatyzacji w płytszej strefie oczka wodnego, w miarę wzrostu opuszczamy ją coraz niżej aż do pożądanej głębokości.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies