Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród szmaragdowy 18:15, 04 lis 2012

Do góry
piekny masz ogrod , sporo pracy w niego wlozyles ale efekt jest powalajacy ,uwielbiam to miejsce
krisec napisał(a)
Cichy wodogrzmot.

Ogród - Moje spełnione marzenie 18:12, 04 lis 2012

Do góry
Witam wieczorem... Choć dzisiaj niedziela, troszkę popracowałam w ogrodzie... Uformowałam, choć to za duże słowo, bo dopiero zaczęłam dziś, jakąś Thuję i podwiązałam i po prostowałam Sosnę czarną... Mam nadzieję, że w lecie będzie już coś widać...
Mój ogród po ciemku... i fotki z formowania Thuji i Sosny... Miłego wieczoru...
A na końcu Grab... Może i z niego uda się coś uformować...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:05, 04 lis 2012

Do góry

Kukliku...jak u nastrojowo...
Kubusiowo 18:05, 04 lis 2012

Do góry
Gosiu wybacz spóźnienie, ale gratki na 7-mą setkę przesyłam

wracam do czytania bo mnie chwilkę nie było...

Ogród Sylwii od początku :) 17:58, 04 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Sylwia pozdrawiam i wszystkiego naj...naj...naj...życzę uściski

Dziękuję Aniu buziaki i uściski przesyłam ...
Norweski ogródek... 17:51, 04 lis 2012

Do góry
wstawie troszke zdjec z mojej okolicy zeby podtrzymac watek

Ogród szmaragdowy 17:35, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super

A mi tu scenka opadła i proszę o dokładne isntrukcje co rośnie pod klonem i nad klonem (jakie trawki). Ciurkadełko powalające!!!

Marzenko Pod klonikiem rośnie Karmnik Ościsty Gold Star.
To coś z niebieskimi kwiatkami nie wiem, zabij mnie,nadaje się to do indentyfikacji.
Trawka nad klonikiem to Mozga Czcinowata Picta co mam do niej mieszane uczucia jest ekspansywna,trzeba ją sadzić razem ze szczelną doniczką i pilnować żeby pędy nie wyszły poza doniczkę.
Ogród Sylwii od początku :) 17:27, 04 lis 2012

Do góry
Sylwia pozdrawiam i wszystkiego naj...naj...naj...życzę uściski

Kondziowy Ogród :) 17:27, 04 lis 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Witaj Konradzie... Ktoś mądry napisał, że Bóg pomaga tym, którzy sobie pomagają... I coś w tym jest... Kto by to nie był, to najbardziej na siebie można liczyć... A, czytając Twoje wpisy, widzę młodego, zmęczonego człowieka... Odpocznij, nawet pracując, ale nie myśl, choć przez chwilę o problemach... Same zmaleją, jak się ich nie karmi... Wierzę w Ciebie, choć tak króciutko się znamy... Pozdrawiam serdecznie... I głowa do góry...
Ta pachnąca "Fresia" dla Ciebie...
Dzięki bardzo za róże uwielbiam je od nie dawna co prawda bo uważałem ze potrzebują dużo pracy żeby dobrze rosły a to nie prawda macie wszyscy racje tak to jest i trzeba coś z tym zrobić Trzeba wziąść się za siebie i wierzyć w to co się robi ale to nie jest tak łatwo ale trza to trza
Ogród szmaragdowy 17:05, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Żurawkowo jesiennie, chyba jest to Elektric Lime nie jestem pewien.

A czy te RH za żurawkami Ci kwitną? Czytałam, źe kwitnienie jest słabe, ale u mnie wiosną nawet pół kwiatka nie miały. Czy powinnam je osłonić u siebie???

Mażena. Jak je kupowałem w czerwcu to była końcówka kwitnienia kwiaty były mizerne, jak się nie mylę koloru fioletowego. w sklepie zalecano je okrywać na zimę,ciężko doradzić, nie mam doświadczenia z RH.
Kondziowy Ogród :) 16:58, 04 lis 2012

Do góry
Witaj Konradzie... Ktoś mądry napisał, że Bóg pomaga tym, którzy sobie pomagają... I coś w tym jest... Kto by to nie był, to najbardziej na siebie można liczyć... A, czytając Twoje wpisy, widzę młodego, zmęczonego człowieka... Odpocznij, nawet pracując, ale nie myśl, choć przez chwilę o problemach... Same zmaleją, jak się ich nie karmi... Wierzę w Ciebie, choć tak króciutko się znamy... Pozdrawiam serdecznie... I głowa do góry...
Ta pachnąca "Fresia" dla Ciebie...
Ogród szmaragdowy 16:56, 04 lis 2012

Do góry

monteverde napisał(a)
Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super

A mi tu scenka opadła i proszę o dokładne isntrukcje co rośnie pod klonem i nad klonem (jakie trawki). Ciurkadełko powalające!!!
Ogród do odświeżenia 16:53, 04 lis 2012

Do góry
No więc tak...najpierw zdjęcia....to są te jałowce, które zostały usunięte

były w tym miejscu 4 został 1, który rośnie przy samych szmaragdach

tworzyły półkole, za nimi nic w zasadzie nie rosło...pomysłu dokładnie jeszcze nie mam, ale w tej chwili odsłonił się widok na klona ( na razie bardzo mały).

Po lewej między podciętymi jałowcami (zdjęcie poniżej)

posadziłam horti Limki, więc w narożniku - tam gdzie klon- myślę na pewno o trawach, żurawkach i cosik jeszcze. Tam docelowo będzie miejsce na góra dwa leżaczki, więc przewiduję raczej wysypanie tego miejsca grysem...o kształcie jeszcze nie myślałam...

podobnie dalsza część przed szmaragdami (po prawej od narożnika, niżej zdjęcie)...brakuje niższego piętra, ale jest zima więc czas będzie na zastanowienie

Przed całością tej części ogrodu są dwa puste pnie kasztanowca...jeden idzie do wyrzucenia, drugi...jeszcze nie wiem, ale na pewno tam nie zostanie.

Całość z daleka wyglądała początkowo tak...

Ogród szmaragdowy 16:52, 04 lis 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Żurawkowo jesiennie, chyba jest to Elektric Lime nie jestem pewien.

A czy te RH za żurawkami Ci kwitną? Czytałam, źe kwitnienie jest słabe, ale u mnie wiosną nawet pół kwiatka nie miały. Czy powinnam je osłonić u siebie???
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:38, 04 lis 2012

Do góry
Udało mi się podokładać jeszcze ostatnie kamienia na skarpie i schodkach, poprzycinałam kanciki chociaż się zarzekałam, że to już w następnym sezonie.

Ogródek po takim zabiegu prezentuje się dużo lepiej
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 16:32, 04 lis 2012

Do góry
goniak napisał(a)

a tu niespodzianka

czy to aby zebrinus?

Na pewno zebrinus, mój też zakwitł w tym roku
Zebrinusy w naszych warunkach zakwitają tylko wtedy kiedy mamy długą, ciepłą i słoneczną, taką prawdziwą złotą jesień

Gosiu pooglądałam dzisiaj tego zebrinuska dokładnie i jak pogoda dopisze to rozwinie jeszcze przynajmniej jeden pióropusz.
Kubusiowo 16:20, 04 lis 2012

Do góry
Wybacz za spóźnienie..... ale to z powodu moich pomysłów....

Gratuluję kolejnej seteczki...
Okrywanie-zabezpieczanie roślin na zimę 16:14, 04 lis 2012

Do góry
Cieszę się; że nie muszę rozwiązywać moich traw.Dziękuje za szybką odpowiedz. Pozdrawiam tak wglądają moje trawy.Zdjęcia robione telefonem komórkowym.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:14, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I tył, który dopiero latem został zagospodarowany.

Rzadko pokazywana częśc żywopłotu z pęcherznicy. Liczę, że w przyszłym roku zasłoni płot.

Specjalnie obejrzałam moje archiwum.. jak szybko to urosło.... wiec w przyszłym roku będzie jak płot, a na kolejny rok już tniesz i to ostro.... swoje cięłam po roku....... tylko moje sadziłam jesienią ,a Ty wiosną ..
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:07, 04 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Baaardzo mi się podobają moje brzozy (lubieżnie nieskromnie to mówię), więc jeszcze z innej strony

Uwielbiam Twoje brzozy i woooogóle cały ogród ..... Mam nadzieję , że i u siebie kiedyś będę je uwielbiać

Lubieżnie nieskromnie też mi sie to podoba

I czytam, że warzywniak szykujesz????? Ale się porobiło......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies