Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe rabaty 10:25, 29 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Mina jak zawsze jak modelki ))))))))))))) A włosów nie ma mi kto ani ostrzyc jak bym chciała,ani też ułożyć .Spieszyłam się i nie lubię szczerze mówiąc dłubać samej przy włosach.

wow, w tych okularach, to jak celebrytka!
pięknie wyglądasz, włosy idealne, nie ma co narzekać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:19, 29 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

z wzajemnością u mnie identycznie, tyle tylko, że snieg topnieje; szkód narobił, ale jakoś jak obeschnie wszystko, postaram się to przywrócić do porządku jeszcze sporo chcę zrobić, mam pełno liści do wygrabienia i te punkty za radą Danusi zrealizować
1. rabata z rh, zmienic wg narysowanych linii układ nasadzeń
2. koło bluszczu i żurawki przesadzic trawy Carex Evergold,
3. zlikwidować 3 rabaty pod świerkami, przesadzic te rośliny i posiac trawę; tam zostana tylko powojniki
4; przesadzić wydmurzycę piaskową pod mur
5; wykopac dalie i kanny
6. zabezpieczyc rośliny na zimę
7. dokończyć iskanie i cięcie

a reszta ta główna, na wiosnę...dalsze prace ukierunkowane na domek letni

ale biznes plan, joj!!!
miłego dnia wszystkim

Ty naprawdę te 7 punktów jeszcze tej jesieni chcesz zrobić Irenko , gdzie Ty pracujesz, że na ogród masz tyle czasu?, o energii nie wspomnę, bo ją cały czas podziwiam

Jula, chcę, ale widzisz co nam zmajstrowała pogoda!! w sumie w 2 dni się uwinę, o ile się ociepli, a jak nie, to za rok na wiosnę ruszę; dziwnie jest, jak nie idzie się na ogród coś podziałać;
oczywiście pracuję, ale czasami robie sobie wolne od pracy i wtedy na maksa pracuję w ogrodzie
Rododendronowy ogród II. 09:56, 29 paź 2012

Do góry
Moja przygarnięta w ciepłe pielesza róża działkowa dla Ciebie

ogrodoweimpresjejolki 09:39, 29 paź 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Mnie też bardzo podobają się chryzantemy. Wyglądają tak jak by wyglądały zza płotku, aby zobaczyć coś ciekawego. Mam podobne, są wytrzymałe, ale chciałabym mieć w innym kolorze. Też wytrzymałe na zimę, nie jednoroczne. Jolu u ciebie jeszcze tak kolorowo. U mnie już smuty.

Bożenko, smuty powoli u każdego, chyba że zimozielonych dużo U mnie też ostatnie podrygi kolorów. Róże chyba najwytrwalsze. Ciesze się, że przyniosłam kilka gałązek z pączkami do domu, bo tu mogły się rozwinąć

Jeśli chodzi o moją chryzantemę, to zobaczę wiosną czy można ją podzielić na więcej części bez szkody dla niej. Jeśli tak to dostaniesz i Ty
Ogród do kwadratu 09:39, 29 paź 2012

Do góry
Sylwio - niby to pikuś, ale jakoś mi to marnie idzie... Trzeba się jeszcze dużo podszkolić i popodglądać u innych

I zimowo się zrobiło

ogrodoweimpresjejolki 09:32, 29 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Jolu widzę, że jeszcze masz w ogrodzie sporo kolorków, jeżówka i róże zachwycają a paprocie pod czereśniowymi listkami czują się bezpiecznie
zapraszam do siebie na słoneczną ucztę u mnie zima spasowała, a słoneczko rozprawiło się z wczorajszym śniegiem pozdrawiam

Witaj Aniu
Ta zima powinna spasować jeszcze wszędzie. Nie pora na nią. W nocy królował księżyc, a teraz słonko daje popisy. U mnie maluje swoje obrazy na firankach

ogrodoweimpresjejolki 09:29, 29 paź 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Komplement dla Ani za chryzantemy, no tak, ja uważniej na zdjęcia niż na literki patrzę... No to teraz dla Joli komplement za te delikatne "piórka" zielone w żółtych liściach , pozdrawiam serdecznie i Jolę i Anię : )

Weroniko Jeśli Ania będzie pamiętać i dostanę od Niej tą chryzantemę, to komplementy będą dla mnie jak najbardziej tzn. dla mojej chryzantemki

Te zielone piórka paprotek w tym roku dostały kołderkę z liści, bo w zeszła zimę "golasy" zmarzły okrutnie i długo dochodziły do siebie

Miło Cię gościć Weroniko

Dla Ciebie i wszystkich zaglądających drożdżowe z wiśniami Zaraz wykładam na talerz A może nie zdążę?

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 09:23, 29 paź 2012

Do góry
Andziula, ziomalko Ty moja, wszystkiego ogrodowiskowego!!

ogrodoweimpresjejolki 09:21, 29 paź 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu czyli gotowa jesteś na zimę. Mam nadzieję że jeszcze się ociepli a to tylko wybryk jest.

Jeśli chodzi o działkę to mogę powiedzieć, że tak. Nawet czosnek już wsadziłam w warzywniaku. Zostało jeszcze obsypanie róż, ale z tym jeszcze poczekam. Trzeba wprawdzie jeszcze przekopać zielony nawóz i rozebrać resztę starej szklarni, żeby było miejsce na wiosnę na nową, ale to już drobiazgi

Różyczki na tle gorczycy (do przekopania) specjalnie dla Ciebie

Wyjaśniam - różyczki dla Ciebie a przekopanie zielonego to już Marka zadanie. Ale mój M. zarobiony jak Ty więc kopanie czeka na swoja kolejkę ...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:17, 29 paź 2012

Do góry
Wschód pozdrawia Południe

Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 09:02, 29 paź 2012

Do góry
majkamaj napisał(a)

Piękna jesień, piękne rośliny.
Zaciekawiła mnie ostatnia z tego zestawu. Cóż to jest?

Co to za roślinka ( ta w dolnym prawym rogu) ?
To Żywotnikowiec japoński Thujopsis dolabrata, a zdj pokazuje jego plamki na łuskach na spodniej powierzchni pędu To będzie jego druga zima u mnie, ale rośnie dobrze, lubi osłonięte stanowiska w zimie od mrozu a latem nie lubi być na szczerym słońcu bo ma wtedy za sucho. Naprawde warto go mieć w swoim ogrodzie
Puste pole z wysepką kwiatową 08:52, 29 paź 2012

Do góry
Moja angielska róża Love Knot ubrała czapeczkę, bo chyba po raz pierwszy widzi zimę w październiku

Uroczy widok

A rudbekia otoczona przez zielonych przyjaciół przypomina mi przysłowie: "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie"

Zaglądaj w wolnych chwilach do nas i do siebie, bo Ogrodowisko bez Ciebie jakieś niekompletne
Pod starą jabłonią 08:40, 29 paź 2012

Do góry
Graszka napisał(a)
Beta mam nadzieję, że nic się nie stanie.
A dzisiaj wpadłam jedynie na moment, powiesiłam firankę w domku. To nic , że na kiju od szczotki. Taki kij też ma swój urok

jaki klimacik fajny sie zrobił

pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 08:37, 29 paź 2012

Do góry
Pozdrawiam cieplutko ptasim figlem wstawionego kaczorka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:31, 29 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale najśliczniejsze są kwiatostany hortensji "Phantom" w śniegu

Przecudne te hortensje - jak posypane cukrem pudrem! Mniam!
Zima zdecydowanie za wcześnie nas odwiedziła Mam nadzieję, że tylko wpadła na chwilkę We Wrocławiu (w mieście) jakieś nędzne resztki po sobotniej śnieżycy, a u nas na wsi wszystko przykryte białą warstwą - malowniczo to wygląda.
W cieniu - zacieniona 08:30, 29 paź 2012

Do góry
Dziękuję i również pozdrawiam ostatnią różą tej jesieni
Moje Takie Tam w Ogródku 08:13, 29 paź 2012

Do góry
Zimnoooo....ale jest duża szansa, że jesień jeszcze powróci.....
U mnie jest -1 ale odczuwalna dużo niższa.....

Nigdy nie mów nigdy 08:11, 29 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
I ja do gratulacji dołączam ...dla Ciebie moja jedyna kwitnąca w tym roku w moim ogrodzie

To tym bardziej cenna
Dziękuję
Nigdy nie mów nigdy 08:11, 29 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kasiu serdecznie gratuluję tej pierwszej setki i życzę wielu następnych.

Dziękuję Bogdziu, jak miło
Nigdy nie mów nigdy 08:10, 29 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
i na 100 zdążyłam, pozdrawiam Cię i przesyłam storczyka

Dziękuję Ulcia Jaki kropeczkowy !!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies