Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródeczek jagody99 05:36, 12 gru 2012

Do góry
No a ten to juz mial byc typowo swiateczny

powinnam zrobic zdjecie na innym tle no ale haha

wlsciwie to ladniejszy w zeczywistosci no ale sie staralam hi hi
Ogródeczek jagody99 05:25, 12 gru 2012

Do góry
Piekne te Wasze zimowe ogrody pokryte sniegiem.
U nas ciplo roze jeszcze kwitna.
Probowalam zrobic jakies wianki ale smiechu warte i na dodatek taki ze mnie fotograf tylko boki zrywc.
No ale co tam oto one:

taki tam sobie ha ha

Rododendronowy ogród II. 04:52, 12 gru 2012

Do góry
Bogdziu, nie ma jak to swojskie widoki. Wpadłem popatrzeć na zimę, nie mówię że się stęskniłem za nią, ale popatrzeć z daleka dobra rzecz. U mnie w niedzielę przyprószyło a w poniedziałek już śladu nie było. Tu jest sprawiedliwie, bo kto chce wsiada w furę i za 20 km ma zimę a kto nie chodzi po okolicy, oby nie za wysoko. Twoje zimowe widoki przepiękne, czubatki wypasione, widać że dbasz o nie. Winszuję Ci pięćsetki i zdrówka życzę.Po prawej jak na razie najładniejszy ogród jaki widziałem i całkiem duży.
W Gąszczu u Tess 01:04, 12 gru 2012

Do góry

W Gąszczu u Tess 00:58, 12 gru 2012

Do góry
Pokażę wianek, choć jeszcze nie jest nieskończony..
W rzeczywistości jest ładniejszy. Naprawdę.
Moja lampa strasznie przekłamuje kolory. Dowód: nie mam w przedpokoju różowych ścian, a takie wyszły na zdjęciach. Świerk jest w rzeczywistości zielony, a nie taki siwoniebieski. Czerwone elementy pięknie odbijają od zieleni.

Wianek do zdjęcia powiesiłam na drzwiach łazienkowych i na sznurku (bo nie mam wstążki/wstążeczek). Wybaczcie tę profanację, ale chciałam jak najszybciej pismo obrazkowe dostarczyć.

Kolorowy ogród na piasku 00:32, 12 gru 2012

Do góry
Aniu an_tre

Ostatnio o agapantach było trochę na forum... na dobranoc zostawiam swoje

To właśnie tu 00:23, 12 gru 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Udało mi się wreszcie 'ustrzelić' , oczywiście bezkrwawo, nowego mieszkańca ogrodu.

Dzidko jaki śliczny dzięcioł u mnie jest taki sam ale jeszcze nie udało mi się go "ustrzelić" pozdrawiam cieplutko

Aniu, mnie też nie było łatwo.
Albo nie miałam aparatu, albo za szybko umykał.
I też cieszę się z jego obecności, ale równocześnie zastanawiam jak zabezpieczyć otwory wlotowe w innych budkach.
Obawiam się, by nie zrobili wiosną pogromu wśród pisklaków.

Może Bogdzia wie, bo ja jestem za duży neptyk w tej materii
Mój kawałek raju II 00:13, 12 gru 2012

Do góry
Arctic White coraz większe, może do świąt zakwitnie?
Blaski i cienie nowego życia 00:07, 12 gru 2012

Do góry
Basiu- nie otwieram słoików, dopiero przed świętami bo mi cały wyjedzą......a propos dzieci doczytałam......czyli wszystko w normie.....ja jeszcze później zaczęłam .....miałam 31 lat jak się urodził starszy S, a nie mówię ile jak ten młodszy

Bogdziu- ocena Twoja trafna.....dobrze że mi tak ładnie wyszło specjalnie dla Was....bywa różnie

Elu- Ty po chorobie nie myśl o słodyczach.....ale święta bez skórki w makowcu i serniku sobie nie wyobrażam

Bożenko-jesteś w błędzie, nosek mały sobie sam pobrudził bo w ukryciu zajadał surowe ciasto (niby żeby mama nie widziała bo będzie krzyczeć.....ale jak tu nie zauważyć jak cały z mąki... więc mu fotki cyknęłam. Jeszcze mam jedną jak był malutki (mieszkaliśmy wtedy w bloku).....sama zobacz

Kasiu-miło mi za takie pochwały od Ciebie.....a ta podstawa pierwsza z gałązek to była masakra.....teraz już bym inaczej skleciła....... wyginany winogron jak u Ciebie to chyba jest po lecie...bo teraz zdrewniały i sztywny, dlatego pocięłam na kawałki. Cieszę sie że Ci przepis przypadł do gustu.

Boćku- rób i smakuj, bo warto.

Ymma- współczuję...to tak jak mój nienawidzi pączków z różą a ja ten smak i zapach uwielbiam....oczywiście naturalny.

Kindziu- ocet dodaje się do syropów cukrowych raczej w niewielkich kroplowych ilościach, bo ma wpływ na wygląd .....ale ja nigdy domowo nie dodawałam, choć może powinnam....zgodnie z kunsztem i praktykami cukierniczymi.
Hirutkowy raj:)) 00:06, 12 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)
Pozdrawiam i zostawiam kwiatucha

Aniu wielkie dzięki za pomoc i kwiatucha
Marzy mi się Siedlisko.... 23:54, 11 gru 2012

Do góry
O jak miło zobaczyć takie letnie zdjęcia (dziękuję) szczególnie, że teraz za oknem mamy tak

więc czas spędzam na odśnieżaniu, a śnieg wciąż pada.

Jeszcze kilka dni temu śniegu było trochę mniej

Slawko ta trawa to owies wiecznie zielony, a szałwia omszona i jedna i druga tylko trafiły się różne odmiany, oczywiście sprzedawane jako no name.

Zuza dzięki za pamięć, piękne, bajkowe krajobrazy mamy za oknem. Teraz pyszne zajęcia nas zajmują, tym razem ciasteczka imbirowe.

Pozdrawiam bardzo ciepło
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 11 gru 2012

Do góry
Aniu u ciebie nie być tydzień to jak rok . nadrabiałam zaległości czytelnicze , komputer leżał odłogiem a teraz to już na święta trzeba coś sprzątnąć, więc wątki sercu miłe zostawiam na po świętach .
okno twoje tak charakterystyczne że poznałabym go na końcu świata . co ja się ukombinuję od czasu odwiedzin u ciebie żeby wyrzucić firanki ...i ciągle tkwię w punkcie wyjścia .
całuski serdeczne kotenieńku
Lek na całe zło czyli mój ogród 23:31, 11 gru 2012

Do góry
Aldonko, gratuluję seteczki, życzę samych sukcesów ogrodowych i pięknych kolorów
Tymczasem musimy się zadowolić kolorami na obrazkach

Kondziowy Ogród :) 23:21, 11 gru 2012

Do góry
Masz Aniu racje - człowiek dobry na wszystko ......a dlaczego ty mi masz dorównywać ? .....chyba na odwrót .
z pozorów rodzi się czasem prawda . jeśli myślisz że jesteś słaba a 3 osoby zasugerują że jesteś silna . to co w końcu pomyślisz jak masz problem ??. - jestem silna , przecież tak mówią , i rozwiązujesz problem

jak mam gorszy dzień to zawsze umawiam się ze znajomymi na kawkę . no i uwierzcie że mija chandra jak ręka odjął .....nawet jeśli po drodze zaliczę stłuczkę ( Konrad wie o czym mówię )

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:14, 11 gru 2012

Do góry
i trochę słoneczka przesyłam

Iluminacje świetlne i lampki świąteczne 23:01, 11 gru 2012

Do góry
Pochwalę się moim nabytkiem

Ogród dla Agusi 23:01, 11 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Miałam pigwowca i nie mam nigdy mi nawet nie zakwitł Musze kupić nowy krzaczek tamten dostałam ale jakiś marny był i diabli go wzięli Lubie herbatę z dodatkiem pigwy zamiast cytryny Posadzę go z pewnością.Kiedyś się owoców doczekam.

Warto go mieć z pewnością.Ja posadziłam na początku dwie małe gałązki od koleżanki,i w mojej glinie bardzo szybko podskoczył i już takie małe gałązeczki przy ziemi zakwitły.Z czyszczenia owoców,ziarenka wyrzuciłam na deskę na kompoście dla ptaków ale one pewnie spadły i się ukorzeniły .Sadziłam co roku tak wysiewane w szpalerku i nawet nie spostrzegam jak szybko się rozrosły.Co roku wyrzucam ptakom ok.1/2 szklanki tych ziarenek a gdybym wiedziała to mogłabym ci wysłać.A właściwie to może jeszcze jakieś owoce wiszą na krzaku bo część zostawiam dla ptaków.Jeśli chcesz sobie wysiać to mogę popatrzeć w zapasach nasion lub zebrać te pozostałe z krzaczka.
Danusiu tak powstał szpalerek począwszy od jednego kszaczka zdj.sprzed 5 lat.Jak widać po kwiecie sporo mam owoców.
Kolorowy ogród na piasku 22:53, 11 gru 2012

Do góry
Marto, Bożenko, Celinko, mnie też się podoba bukiet róż z własnego ogrodu w grudniowe dni .
Nie bardzo wierzyłam, że się rozwiną, a jednak
Z drobniejszych róż niestety żadna się nie rozwinęła.

Tym razem letni widoczek

Ogród w skali mikro :) 22:43, 11 gru 2012

Do góry

Drobne wspomnienie wiosny dla wszystkich którzy do mnie zaglądają .. to moje rh simona
Moje poletko 22:39, 11 gru 2012

Do góry

Też niezła. Kiedy u mnie tak będzie? Muszę się zabrać za solidne nawożenie na wiosnę. Floksy były także ulubionymi kwiatami mojej babci. U mnie ich też nie zabraknie. Są bardzo popularne w ogrodach irlandzkich.

Ten kolorek bardzo ciekawy. To u Ciebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies