Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:04, 09 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cytrynówka zrobiona Na zdrowie!
Wg mojego przepisu w karafce, wg Ani Asc w słoiku - cytrynki nasiąkają spirytusem

Ślinka cieknie na sam widok....ja cytrynową kawówkę robię...też pyszna
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:04, 09 gru 2012

Do góry
Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie z otwartym dziubkiem

Rajski ogród Ani 19:01, 09 gru 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
całą jesień aż do teraz kwitnie storczyk

Kolorek, cud!
Mój ogród 18:59, 09 gru 2012

Do góry

A te różyczki zbierałam z moich kwitnących w ogrodzie miniaturek. To nie wszystkie, nie miałam większego wazonu.

Ale to ładne Bożenko! Nie suszyłam nigdy kwiatów. jak to robisz? Zrywasz je w pełni kwitnące ? I zachowują taki kolor?Bardzo mi sie podoba .! zrobie sobie cos takiego jak mi podpowiesz. mam nadzieje ,ze nikt sie ze mnie nie śmieje .ale ja takich rzeczy nie potrafię
Rododendronowy ogród II. 18:57, 09 gru 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Niesamowite te zdjęcia, naprawdę jak z baśni o królowej śniegu. A to mi szczególnie przypadło do gustu.

To parę nowych zdjec

Bogdziu, jak już wrócisz i znajdziesz chwilę zaglądnij, bo mam jakiegoś niezidentyfikowanego ptaszka. Może to jakiś znany ale w szacie zimowej, nie wiem. Zapraszam. Nie ma pośpiechu, ze zdjęcia nie ucieknie.
Wiem, że miałam korzystać z wątku o ptakach, ale tam się tak tłoczno zrobiło, że ciężko mi idzie.

Te drzewa są na końcu mojej ulicy, po prostu idąc ulicą wchodzi się na nie i chyba przez to ze mają dużo światła o każdej porze roku wyglądają fajnie. Idę do Ciebie.
Moje poletko 18:52, 09 gru 2012

Do góry
Witajcie Dziewczynki dzięki za odwiedzdzinki!
I za nami , mroźny weekend.
Wczoraj łazikowalismy z M.po sklepach;zaplanowałam to już tydzień temu i jak wyruszyliśmy o 10.00 to zjechaliśmy po19.00.
Nie były to zakupy świąteczne a raczej przymiarka do kosztów na jakie trzeba się przygotować .
Druga część remontu sie szykuje wiosną .I dobrze by było wiedzieć z czym sie zderzymy.
Tak bez pośpiechu ,z przerwą na kawkę a potem na obiadek spędziliśmy sobotę.A dzisiaj skolei snujemy sie po domu. Zakupy prezentowo-świateczne ,chyba zrobię na tygodniu. Mam nadzieję ,że nie bedzie tłumów.Wszak mamy ponoć kryzysjakoś wczoraj go nie zobaczyłam!
na to zimno za oknem gorący kolor kwiecia
idę teraz do Was
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 18:49, 09 gru 2012

Do góry
Lampa szyszkowa jest zrobiona z 30 cm styropianowej kuli umocowanej na kiju, który stoi w wiklinowym koszu.Wszystkie ozdoby tj. szyszki, kwiaty z koronki i sztuczne są przyklejone klejem na gorąco. Jedynie lampki są luzem przeplecione pomiędzy nimi.
Wianek ze starek książki też jest klejony pistoletem.
zielonastrefa 18:49, 09 gru 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
łany cebulicy

Cudnie,uwielbiam taką naturę zwłaszcza jak na ostatim zdjęciu .
Rajski ogród Ani 18:48, 09 gru 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, nie raz oglądałam twój kolorowy ogród, pełen kwiatów, a tu okazuje się, że masz i kolorowe parapety. Najbardziej mnie zaskoczyły kwitnące anemony w doniczkach. Piękne i nigdy bym nie wpadła, żeby je zabrać do domu. Po za tym wszystkie kwiaty śliczne.
Bożenko cały czas stały na dworze nawet jak był lekki przymrozek, po powrocie z Gdańska wstawiłam je do zimnej altany, ale jak przycisnął mróz postanowiłam zabrać je do domu i stoją sobie w doniczce na stole w jadalni i mogę cały czas cieszyć się ich widokiem
Rododendronowy ogród II. 18:44, 09 gru 2012

Do góry
bociek napisał(a)

Z tymi rybami to masz racje, chyba zrobie tak samo Kupie, poporcjuje i zamroze

Przepiekne zdjecia, uwielbiam takie widoki Ale tak tylko popatrzec, bo wyjsc na ten mroz jakos mi sie nie usmiecha

Oczywiscie gratuluje 500 strony I to w nowym watku

Kasiu polecam przedświąteczne mrożenie , nie ma potem takiego ostrego biegania przed świętami. U mnie ryby zamrożone, niektóre już zrobione tzn pstrągi nadziewane pieczarkami są już całkowicie zrobione i zamrożone, karpie tylko zamrożone ale już chociaż czyszczenia nie będzie . Ja jeszcze mrożę pierogi i niektóre ciasta (makowiec, sernik) Potem mam o wiele mniej pracy.Pozdrawiam.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:43, 09 gru 2012

Do góry
vita napisał(a)
Zamiast śniegu...

Witaj
Bardzo ciekawe rośliny. Fajne, bo w bieli. Patrzę na nie i stwierdzam, że lepiej się prezentują niż w odcieniach różu. Kilkanaście lat temu z braku wiedzy miałem nieprzyjemne doznania z dyptamem.
Proszę powiedz mi tylko, co jest na ostatnim zdjęciu?
Po prostu ogród... 18:42, 09 gru 2012

Do góry
Wianek na furtkę zrobiony w tradycyjnych świątecznych kolorach, jeszcze nie powieszony, czeka

Kolorowe rabaty 18:38, 09 gru 2012

Do góry
Witaj. Jestem tutaj "nowa" ale nie do końca, bo od kilku tygodni zaglądam do waszych ogrodów i po cichu jestem tutaj waszym gościem. Pozwolisz Marto, ze będę kubicować twoim działaniom w ogrodzie i szukać inspiracji do zmian w moim. U nas też z dużym zainteresowaniem spotkała się akcja zbierania makulatury na budowę studni w Czadzie. Ja mam na tę sobotę zgromadzony pełen bagażnik gazet i tektury. Zrobiłam porządny remanent "papierowy" i bez żalu oddaje na ten szczytny cel.
Bardzo podoba mi się "zimowe" drzewko na kiju i chcialabym pokazać, jesli nie masz nic przeciwko temu, moje które stoi w ciemniejszym kącie jadali i służy jako szyszkowa lampa. A idea zrobienia go jest podobna do twojego, tylko z innych materiałów.
zielonastrefa 18:34, 09 gru 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Uwaga, uwaga przedstawiam moją ostatnio wykonywaną murarską robotę, która przyczyniła się do mojej bani na prawej dłoni
Do mojego domu wiodą szerokie betonowe schody, które moja siostra 10 lat temu postanowiła odnowić, malując na zielono farbą do betonu. Co roku od tamtej pory, na wiosnę trzeba było je odmalowywać na nowo, bo farba się łuszczyła. Rok temu mojej mamie znudziło się skrobanie ich i ponowne malowanie, dlatego jakąś "betonową mazią" próbowała zamalować zielony kolor i spowodować by te schody wreszcie przestały być mega śliskie. Po pół roku "betonowa maź" zaczęła odpadać. Nie powiem co mnie wtedy trafiło i powiedziałam DOŚĆ! Nie mogłam patrzeć na wejście do domu, które wyglądało jak obraz nędzy i rozpaczy. Nie dysponując żadnymi środkami finansowymi na ten cel, obmyśliłam plan i i wzięłam się za odnawianie stopni i podstopni klejem do gresu. Robiąc to pierwszy raz w życiu, mordowałam się cały dzień. W między czasie, po odkręceniu drewnianej kratki na clematisa, okazało się, że bok schodów ma podejrzanie popękany tynk. Prę razy stuknęłam młotkiem i odpadło co miało odpaść

Wyrwę w ścianie zaklejałam trzema warstwami, za każdym razem czekając na totalne wyschnięcie.

W między czasie wyrównałam drugą warstwą stopnie i podstopnie. Nabrały też jednolitej barwy Nie mogłam się doczekać, aż narzucę mojego baranka, czyli strukturę
Milenko ależ z ciebie pracowita dziewczyna.Widzę,że i ty nie przestrzegasz podziału prac na te męskie i bardziej kobiece.Podziwiam zapał i umiejętności.
Po prostu ogród... 18:33, 09 gru 2012

Do góry
Dzisiaj już druga świczka na wieńcu adwentowym się pali, ale ten czas szybko leci

Ogród Magdalenka 18:32, 09 gru 2012

Do góry
Madziu buziaki na 300-kę zostawiam

Po prostu ogród... 18:27, 09 gru 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
A u Ciebie Sylwuś cisza przed burzą, co tam szykujesz ciekawego, światecznego????
Mikołaj był u Ciebie?

A szykuje różne świąteczne ozdoby, tylko czasu za mało na wszystko cobym chciała zrobić
A Mikołaj przyniósł mi Aniołka

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:24, 09 gru 2012

Do góry
Cytrynówka zrobiona Na zdrowie!
Wg mojego przepisu w karafce, wg Ani Asc w słoiku - cytrynki nasiąkają spirytusem

zielonastrefa 18:15, 09 gru 2012

Do góry
Gratki z okazji pierwszej setki ode mnie

zielonastrefa 18:08, 09 gru 2012

Do góry
To i ja serdecznie pozdrawiam zostawiając tym razem ślad pobytu u ciebie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies