Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

SAŁATKA z selera naciowego 19:24, 25 paź 2012

Do góry
SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO

składniki:
- seler naciowy
- fasola czerwona z puszki
- natka pietruszki

sos:
- pół na pół jogurtu i majonezu
- czosnek (1 ząbek - ja daję więcej )

w y k o n a n i e
cała puszka fasoli (opłukanej)

seler naciowy - ilość wg uznania, pokroić dość drobno, ale nie za bardzo

pokroić pietruszkę (tylko niezbyt drobno i nie za grubo)

zrobić sos (jogurt z majonezem + czosnek starty)

wymieszać i .... smacznego!!!

ps.
następnego dnia nie powinno się mieć oficjalnych spotkań randki też nie są wskazane .....
ten czosnek..... który notabene uwielbiam !

Początki w Kruklandii 19:24, 25 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Juzia, masz na to za małą przestrzeń. Nie osiągniesz efektu izolacji i tajemniczości, tylko zagracenie przestrzeni . Tam na prawdę jest miejsce na jakiś krzak, za którym tę ławeczkę możesz postawić, ale nie na tajemnicze ścieżki. Zrobisz, a potem bedziesz to chciała wywalać. Zrób sobie wizualizację w skali, zobaczysz, że tam nie będzie gdzie stopy postawić. ale zrobisz jak zechcesz.

Myślę, że taka wysepka jak Joaśka narysowała się zmieści

Tam do samego rogu działki jest kawał drogi

A jak zrobię rabaty tylko przy płocie to będę miała boisko na środku

Mała rabata od początku. 19:21, 25 paź 2012

Do góry
A ta rabata musi się zwężać do zera?

To ja Ci pokażę moją rabatę której projekt robiła Danusia. Tylko że moja rabata ma 3,70 na 3,70. I nie mogłam mieć wysokiego drzewka na pniu. Ale Ty właśnie możesz mieć

Ja ją trochę zmodyfikowałam.

Gardenarium napisał(a)
Druga propozycja

1 - miskanty Variegatus lub Morning Light - 5 szt posadzone falą
2 - hortensje Limelight
3 - kule bukszpanowe duże
4 - żółta trawka np. Hakone All Gold albo niekoniecznie żólta, inna może być aby niezbyt malutka była
5 - żurawka
6 - inna żurawka albo coś żółtego ewent. Carex Evergold

Na studzience misa z petuniami, albo studzienka zasypana korą po prostu.

A propozycja Nieszki fajna też jest
Ogródek Hanusi po zimie 19:21, 25 paź 2012

Do góry
Kochani ,dziś okrutne wietrzysko u mnie! Widać fronty się mocują,kto kogo,ale chyba jednak zimniejszy zwycięży ,bo od północy ciągnie ,a w Norwegii już śnieg leży.
Na ocieplenie .....małe co nieco....
Moja największa pasja - ogród 19:05, 25 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Mogłoby też być wrzosowisko????

Wrzosowisko Danusine (ogród z lustrem)
Nie twierdzę, że byłoby mu tu dobrze, ale jest cudne, prawda?

Aż mi się chciejstwa włączyły

Może zrób kwadraty żurawkowo carexowe i trzmielinkowe.

Po prostu podziel całość na sektory, tam gdzie kule, daj żurawki wypełniające cały kwadrat i między nimi różne inne plamy.
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 19:03, 25 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
No to Maciek.. nowy członek ogrodowiska, chociaż o tym nie wie.. musi jechać...... nie wiem co on na to, bo zimą szkoli na nartach...... a to On.. na zawodach.... i nie tylko.... niestety po operacji kolana.. i jest lekki stop dla ekscesów... śpię spokojniej.. a teraz pochwalę się synusiem...

Wow, pełna profeska I przepiękne zdjęcie. Gratuluję syna. Już wiem po kim ma taki power
Ogród Leny. 18:32, 25 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)
monteverde grill w całości z piaskowca Dzieki

Paweł witaj
Piwonię białą kupiłam jakieś 4-5 lat temu na allegro.Ta piwonia zaskakuje każdego roku innym zabarwieniem:

2009 rok.

A tak kwitła w 2010r.

A to 2011

Kupiłam tą piwonię jako białą ,ale jak widać na zdjęciach zmienia się każdego roku

Wydaje mi się,że piwonie niesco nabierają koloru wraz ze zwiększoną kwasowością gleby.Zaobserwowałam to po posadzeniu jednej na miejsce po hortensji.
Ogród Leny. 18:28, 25 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)

O! taką rózyczkę też ,mam ale tej zimy strasznie mi przemarzła i dopiero teraz ma pączek.
Rododendronowy ogród II. 18:28, 25 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na taki obraz mogłabym patrzeć nieustannie
Ogród Leny. 18:26, 25 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Epimedium

Uwielbiam też hosty mam ich trochę a to zdjęcie uzmysłowiło mi że moją jeszcze małą posadziłam dając jej mało przestrzeni.Jak to dobrze ,że do Ciebie zajrzałam.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:15, 25 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu, serdecznie dziękuję za odwiedziny, przemiłe rozmowy, bezcenne rady, dlatego i rewolucja się szykuje...gdyby nie noc, pewnie na okrągło bym już ryła, ale dziś zaczynam pierwszy etap zmian
będę długo wspominać nasze spotkanie; podziwiam cię, ze o tak późnej porze, ty jeszcze znalazłaś czas, aby wrzucić foty i opatrzyć to świetnym komentarzem

Magnolię w końcu kupiłam

a to kilka zdjęć z mojej perspektywy

....biedny Waligóra juz wie o rozwalaniu gazonów, w 80% negocjacje wygrane

Mówi się, że psy najszybciej poznają się na ludziach Co w tym jest

Dżaga wzniebowzięta
Cztery łapki - zwierzęta domowe 18:07, 25 paź 2012

Do góry
Bobik napisał(a)
Pomocy!.Kto przygarnie Elę?.Oto jej historia:urodziła się na ogródkach w Bytomiu.Głodna i wycieńczona przyszła i prosiła o życie. Mama ją porzuciła...Wszyscy radzili,żeby ją zostawić to natura rozwiąże problem,ale ja nie mogłam. Ona by tam umarła. Na tej mokrej zimnej ziemi. Zabrałam ją do domu mimo ostrego sprzeciwu męża (on jest alergikiem i teraz cały czas kaszle i się męczy). Koteczka jest super inteligentna. Jedną dobę uczyła się korzystać z kuwety. Teraz już sama chodzi i załatwia swoje potrzeby.Śpi całą noc zamknięta w transporterze. Otwieram jej drzwiczki, idzie siusiać, potem pije mleczko, bawi się, zaczepia nas, w ogóle się nie boi, biega między nogami domowników. Nie narzeka, nie płacze...kochana...ale słodycz.Mój mąż planuje odwieźć ją do schroniska.Co robić?

Może sama spróbuj wywiesić ogłoszenie w lecznicy pobliskiej, że uratowałaś mu życie, ale mąż jest uczulony i musisz oddać w dobre ręce. To będzie najlepsze wyjście.

Ja też Premierka uratowałam wyleczyłam ale po 2 latach musiałam oddać bo bił moje stare koty, Teraz żyje sobie w centrum ogrodniczym i jest piękny Widziałam go wczoraj, przybiegł do mnie i cieszył się
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:06, 25 paź 2012

Do góry
Tak Agatko, mala część, całość ma 350m2
Tu więcej widać - prawie polowe, od zaoranej części w prawo, włącznie z kawałkiem za naszym garażem:

Ania i róże i cała reszta :) 17:56, 25 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Cudna róża /jaka?/, cudne zdjęcie. Sam miód!

AniaDS napisał(a)

Te 'wesołki' to i u mnie wszędzie się rozsiewają Pozwalam im, są takie wdzięczne
Ogród Leny. 17:42, 25 paź 2012

Do góry
Lena napisał(a)

myszorek podzielam twoje zdanie w sprawie Surmi
Jotka dziękuję bardzo i zapraszam ponownie.
an_tre barrrdzo mi miło
Cieszę się że się podoba,tym bardziej mam motywację do dalszych zmian.Nie lubię przeładowania w ogrodach,chociaż u mnie miejscami tak jest....ale czasem trudno się oprzeć
Każda roślina,krzew i rabaty zostały zrobione,posadzone moimi ręcoma,więc jest to dla mnie ogromna satysfakcje gdy moje dokonania się podobają...
Łopata i sekator to moje "amulety" zawsze poprawiające mi humor..hehe

Justi w miejsce niecierpka wsadziłam białą lawendę,bo akurat ją miałam.Nie była w szkółce więc nic nowego nie kupiłam...ale dzisiaj chyba się wybiorę
Miejsce w którym stoją kamienne donice, znajduje się od strony południowej a więc mega nasłonecznionej Lawenda powinna być zadowolona
isia33 Witajczyli jesienią polujemy na czosnki?

Austinka

Spaceruję i widzę że chyba mam taką różę kupioną pod nazwą Serenade / Courtyard/TM/.W czasie pękania pąki są czerwone,a reszta bardzo podobna.Lepiej kwitnie pod koniec lata i jesienią.Obecnie przesadzałam i zerwałam sporo pąków.Z pewnością doczekałyby mrozów.Nie mogę jednak mieć pewności co do nazwy i zaufania do szkółki bo mylą tam etykiety.Dochodzę więc prawdziwości jej imienia.Zaczęłam przeglądać wątek od końca.Widzę ogrom pracy i pięknych rośli,gratuluję.

Mała rabata od początku. 17:07, 25 paź 2012

Do góry
Troszkę poprawiłam.
Zamiast żurawek może być jeszcze Ilex crenata "Golden Gem - ostrokrzew.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/112-ilex-crenata-golden-gem-ostrokrzew-odm-zolta

ogrodoweimpresjejolki 16:37, 25 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Czernidlaki-jadalne młodziutkie, ale przez 3 doby alkoholu nie wolno......Taki esperal naturalny.

Haniu, skarbnico wiedzy Gdybyś dzieliła się swoja wiedza odpłatnie byłabyś chyba najbogatszym człowiekiem, a tak Ty jesteś naszym skarbem

Kwiaty dla Ciebie - na razie cięte, ale na wiosnę dostaniesz chryzantemkę trwałą i pewnie coś jeszcze

ogrodoweimpresjejolki 16:16, 25 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ano......czymś konkretnym nie pogardzę! Pozdrawiam z wietrznego przymorza. +10,ale wiatr się zerwał ostry od zachodu,ciekawe co przyniesie?

Nic nie powiem, bo posłańca który przynosi złe wieści czeka los okrutny ....

A dzisiaj w drodze po zakupy wypatrzyłam takie ozdoby na osiedlowym trawniku

Mała rabata od początku. 16:09, 25 paź 2012

Do góry
Znalazłam dla Ciebie kilka propozycji (robionych dla innych). Poogladaj i powiedz, co Ci jest najbliższe

Tu projekt Gosi, robiony dla monitki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany?page=12

Szkic robiony przez Ewam też dla monitki:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1792-rabaty-do-wymiany?page=13

Mój zielony świat 16:07, 25 paź 2012

Do góry
Jeszcze raz witam serdecznie!

Tak, jak napisałam w powitaniu, chciałabym podzielic sie z Wami tym co mi sprawia radość.

I tak np., na pierwszym zdjeciu uśmiech wywołuje wspomnienie o zapachu azalii pontyjskiej.
Drugie zdjęcie znad srebej kuli pokazuje widok na oczko wodne, tułacza, funkie.
Trzecie zdjęcie pokazuje moją ulubienice Eucomis, zwany przeze mnie palemką. Tak mi się kojarzy wygląda jak palemka osadzona na cetkowanej żyrafiej szyi a pod nim miękki dywanik z karmnika.

No i moja kochana rutewka, roślina jak z krainy elfów, kwiaty fluo fioletowo-żółte, delikatne, a jednocześnie silne łodygi. Choć jest subtelna, widac ja z daleka, w tym roku osiągneła moją wysokość.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies