Bogusiu z okien córki jest widok na bukowy las w Oliwie o tej porze roku jest śliczny widok i blisko na spacery, szkoda tylko, że dzieli nas dość duża odległość
A pod ten żwirek to przygotowałam tak ,myślałam że jak zastosuje plastikową opaskę to wystarczy
Wywalić to ?
Tam na tym kawałku i tak nie ma ziemi tylko jakaś podmurówka taka szeroka
W mojej miejscowości jest żwirownia , nie wiem jakie są ceny takiego najzwyklejszego żwirku, u mnie kosztuje on 60 zł tona to dobra cena czy drogo ?
Zakupiłam ostatnio dwie kulki bukszpanowe,w okazyjnej cenie nie za urodziwe, być może przesuszone, lub niedożywione, pani powiedziała,że w gruncie dojdą do siebie, co o tym myślicie, przetrwają zimę?
Na tej rabatce znacznie się wyróżniają
...a tu jeszcze za czasów gdy projektowałem sobie domki Wtedy jeszcze chciałem studiować architekturę i urbanistykę ale wybrałem jednak architekturę krajobrazu, bo w tym w pełni będę mógł się mam nadzieję realizować... to po prostu kocham
przypomina mi to Szklany Dom w New Canaan.
Wzorowałeś się może na tym projekcie?
Pamiętam,że kiedyś, kiedyś zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Witam cieplutko wszystkich którzy tu zaglądają
Polatałam wczoraj z moja tują po ogródku i ostatecznie zdecydowałam że wyląduje tu
Moim skromnym zdaniem może być
Udało mi się tak ją ulokować że kulki bukszpanowe są nienaruszone ,wiosna to poprzesadzam
bardzo fajnie właśnie to miałam na myśli żebyś porozglądała się po okolicznych szkółkach, bo można coś fajnego trafić, w dobrej cenie co będzie pasowało i pasuje jeszcze kulki dasz do przodu, chociaż może ze dwie bym zostawiła pod tym pniem, ale bardziej z przodu poprawisz żywopłocik, dasz żurawki i finito już bym nic tam nie dodawała zestaw roślin jest bardzo dobry
piszesz jeszcze o żwirku pod ścianą... nie wiem czy to najlepszy pomysł nie będzie go tam widać a jak nie zastosujesz specjalnego bordera to będzie się mieszał z korą. Albo kora albo żwirek i tyle. Jak już się nasypie żwirku, to potem wybranie go z ziemi jest pracochłonne, wiem coś o tym ) mam ochotę kiedyś zrobić placyk żwirowy i rabaty podsypane żwirkiem ale będę kupowała specjalne bordery (ekobordy). Ich zastosowanie i sposób kładzenia świetnie pokazała Danusia w Ogrodzie minimalistycznym. Zielone rośliny fajnie odbijają na tle żwirku, ale wybór należy oczywiście do Ciebie
Pozdrawiam