Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:53, 24 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
ślicznie

Bogusiu z okien córki jest widok na bukowy las w Oliwie o tej porze roku jest śliczny widok i blisko na spacery, szkoda tylko, że dzieli nas dość duża odległość
Obok zacienionej jeszcze nie wszystkie buki się wybarwiły...część jeszcze jest zielona...aż boję się tej ilości liści...tyle grabienia.
Mój jesienny ogród 22:52, 24 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witajcie. Uff wszystkie paczki puściłem dziś hurtem, mogę spać spokojnie w sumie to i tak spałem snem kamiennym a zasypiam już kładąc się, jestem tak narobiony że o 22 zasypiam na stojaka przy maszynie. Jeszcze dwa tygodnie i będę miał wszystko w nosie, Nareszcie będę mógł się wyspać chyba przez pierwszy tydzień będę spał po 12 godzin, teraz śpię 4-5. Narobiłem dziś ostatnich zdjęć z liśćmi, po dzisiejszym mrozku już wszystko obleciało jeszcze z rana były a sypały się jak śnieg. Po wsadzałem dziś co przywiozłem w niedzielę i przy okazji kopania host do paczek podzieliłem sobie kilka.
Majka, fakt że dawno Cię nie było w nagrodę puściłem Ci pakę

Przez chwilę myślałam, że zamiast u Ciebie wylądowałam u Bogdzi.... też midasowa kraina

Szkoda, że pospadały liście... w Kanadzie liście długo są na drzewach Może jeszcze sie załapiesz
W cieniu - zacieniona 22:49, 24 paź 2012

Do góry
ślicznie

Bogusiu z okien córki jest widok na bukowy las w Oliwie o tej porze roku jest śliczny widok i blisko na spacery, szkoda tylko, że dzieli nas dość duża odległość
Rajski ogród Ani 22:43, 24 paź 2012

Do góry
lawendowa rabatka, dziś większość kwiatów ścięłam, na wiosnę lawenda pójdzie w bardziej słoneczne miejsce

wrzosy i wrzośce przed ganeczkiem

Trawa awansowała
zajęła miejsce na kamieniu po fuksji
ogrodoweimpresjejolki 22:41, 24 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Witaj Joluś widzę, że popracowałaś solidnie na działeczce ja jeszcze mam huk roboty Dziś wykopałam mieczyki, a wczoraj posadziłam część cebulek, jeszcze i sporo czeka w kolejce pozdrawiam

Aniu, oprócz pracy chciałam jeszcze przyjrzeć sie moim daliom, bo czas ich jest policzony ze względu na nadchodzące ochłodzenie

Co z tym ogródeczkiem począć 22:40, 24 paź 2012

Do góry
A pod ten żwirek to przygotowałam tak ,myślałam że jak zastosuje plastikową opaskę to wystarczy
Wywalić to ?
Tam na tym kawałku i tak nie ma ziemi tylko jakaś podmurówka taka szeroka

W mojej miejscowości jest żwirownia , nie wiem jakie są ceny takiego najzwyklejszego żwirku, u mnie kosztuje on 60 zł tona to dobra cena czy drogo ?
W cieniu - zacieniona 22:38, 24 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)

Co ja bym dała za taki widok
Dla Ciebie...

O rany ale pięknie.
To zdjęcie zrobiłam po zejściu ze skarpy z działeczki.
Rajski ogród Ani 22:33, 24 paź 2012

Do góry
Zobaczcie ile tu złota leży

Ogród z gruszką 22:32, 24 paź 2012

Do góry
O już

W cieniu - zacieniona 22:32, 24 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Co ja bym dała za taki widok
Dla Ciebie...

O rany ale pięknie.
W cieniu - zacieniona 22:29, 24 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu takie mniamuchy robisz aż ślinka cieknie
Aniu...u Ciebie też zawsze można się dowartościować...Twoje powidełka z orzechami będą już zawsze u mnie gościć...
W cieniu - zacieniona 22:24, 24 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)

podglądam przepis na knedle
Jeszcze nie wkleiłam,robię ciasto na "oko"...

Ale mi zrobiłaś smaka na knedle - może w piątek zrobię. mniam
...tez bardzo je lubimy...wydrylowane śliwki zamroziłam.
W cieniu - zacieniona 22:22, 24 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Boguś czy to u ciebie na działeczce?

piękne...

tak u mnie,wyrastają jakieś dziwne grzybki....
W cieniu - zacieniona 22:19, 24 paź 2012

Do góry
Boguś czy to u ciebie na działeczce?

piękne...

W cieniu - zacieniona 22:17, 24 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
podglądam przepis na knedle
Jeszcze nie wkleiłam,robię ciasto na "oko"...

Ale mi zrobiłaś smaka na knedle - może w piątek zrobię. mniam
"Baśniowy" Ogród 22:15, 24 paź 2012

Do góry
Zakupiłam ostatnio dwie kulki bukszpanowe,w okazyjnej cenie nie za urodziwe, być może przesuszone, lub niedożywione, pani powiedziała,że w gruncie dojdą do siebie, co o tym myślicie, przetrwają zimę?

Na tej rabatce znacznie się wyróżniają
W cieniu - zacieniona 22:11, 24 paź 2012

Do góry
...już chłodniej...szkoda,lubię ciepełko...
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 22:06, 24 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)
...a tu jeszcze za czasów gdy projektowałem sobie domki Wtedy jeszcze chciałem studiować architekturę i urbanistykę ale wybrałem jednak architekturę krajobrazu, bo w tym w pełni będę mógł się mam nadzieję realizować... to po prostu kocham

przypomina mi to Szklany Dom w New Canaan.
Wzorowałeś się może na tym projekcie?
Pamiętam,że kiedyś, kiedyś zrobił na mnie ogromne wrażenie.
Mała rabata od początku. 22:06, 24 paź 2012

Do góry
to ja podunę swoją propozycję.
A jakie wogóle ma wymiary ta rabata?
Co z tym ogródeczkiem począć 22:05, 24 paź 2012

Do góry
ewa004 napisał(a)
Witam cieplutko wszystkich którzy tu zaglądają
Polatałam wczoraj z moja tują po ogródku i ostatecznie zdecydowałam że wyląduje tu

Moim skromnym zdaniem może być
Udało mi się tak ją ulokować że kulki bukszpanowe są nienaruszone ,wiosna to poprzesadzam

bardzo fajnie właśnie to miałam na myśli żebyś porozglądała się po okolicznych szkółkach, bo można coś fajnego trafić, w dobrej cenie co będzie pasowało i pasuje jeszcze kulki dasz do przodu, chociaż może ze dwie bym zostawiła pod tym pniem, ale bardziej z przodu poprawisz żywopłocik, dasz żurawki i finito już bym nic tam nie dodawała zestaw roślin jest bardzo dobry
piszesz jeszcze o żwirku pod ścianą... nie wiem czy to najlepszy pomysł nie będzie go tam widać a jak nie zastosujesz specjalnego bordera to będzie się mieszał z korą. Albo kora albo żwirek i tyle. Jak już się nasypie żwirku, to potem wybranie go z ziemi jest pracochłonne, wiem coś o tym ) mam ochotę kiedyś zrobić placyk żwirowy i rabaty podsypane żwirkiem ale będę kupowała specjalne bordery (ekobordy). Ich zastosowanie i sposób kładzenia świetnie pokazała Danusia w Ogrodzie minimalistycznym. Zielone rośliny fajnie odbijają na tle żwirku, ale wybór należy oczywiście do Ciebie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies