Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 18:34, 24 paź 2012

Do góry
Dziś w południe wypogodziło sie na tyle, że myknęłam na działkę Cebulowe juz wszystkie w gruncie
Jeszcze tylko dalie wykopać, czosnek wsadzić i liście grabić sukcesywnie...

Kilka fotek z dziś

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:21, 24 paź 2012

Do góry
Teraz coś dla wielbicieli brzóz. Są piękne, malownicze, olbrzymie. U siebie mam trzy, a ta to brzoza sąsiadów. Strasznie śmieci, po kwitnieniu i jesienią, ale i tak ją lubię to pod nią tej jesieni zbierałam grzybki... dzisiaj też znalazłam jednego

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:14, 24 paź 2012

Do góry
Rododendronowy ogród II. 18:13, 24 paź 2012

Do góry
mira napisał(a)

Bogdziu, jestem po prostu ZAUROCZONA !!! Twoim cudownym ogrodem , jego kolorystyką , kompozycjami... no, słow mi brak aby to wyrazić !

Marzenko jak mnie tak chwalisz to jeszcze moje ulubione dołożę.Oczywiście robione przez okno salonu.

Ja też na dobranoc oczy pocieszę

Bogdziu wypada nie wypada - ja zaglądam jak mam czas a teraz mam - 5 minut
to zdjęcie rewelacja - a siedzieć przy tym oknie ..... aj
proszę wklej jak kwitną rh żeby porównać jak to wygląda i żeby wybrać wiosna czy jesień w Twoim oknie?
zagłosuję
pozdrawiam

Miruś wstawię jak będą kwitły rh.A jeśli jesteś tego widoku bardzo ciekawa to ono jest w wizytówce. Wprawdzie trochę się zmieniło i nie ma np klonów po lewej stronie bo zdjęcie jest z 2008r.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1374-wizytowka-rododendronowy-ogrod
Kubusiowo 18:06, 24 paź 2012

Do góry
Sebek

Tess dzięki Buziak

A zobaczcie jaką mamy fajna drogę do Kubusiowa Pierwsze zdjęcie będzie z mgłą ale reszta już z mniejszą Gdy słońce rozświetla ten grabowo bukowy las kolory są cudne.....

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:05, 24 paź 2012

Do góry
Dziewczyny... miło czytać, miło Was widzieć...
Tysiąc pięćset myśli ciśnie się by każdej odpisać.. ale walczę z głupotą ludzką..... zachłannością ludzką,......... pazernością ludzką...... brakiem poszanowania dla drugiego człowiek... itp itd....
I pomyśleć, że to wszystko ma przydomek "ludzki"....
Czasami naprawdę wolę towarzystwo mojego psa niż ludzi .. tych "ludzkich".
A że mieszaniec, a nie rasowy....... jest jeden wielki problem.... drugiego takiego już nie będzie

Konstacja.. moja pierwsze góra to był Nosal.. też pryszcz a nie góra.. w połowie wyplułam płuca.... padłam jak nieżywa.. i powiedziałam dość!!! Ale inni szli, a ja leżałam.... więc po chwili wzięła górę ambicja.... Nikt mi nie powiedział, że w górach powoli dalej zajdziesz Oj szkoda, żeśmy z Adasiem nie poznali się wcześniej.... miałbyś u mnie lux warunki do przetrwania w górach.. i jaki nastrój.... a tyłeczek wwieziony na samą górę autkiem I inne atrakcje

Rododendronowy ogród II. 18:05, 24 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

Chyba za wcześnie poszłam wczoraj spać, że tak cudne zdjęcie mi umknęło, gdy je zobaczyłam pomyślałam to samo co Irenka, więc z Irenką poszuramy i porzucamy się trochę, ale będzie śmiechu Bożenko dołączysz ?

Ja Wam będe zdjecia robic zeby wszystkim pokazac jak było wesoło.
Postawić trawkę nad i... 18:04, 24 paź 2012

Do góry
...wrzos padł...a petunie wciąż kwitną, żurawka szaleje...wrzos idzie na śmietnik..
Rododendronowy ogród II. 18:03, 24 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

cudnie te liście wyglądają, ależ bym sobie poszurała w nich

No to szuraj, mozesz nawet w realu bo dla Ciebie taka wyprawa to drobiazg. Jeszcze bardziej szeleszcza liście buka i ich mam o wiele więcej.Zapraszam.
Postawić trawkę nad i... 18:02, 24 paź 2012

Do góry
...dekoracje...hosta już czuje zimę...
Postawić trawkę nad i... 18:01, 24 paź 2012

Do góry
....zadołowany na zimę bukszpan...jakiś malutki i samotny...na wiosnę będzie przeniesiony, to tylko tymczasowe lokum z towarzystwie starszych kolegów
Postawić trawkę nad i... 17:59, 24 paź 2012

Do góry
...dzisiaj testowałam nowy telefon pod kątem robienia zdjęć...gdyby okazał się nagle potrzebny...
...dekoracja przed wejściem...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 17:55, 24 paź 2012

Do góry
Evechen mam wszystkie te róże i uważam je za bardzo udane. Jaką nie wybierzesz to będziesz zadowolona. Żeby było śnieszniej ja właśnie posadziłam 3 Larissy w nóżki 2 edenek i to zupełnie przypadkem. Eden rose nie jest ani całkiem biała, ani całkiem różowa. Myślę, że i białe i różowe róże będą się z nią dobrze komponowały, nawet te ciemniejsze. Mariatheresia zdecydowanie jest w bardzo pastelowym odcieniu.

Tak komponują się róże białe i różowe w różnych odcieniach:

A to moja MariaTheresia

Betysiu będę wdzięczna. Zapoluję jeszcze na Blush Verandę. AniaDs nią kusi.

Pokażę jeszcze mój nowy zakątek z ciemniejszymi różami. Jeszcze rok temu zupełnie je wykluczałam a teraz podoba mi się taki kontrast

St.Cecilia jak piwonia

Nowe schody

Jesienne klimaty

Rododendronowy ogród II. 17:54, 24 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

Ale cudne !!! Ty chyba Bogdziu jakimiś farbami malujesz te drzewa i krzewy. Nie może być tak pięknie

Nie maluję Kasiu ale od kilku lat robie pewne drobne zmiany pod katem jesieni. Cos dosadzam co daje jesienią kolor i jak widac efekt jakiś jest . W tym roku nowością sa otrzymane od Ani asc i mojej wsiowej znajomej różowe marcinki. Dodały niemało koloru.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:50, 24 paź 2012

Do góry
Vito, zobacz: to u Geoffa Hamiltona (zamówiłam sobie właśnie różę o tym imieniu):

Rododendronowy ogród II. 17:48, 24 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miało być słonecznie,a tu.......mżawka! Pozostaje szybki spacer z psem i ,....kawka!

Na rozjaśnienie horyzontu......spóźnione margerytki....

A u mnie dosyc ładnie było i bez mrzawki a i tak zmarzłam bo z umyta i co prawda wysuszona głowa od fryzjera i tak zmarzłam. Ot życie wiecznego zmarzlaka.
Rododendronowy ogród II. 17:40, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
I zawsze mówię, że ogród Bogdzi traci... bo na zdjęciach nie widać jaki on wielki.. wiec pozwoliłam sobie wkleić nasze foto w odpowiedniej wielkości do roślin z tego samego miejsca Jesteśmy tu dwie Takie maleńkie

Ani czarodziejce nic nie powiem bo powiedziałam osobiście.Robie zdjecie , jestem w salonie i jestem pod rh-fajnie.
Rododendronowy ogród II. 17:39, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bogdziu, jestem po prostu ZAUROCZONA !!! Twoim cudownym ogrodem , jego kolorystyką , kompozycjami... no, słow mi brak aby to wyrazić !

Marzenko jak mnie tak chwalisz to jeszcze moje ulubione dołożę.Oczywiście robione przez okno salonu.

Ja też na dobranoc oczy pocieszę

Bogdziu wypada nie wypada - ja zaglądam jak mam czas a teraz mam - 5 minut
to zdjęcie rewelacja - a siedzieć przy tym oknie ..... aj
proszę wklej jak kwitną rh żeby porównać jak to wygląda i żeby wybrać wiosna czy jesień w Twoim oknie?
zagłosuję
pozdrawiam
U Kasi w ogrodzie ... 16:56, 24 paź 2012

Do góry
Kochani, nie uwierzycie. Podczas ostatniego weekendu byłam na Mazurach, w Ubliku. Tam odwiedzając regionalną artystkę, spotkałam kogoś kto natychmiast się ze mną przywitał, mówiąc do mnie "Kasia z Ogrodowiska i właścicielka Tendom.pl". Zrobiło się strasznie miło, ale jednocześnie miałam w głowie burze mózgu czy ze mną tak zle, że nie pamiętam witającej mnie serdecznie osoby. Zapytałam wprost czy się znamy? Uzyskałam odpowiedz, że jestem tak charakterystyczna, że trudno mnie nie pamiętać. Owa przemiła Pani okazała się osobą, która przygląda się portalowi od dłuższego czasu, nie biorąc udziału czynnie na forum. Ogląda nasze ogródeczki i podziwia. Zaprosiłam ją do naszego grona, mam nadzieje, że skorzysta. Strasznie to miłe. Ona zamieszkuje Ublik magiczne miejsce na Mazurach od dwóch lat i próbuje zagospodarować swoje 4,5h... nieco więcej niż ja.
Dzielę się z Wami naszymi jesiennymi cudownymi fotkami...

W Gąszczu u Tess 16:02, 24 paź 2012

Do góry
Wklejam sobie ku pamieci, wrzosowisko z ogrodu z lustrem .
Nie chciałam wrzosowiska u siebie, ale to jest takie cudne! więc - kto wie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies