Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa czerwone dęby 12:02, 24 paź 2012

Do góry
Miłorząb

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:01, 24 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Reszta jesiennych fotek z wczoraj...

Przebarwiona Grandiflora, ale kwiaty nadal ładne

ładna ta grandiflora, fajnie posadzona
Z borówkami nie ma się co martwić, po posadzeniu to normalne

A rozplenica fajnie podrośnięta, ciekawe czy moje będą takie za rok?

Bukszpaniki sporo podrosły od ubiegłego roku, niedługo będzie obwódka

I bukszpaniki na obwódkę bardzo ładne -trzeba mieć ogromną cierpliwość-wiem że ona procentuje

Pozdr.
Moja największa pasja - ogród 12:00, 24 paź 2012

Do góry
dodam kilka zdjęć więcej tego kawałka

Dwa czerwone dęby 11:58, 24 paź 2012

Do góry
Brzozy

Katalpa już prawie łysa

Ania i róże i cała reszta :) 11:55, 24 paź 2012

Do góry
Kilka fotek z ogrodu, na dłużej wpadnę wieczorkiem, teraz obowiązki domowe wzywają.
Ech.. przydałaby mi się gosposia

Dwa czerwone dęby 11:54, 24 paź 2012

Do góry
Trochę jesieni .
Dęby

Dwa czerwone dęby 11:51, 24 paź 2012

Do góry
Choiny posadzone , jeszcze wstrzymam się chwilę z rozsypaniem kory .Opadają liście z dębów , szybciej i wygodniej je teraz wygrabić , zamiast zbierać ręcznie z wykorowanej rabaty.

Moja największa pasja - ogród 11:48, 24 paź 2012

Do góry
Słuchajcie mam wielki dylemat co zrobić z pasem ogrodu, który powstał po zlikwidowaniu wielkich foli, zostały betonowe fundamenty, między nimi mój teść do połowy posadził tuje, które miały być kulami, trzy z nich rzeczywiście wyrosły jako kule czwarta kuli nie przypomina są to stare nasadzenia, nie mogę ich ruszyć, z przodu jest leszczyna, której też na razie nie mogę wyciąć, za tujami w pasie są posadzone hortensje
co posadzić jako wypełnienie? myślę o irdze Ursynów, na próbe wsadziłam jedną choinę kanadyjską Jeddeloh, nie wiem czy nie będzie zbyt zielono z choiną i tło chyba zleje się z tujami
jak myślicie?

włóknina w tym roku została usunięta
Ogród do odświeżenia 11:47, 24 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie tamtą zimę bez trocin przetrwały, ale teraz im pościelę

a ja myślałam, że trociny albo piasek to konieczność? ilu nowych rzeczy człowiek się tutaj dowie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:21, 24 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

To nie pies... pełnoprawny to członek rodziny

Genialne! Pies zadowolony a dzieci też. I ten górski klimat.
Ogród w Holandii 11:18, 24 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
I na koniec ambrowce, które rosną przy naszej ulicy i właśnie teraz pokazują, że ten kto je sadził miał coś konkretnego na myśli

to chyba najpiękniejsza ulica w całej Holandii?

pieknie jest
Ania i róże i cała reszta :) 11:00, 24 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
pokażę Wam moją owieczkę- ja je baardzo lubię ( teraz wsadziłam kilka do donic, jako zimową dekorcję- zobaczymy czy się sprawdzą)

Tylko co ok 3 lata warto ja wyjąć i podzielić , bo jak jest stara to dziura jej się robi w środku. Na wiosnę wyczesać ze starych liści, albo nawet ściąć krótko. I najlepiej nie dać jej kwitnąć, ściąć kłosy- wtedy jest ślicznie zielona, nie podsycha. Sadź ją rzadko- co 40 cm, bo inaczej nie widać jakie ma ładne kępy.

Białe to floksy, zapomniałam.
Aniu , generalnie to podwójne rzędy, ale mogą być miejsca gdzie jest grubiej, bardziej operuj plamami niż rzędami.
Kostrzewy ułóż sobie tak żeby było ładnie, może 6szt obok siebie, może 8-9 .
Owies - jak poukładasz, to poprzymierzaj go, czy nie może gdzieś być jako akcent, czy ozdoba. Nawet na brzegu kostrzew, jako kontrast-ale sprawdź czy nie gryzą się faktura, miękkością
( nie zestawiałam nigdy tak)

Ta kostrzewa jest wyższa od sinej?
Bardzo ładnie wygląda.
Wskazówki zapamiętałam, czekam na kostrzewy i na resztę róż, jak przyjdą to zrobię wszystko na raz.
Oby wyszło dobrze .
Blaski i cienie nowego życia 10:55, 24 paź 2012

Do góry
Ulcia oglądam Twoją piękną jesień i rzuciło mi się w oczy

ta malutka hr ogrodowa musi być bardzo starannie opatulona na zimę. Miałam w tamtym roku w sumie 5 hr ogrod., z tego dwie takie malutkie. Przykryte były tylko korą i gałązkami jodłowymi. Te dwie małe po zimie, jak odbijały były mizerne bardzo, przymrozki majowe je załatwiły na amen. Z dużymi nic się nie stało, mało kwiatów miały, ale są i sporo znowu urosły.
Rododendronowy ogród II. 10:47, 24 paź 2012

Do góry

Ale cudne !!! Ty chyba Bogdziu jakimiś farbami malujesz te drzewa i krzewy. Nie może być tak pięknie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:43, 24 paź 2012

Do góry
Gratuluję kolejnej setki!
Ogród z Czerwonym mostkiem 10:41, 24 paź 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)
Teraz Wam pokażę to co obiecałam wcześniej, kilka zdjęć z moimi pracami, to tym zajmowałam się wcześniej, zrobiłam Małej całą wyprawkę, ale nie mam wiecej zdjęć.

Przybornik, Domek na pieluchy

Poduszka

Super !
Zielonym do góry czyli trudne początki .... 10:35, 24 paź 2012

Do góry
Aniu szkoda róż...
Czy to miskanty chińskie - jaka odmiana?

Mój ogród 10:35, 24 paź 2012

Do góry
Basiu, mam fotki zawilców, kupionych w tym roku.
Ten zawilec kupiony u Szmita, miał być Honorine Jobert, miał pąki, które wyglądały na białe, po rozwinięciu, okazało się że są różowe. To na pewno nie ten zawilec. Trudno, też jest ładny, oby tylko nie zmarzł. Z tego wynika, że pomyłki zdarzają się wszędzie.

A to jest piękna kępa zawilca, którego szukam. Zdjęcie zrobione w Anglii. To jest zawilec Honorine Jobert. Taką kępę chciałabym mieć u siebie w ogrodzie.

To mój drugi zawilec kupiony w tym roku. Sprzedawca uczciwie przyznał, ze nie znał odmiany. Ale tak mi się podobał, że kupiłam. Na razie ma jednego kwiat, są jeszcze pąki, ale już chyba się nie rozwiną.

A to zawilce z zeszłego roku z mojego ogrodu, zmarzły mi tej zimy mimo że były dobrze okryte, jakieś resztki ocalały. W tym roku był tylko jeden kwiat. One mają inne liście, jak ten kupiony u Szmita.

A to moje zawilce wiosenne. Jest zawilec wielkokwiatowy. Te u mnie sprawują się najlepiej.

Basiu, jak pisałam, to moje ulubione kwiaty. Chciałabym mieć ich jak najwięcej. Pięknie prezentują się w grupach. A te jesienne mnie zachwycają. Będę jeszcze polować na fajne odmiany.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:32, 24 paź 2012

Do góry
Gratuluję kolejnej setki! Wow, w 4 lata takie wielkie drzewa porosły? Suuper!

pozdrawiam!
i zostawią różyczkę Sweet Dreams (podobno
Ogród w lesie 10:31, 24 paź 2012

Do góry

miodunka i stiletto u Kapiasów wcale nie rosły obok siebie. Ale na tej samej rabacie.
A co to jest co rośnie obok miodunki?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies