Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 22:01, 22 paź 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

teraz zawilec?

no właśnie zakwitł... i wciąż robię mu fotki... to moj pierwszy zawilec...ale może nie ostatni ? sa pączki

A ja się nie dziwię. Sama mniej wiecej o tej porze robiłam fotki zawilcom rosnącym na rabacie w parku. Taka widać późna odmiana. Kwiat prawie jak kamelia Piękny!

Piękne i bardzo je lubie ale nie mam bo wymarzły.Zakup na przyszły rok.
Rabata z iglakami 21:59, 22 paź 2012

Do góry
To mój pierwszy wątek na tym forum, ale od czegoś trzeba zacząć.
Tak jak w temacie interesują mnie iglaki. nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłam swój wątek. słabo jeszcze znam to forum...
sprawa wygląda następująco:
mam na moim podwórku taką oto stodołę:

stodoła jest piękna, ale sama w sobie stanowi mało atrakcyjny widok, zwłaszcza ze względu na swą niezmienność chcę ją wykorzystać jako tło. Ona jest czarna, fantastyczna, naprawdę. myślę że wszystko co by rosło przed nią wyglądałoby świetnie.
obsadzam ją dookoła różnymi rzeczami no i mam marzenie rabatki z iglakami. chodzi mi o kompozycję pięciu iglaków, każdy innego koloru i innego kształtu. Ale nie wiem co wybrać, jak już coś znajdę to albo strasznie wolno rośnie, albo z kolei rośnie jak szalone a nie o to mi chodzi. nie chcę żeby te iglaki ją zasłoniły, ale żeby wyrosły powiedzmy na od 0.5 m do 2.5 metrów, żeby się nie rozrastały na boki, bo nie będa mieć tam na to miejsca. naprawdę nie wiem jak to zrobić. macie jakieś pomysły?
cos niebieskiego, coś jasno zielonego, coś ciemnozielonego, coś żółtawego, coś okrągłego, coś stożkowego, coś wysokiego i coś niskiego...
będę ogromnie wdzięczna za jakieś zdjęcia.
i pytanie mam czy taka ściana iglaków nie zaszkodzi stodole? czy trzeba ją jakoś specjalnie zabezpieczyć, na coś zwrócić uwagę żeby nie wiem, nie wilgotniała czy coś?
to jest zachodnia strona, tu gdzie mieszkam są podobno czarnoziemy ale na naszej działce wierzchnia warstwa to less i glina.
O....! 21:57, 22 paź 2012

Do góry
marzena napisał(a)

teraz zawilec?

no właśnie zakwitł... i wciąż robię mu fotki... to moj pierwszy zawilec...ale może nie ostatni ? sa pączki

A ja się nie dziwię. Sama mniej wiecej o tej porze robiłam fotki zawilcom rosnącym na rabacie w parku. Taka widać późna odmiana. Kwiat prawie jak kamelia Piękny!
Ogród dla Agusi 21:56, 22 paź 2012

Do góry
Złoto ..w ogrodzie.

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:53, 22 paź 2012

Do góry
Znowu dubelek, coś ostatnio częściej, więc foto.

Azalia japońska

Brzozy jeszcze nie całkiem żółte

Mój 4 arowy azyl... 21:53, 22 paź 2012

Do góry
Czy to Watanabe?

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:53, 22 paź 2012

Do góry
Sylwia moje przyszłe stozki na tyłach domu. Czekają na strzyżenie wiosną. Fotki z piętra robione. Na zdjeciu widać szt 3 z 5 ...

To właśnie tu 21:52, 22 paź 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
A Watanabe wciąż kwitnie.

O! Chyba taka sama u córki w ogrodzie rośnie. Wreszcie poznam nazwę odmiany
Dzidko, możesz zajrzeć do mnie? Zaraz wstawię zdjęcia
Ogród w Tarnowie 21:51, 22 paź 2012

Do góry
Hogata napisał(a)

Zdradź "sekret" co robisz, że te wrzosy tak pięknie rosną.

Nie mam żadnego sekretu, na wiosnę mocno przycinam i raz dokarmiam, rosną w kwaśnym torfie a ziemia jest przepuszczalna. Nie można ich przesuszyć a na zimę zabezpieczam włókniną i igliwiem.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:51, 22 paź 2012

Do góry
Witam Perfekcjonistkę Celebrytkę z pięknej rezydęcji .

Ogród masz powalający, Wcześniej wiele razy podglądałem po cichutku Twój ogródek jestem zachwycony, lubie takie nowoczesne ogrody.

Cieszę się że zawitałaś do mnie, dziękuje za miłe słowa.

A poza tym i tak - " NIE ODDASZ FARTUCHA !!! " tak trzymaj.

Mój kwiatuszek dla Ciebie Pozdrawiam.

Pszczelarnia 21:49, 22 paź 2012

Do góry
Ambrowiec zaczął się wreszcie przebarwiać, lada moment zmieni miejsce na bardziej zaciszne. A tutaj posadzimy prunus 'Pissardi'. A na ścianie tam, gdzie taka donica wisząca, różę pnącą.

Ogród w Alei Lipowej... 21:45, 22 paź 2012

Do góry
Do doniczki z bukszpanem napchałam mchu i ulepiłam kulki. Mam jeszcze wczesniejszy wianek do towarzystwa.

i inne wianki, te z przeznaczeniem na 1 listopada, ale zdjęcie słabe mi wyszło przy żarówce, jutro w dziennym świetle postaram się o lepsze, myślicie że lepsze niż ten kolorowy kicz ? też dodałam niestety sztuczne kwiaty ale wybierałam takie mniej kiczowate. w środek oczywiście znicz.

Marzy mi się Siedlisko.... 21:39, 22 paź 2012

Do góry
Krokusy jesienne w pełnej krasie

i bodziszek zaczyna się przebarwiać na czerwono

skalniaki jeszcze kwitna

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 22 paź 2012

Do góry
nowy koln zajał miejsce gdzie miała być glediczja albo złotokap - trudne wybory ....

azalia ma chore liście i nie wiem czy coś robić czy nie

a teraz moje kolejne odkrycie
znalazła kilka miejsc w ogrodzie do zagospodarowania - i co mam ogród z gumy i mam co obmyslac przez zimę

to jest miejsce pod sosnami - sucho półcień - w tym roku wyleciły 2 piętra gałęzi i się odsłoniło
w lecie to miejsce zarastają paprocie / 24 czerwca obowiązkowo szukamy z kolezankami kwiatu paproci /
ale potem zasychaja i nie jest fajnie

szukałam zdjecia z tymi paprociami ale nie mam wiec pewnie urocze miejsce nie jest - muszę to zaplanować
lepsze pod te sosny będa hortensja - jakie - czy rh hmmm

W cieniu - zacieniona 21:37, 22 paź 2012

Do góry
...i żeby nie było tylko kwiatowo... w tym roku miałam mnóstwo sałaty...to już ostatnie...
Ogród w Alei Lipowej... 21:36, 22 paź 2012

Do góry
i modrzew i kula mgłą się otula

widok na kulę z dwóch przeciwnych stron

Ogród w Holandii 21:35, 22 paź 2012

Do góry
Agato, berberysy szczególnie zachwycają jesienią. Ja mam odmianę Erecta

Marzy mi się Siedlisko.... 21:33, 22 paź 2012

Do góry
róże nadal kwitną

trzmiel jeszcze korzysta z ostatnich dni ciepła

Ambrowiec
Marzy mi się Siedlisko.... 21:25, 22 paź 2012

Do góry
Ostatnie dni jesieni cieplutkie i słoneczne minęły, a teraz już niestety coraz zimniej i ponuro.
Klon Atropurpureum płonie ( przepięknie wygląda w promieniach słońca)

tawuła stara się mu dorównać

Ogród w Alei Lipowej... 21:25, 22 paź 2012

Do góry
żurawki też w jesiennych barwach

lobelia w gruncie powtarza kwitnienie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies