Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 17:27, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kolory jesieni w buskim parku to istne szaleństwo ... jesień i jej odcienie ... zupełnie inaczej niż na moim tarasie gdzie różyczka the fairy ciągle dominuje i nawet winobluszcz się nie przebarwił jak w poprzednich latach ... nie wiem kompleksy ??? ma chłopak czy jak ...

w każdym razie jesienna gra świateł w starej części parku gdzie promienie słońca przenikały przez obszerne korony drzew gdzieś tam baaardzo wysoko to widok za jaki można zapłacić małym rypnięciem ... rypłam bo trudno nie rypnąć jak się idzie z łbem w chmurach i traci się poczucie rzeczywistości ... to trudna wyprawa bo nad bajorkiem tak zapamiętale chciałam te nietowarzyskie kaczuchy złapać w kadr, że mokasynka umoczyłam ... a i tak siem cieszyłam, że nie zazyłam kąpieli ... no z uwagi na słynące z siarkowej mocy buskie wody może i terapeutycznie by było ale jednak to koniec października

piękne widoki i nawet cień twój zobaczyłam Izuś, robi się buro, ale oby nie ponuro pozdrawiam:_)
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:26, 22 paź 2012

Do góry
A ja mam dla Ciebie takie graby /Carpinus betulus Piramidalis/, żebyś sobie jeszcze popatrzyła ....i oceniła .....

/Mały Ogród John Brookes/
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:19, 22 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

A na działce...

Cześć Kasiu,
ta rabata ma solidne 'plecy', to jeszcze Twój ogród, czy widok pożyczony?
Jak wiśnia rozbuduje koronę, to ładnie się wpisze w całość. Ostrokrzew masz jeden?
No i oczywiście gratuluję ukorzenionych bukszpanów, to jest coś! Pozdrawiam.

Cześć Wiktoria dzięki za odwiedziny na moim placy boju )
z mojej strony działka kończy się niestety na serbach i siatce, te wysokie wisienki już nie nasze, to w zasadzie taki mały, zdziczały zagajniczek, rosną tam z siewek różne krzewy i drzewa, muszę wyciąć tą wiśnie najbardziej z lewej bo serby zaczynają mi się tam krzywić - uciekają od tych wiśni... Może kiedyś nam się uda dokupić parę metrów w tamtą stronę, jak właściciel nie sprzeda jakiemuś deweloperowi całości bo niestety od tego narożnika, na lewo od wiśni działkę kupił deweloper i będzie... 14 segmentów... dlatego już w tym roku posadziłam w tym narożniku serby

Liczę, że wiśnia Nigra będzie ładnie rosnąć tak jak piszesz i dopełni całości tej rabaty
Tak, mam tylko jeden ostrokrzew na pniu, wiosną i latem wygląda bardzo ładnie

Cieszę się z tych bukszpaników jak dziecko ) to naprawdę wielka niespodzianka ))

Może kiedyś dasz się zaprosić i doradzisz na miejscu, na żywo na przyszłość ?

Pozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 17:09, 22 paź 2012

Do góry
Ula, kiepsko wyszło, najpierw poczęstowałam się tortem, a potem zorientowałam, że to imieninowy.
Najlepsze życzenia, ogrodowe i osobiste.

Urszulla napisał(a)
A to moje prezenty
fiołek (czy można go wysadzić do gruntu i kiedy)

Jesteś pewna, że to fiołek, wyglada jak cyklamen i to z tych, raczej na zewnątrz nie zimujących.
Ale u mnie na paraperach tylko i wyłącznie escheverie i aeonia, resztę morduję, chociaż wcale nie chcę!
Ogród w lesie 17:04, 22 paź 2012

Do góry
Jako ciekawostka na koniec prace ogrodowe w wykonaniu naszych kur. W taki właśnie sposób nasze zielononóżki przygotowują rabaty pod nowe nasadzenia.

Ciekawe...szkoda tylko, że dziobią tylko tam, gdzie one chcą a nie tam gdzie my byśmy chcieli...
Ogród w lesie 16:54, 22 paź 2012

Do góry
Poproszę o zidentyfikowanie tego iglaka. Mam go od dawna ale nie mam pojęcia jak się nazywa. Wygląda na cyprysik. Być może się mylę.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:45, 22 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A na działce...

Cześć Kasiu,
ta rabata ma solidne 'plecy', to jeszcze Twój ogród, czy widok pożyczony?
Jak wiśnia rozbuduje koronę, to ładnie się wpisze w całość. Ostrokrzew masz jeden?
No i oczywiście gratuluję ukorzenionych bukszpanów, to jest coś! Pozdrawiam.
Ania i róże i cała reszta :) 16:45, 22 paź 2012

Do góry
pokażę Wam moją owieczkę- ja je baardzo lubię ( teraz wsadziłam kilka do donic, jako zimową dekorcję- zobaczymy czy się sprawdzą)

Tylko co ok 3 lata warto ja wyjąć i podzielić , bo jak jest stara to dziura jej się robi w środku. Na wiosnę wyczesać ze starych liści, albo nawet ściąć krótko. I najlepiej nie dać jej kwitnąć, ściąć kłosy- wtedy jest ślicznie zielona, nie podsycha. Sadź ją rzadko- co 40 cm, bo inaczej nie widać jakie ma ładne kępy.

Białe to floksy, zapomniałam.
Aniu , generalnie to podwójne rzędy, ale mogą być miejsca gdzie jest grubiej, bardziej operuj plamami niż rzędami.
Kostrzewy ułóż sobie tak żeby było ładnie, może 6szt obok siebie, może 8-9 .
Owies - jak poukładasz, to poprzymierzaj go, czy nie może gdzieś być jako akcent, czy ozdoba. Nawet na brzegu kostrzew, jako kontrast-ale sprawdź czy nie gryzą się faktura, miękkością
( nie zestawiałam nigdy tak)
Moje zmagania ogrodowe 16:45, 22 paź 2012

Do góry

tylko jedna hosta się u mnie trzyma, reszta już wygląda tak

droga o Ol.

Mój ogródek pod Gdańskiem 16:44, 22 paź 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Śliczna kompozycja...wyjątkowo ta pelargonia wygląda w tej wiklinowej donicy pozdrawiam

jakie to piękne muszę się sporo jeszcze uczyć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:43, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i jesień, mgła i duża wilgotność...ale i słońce i kolory

Bukiet chryzantem przed budą... u Irenki nawet pieski mają ukwiecone Która piesa ma tak ukwieconą budę??
Moje zmagania ogrodowe 16:39, 22 paź 2012

Do góry
Witam!
Ładna jesień powoli zaczyna zmieniać się w pochmurną, ale zdjęcia z soboty jeszcze w słonecznym klimacie

Mój ogródek pod Gdańskiem 16:37, 22 paź 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Zobaczcie jak pięknie wygląda kwiat kobei - bardzo późno je zasadziłam w tym roku i myślałam że w ogóle mi nie zakwitnie, ale jednak udało się i kilka kwiatków sie doczekałam w październiku

U mnie też nadal kwitnie, i ma już pędy długości około 5 metrów. Wprowadziła się już na balkon.

Bardzo ładne to "naczynie na owoce". Tu u nas jest sklep z antykami, w którym mają trochę rzeczy w podobnym stylu, np.:

Oj ! Jaki piękny ten rowerek bardzo by mi pasował
A kobe to ja juz któryś rok z rzędu uprawiam, tego roku wyjątkowo późno mi zakwitła ! Ale nie żałuje bo jak w poprzednich latach "rozwinęła skrzydła" to zadusiła mi wiciokrzewa o powojnika teraz tylko do donica ja sadzę.
Ewo, Elu dzięki za odwiedzinki pozdrawiam m
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:30, 22 paź 2012

Do góry
Wielki krzak kosmosów - ok. 2m, ma jeszcze wiele pączków, ale chyba już nie zdążą się rozwinąć

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:26, 22 paź 2012

Do góry
bukszpany jeszcze mają młode przyrosty

a teraz moje małe sukcesy ogrodnicze ):

- hortensje z patyków wiosną znajdę im nowe miejsce

- i.... ukorzenione bukszpany z wiosennego cięcia ) ukorzeniło się ok.20 sztuk co mnie napawa dużym optymizmem, że jednak może się udać ) w przyszłym roku będę znowu próbować ) miałam je w doniczkach, teraz dałam do gruntu w różnych miejscach

a teraz pytanie:
czy irysom ścina się liście czy zostawić jak jest?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:20, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Zachwycający widok Fajnie, że masz taką przestrzeń i możesz tak mgłę uchwycić
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:17, 22 paź 2012

Do góry
Bergenia

Brunnera

trzmielina się wspina ))

Ostrokrzew
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:14, 22 paź 2012

Do góry
A na działce...

horti

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:13, 22 paź 2012

Do góry
I u mnie dzisiaj mgła. Cóż moi Drodzy jesień

widok za płotem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:11, 22 paź 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies