Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Dominiki 21:18, 21 paź 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 21:16, 21 paź 2012

Do góry
No tak dwie godziny przy pierogach i przeoczyłam 600

Anula gratulacje i następnych równie ciekawych jak te poprzednie

a to wspomnienie lata
Mój mały raj na ziemi :) 21:16, 21 paź 2012

Do góry
o proszę ledwo u ciebie zagościłam a jest okazja do przesłania kwiatka
gratulacje z okazji 600 strony

Mój mały raj na ziemi :) 21:15, 21 paź 2012

Do góry
Anulka gratuluję 600 stronki buziole
Mój jesienny ogród 21:14, 21 paź 2012

Do góry
Witam i dziękuję Ani, Hani i Moni za odwiedzinki.
Dzisiaj dostałem znów cały samochód towaru, 4 lioliowce, orzech włoski, różowe marcinki, kilka traw taką wielką kępę turzycy palmowej o żółtych liściach ja mam z zielonymi.
Jutro muszę zrobić 4 zaległe paczki i będę miał czyste sumienie.

Mój mały raj na ziemi :) 21:12, 21 paź 2012

Do góry
Ja tu wpadam do Ciebie a tu tyle stron natrzaskanych Fal..... Fagus () wygląda świetnie ...i miskant jakby był tam od wieków A i ognicho superowe
Buziaki na 600

Ogród na 300 metrach kwadratowych 21:10, 21 paź 2012

Do góry
Wczoraj był taki dzień (jeden z nielicznych zapewne w roku), w którym złoty pył tańczył w powietrzu. Czy znacie to uczucie szczęśliwości wywołane wyglądaniem przez okno, albo oglądaniem uciekającego krajobrazu ozłoconego słonecznym światłem obserwowanym w tylnym lusterku samochodu (o zgrozo!)?

Piękny i pracowity dzień. Sadziliśmy mały żywopłot-przegrodę. Sfotografowane przymiarki, bo potem wir pracy i aparat poszedł precz. Ale za jakiś czas nadrobię zaległości.
A zaczęło się tak:

Potem już ogród jesienny

Sadzenie

Szybki prezent dla Weroniki-Przetacznika

Podglądanie sezonu 2013

I do domu
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:09, 21 paź 2012

Do góry
Oglądam sobie zdjęcia ogrodu sprzed dwóch lat. Ale kiedyś było kolorowo
Muszę sobie koniecznie zrobić rabatę bylinową, taką zeby się kwiaty wylewały z niej!

Mój mały raj na ziemi :) 21:07, 21 paź 2012

Do góry
Gratulejszyn Anulko
Mój 4 arowy azyl... 21:07, 21 paź 2012

Do góry
'Złote' brzozy w słońcu

Mój 4 arowy azyl... 21:05, 21 paź 2012

Do góry
A to bulwy Eukomis /lilii grzywiastej/, które wczoraj wykopałam na przechowanie
Podrosły znacznie i będę mogła je rozdzielić, bo się ledwo razem trzymają

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 21 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
a w nowej części wystawionej na działanie słoneczka bez ochrony wielkich parasoli koron królowały berberysy ... czarowały odcieniami czerwieni ... jeden klon przeszedł samego siebie ... chyba myślał, że jest papugą ... obłędny ... w każdym razie ja papugą go nazwałam

Papug czy nie .. kolory dobrał cudnie
Super że terapeutycznie się zrelaksowałaś....
A teraz odnośnie cebulek od Matki Teresy... jakie by nie były kolory... tak własnie terapeutycznie cieszą I nie jest to na pewno twój ulubiony kolor..... ale papug ciesz jak mało co ...... a wiosna takie terapeutyczne ogniste kolory.... daja czadu.... wiec ja cały rząd na kilka metrów tylko w żółto-czerwonych kolorach machnęłam..... a krokusy jakie bozia dała.. czyli mikst..bo najtaniej Wiosna o tym zapomnę... i te najtaniej będzie oznaczało najwięcej

O matko..toć ja tylko o śniadaniu siedzę. .lecę coś zjeść... a łapki tak bolą, że chyba sobie nawet kanapki nie mam siły zrobić... ale tojeść orszelinowatą wyciągnęłam na światło dzienne... wszystkie zawalidrogi do pokazania jej urody wyciepałam .... korzenie na śmietnik.... cały kubeł wielki zapełniłam.... a badyle do ogniska.. które M rozpalił..bo jednoroczne też poszły w niebiosa... i kilka taczek innego dobra... do kupy chyba z 10 taczek..... a może i więcej... Gdzie się to wszystko u mnie mieści..... pojęcia nie mam..
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:03, 21 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Dziś zrobiłam wstęp do przemeblowania w przyszłym roku rabaty bylinowej... wykopałam tojeść pospolitą... rozrosłą się bardzo i zasłaniała róże... rosłą pomieszana z tojeścią orszelinowatą.. tej drugiej mi szkoda, bo ładna.... wiosną i to dość długo , dwa gatunki są nie do odróżnienia... musiałam wykopać w tym roku.... do końca posegregować tego się nie da, ale będę w przyszłym roku pędzelkiem pozbywać się tej pierwszej.....
Tym sposobem po raz pierwszy świadomie i z premedytacją pozbyłam się roślin....... gdybym miała miejsce przesadziłabym ją, bo nie była taka zła.. ale miejsca na takie rośliny już brak... Ależ tego było.....

hehehehheehe nie wytrzymałaś tak jak ja i zaczęłaś działać Aniu mi też serce się kroi, gdy mam jakąś roślinę wyrzucić, jak już absolutnie nie mam dla niej miejsca, to staram się komuś dać, bo mam jakąś blokadę przed wrzuceniem do kompostownika

przez forum to lekko połowa asortymentu poszła w świat, a i jeszcze pójdzie...
W cieniu - zacieniona 21:03, 21 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Co ja bym dała za taki widok
Dla Ciebie...
Dla odmiany czas na zmiany... 21:02, 21 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Półkole będzie dobre, Dałabym tam śliwę wiśniową na pniu, a pod nią kilka hortensji jednej odmiany, albo Limelight, albo Vanille Fraise. Na dole coś niskiego, żurawki, trawki, na lewo za świerkami może ekranik z cisa przy płocie jako tło i kilka dereni Ivory Halo, Takie modne ostatnio u nas, a pod nimi berberysy Stardust. ? albo Admiration?.

Nie wiem czy Szefowej o takie rozmieszczenie chodziło ale strzelam

W cieniu - zacieniona 21:01, 21 paź 2012

Do góry
Mój mały raj na ziemi :) 21:00, 21 paź 2012

Do góry
Gratulacje Aniu.

W cieniu - zacieniona 20:58, 21 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu dziś królują nastrojowe fotki z mgiełką w tle i u ciebie też takie piękne nostalgiczne obrazy
Aniu,do południa było mgliście,potem piękne słońce.
Moja największa pasja - ogród 20:57, 21 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Witam wszystkich, dzięki, że zaglądacie,
a oto fotki z sadzenia wiśni Umbraculifera, mam nadzieję, że się przyjmą, oby

jak się dobrze wpatrzycie to zobaczycie trzy chude i długie patyki

Chciałam się przywitać. I zapytać ile płaciłaś za wiśnię, bo choruję na nie. Chciałabym mieć jakąś orientację ile kasy muszę sobie uskładać.
Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:56, 21 paź 2012

Do góry
Mój ogród służy nie tylko do podziwiania i do pracy Tutaj rozgrywają się również ważne rodzinne rozgrywki sportowe A uczestnicy -seniorzy są tymbardziej warci pochwały, gdyż mają za sobą ponad 72 wiosen, a kondycja i witalność, jak u młodzieży Poznajcie moich wspaniałych Teściów

I tu seniorzy razem Odpoczynek i kawka w ostatnich jesiennych promieniach słońca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies