Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 22:47, 16 paź 2012

Do góry
Pokażę trochę tego rozgardiaszu, a raczej tego, co w nim zrobiłam.

Nie wiem, czy na wiosnę nie będę przesadzać tego, co właśnie zrobiłam, bo już mam na to wielką ochotę

Ale na razie musi tak zostać, bo zima za pasem. A roboty jeszcze mnóstwo.

Rabata misz-masz

Mój kawałek raju II 22:47, 16 paź 2012

Do góry
przesyłam Wam pogrzybeczki
z tyłu za wiadrami stoją jeszcze 2 takie skrzynki
w tym garnku gotują się zielonki, kurki, kołpaki i maślaki
tu podgrzybki do octu
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:45, 16 paź 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Witaj Aniu kochana Tyle już razy zabieram się do napisania liściku i zawsze mam przeszkody Sobota i niedziela była u mnie w rozjazdach Wróciłam i ledwie do siebie dochodzę.W piątek przylatuje mój starszy syn ,,nie da się go oszukać On jak matki czuje na odległość że coś jest nie tak. Mój starszy syn powinien być córką bo ma wszystkie cechy kobiety, choć na kobietę nie wygląda U mnie leje deszcz cały dzień i to bardzo ostro ,nie popracowałam dzisiaj w ogrodzie choć miałam taki zamiar i tak chodzę z kąta w kąt Napaliłam w kominku ,jestem głodna a jeść nie mogę Kamień w żołądku i ścisk szczęk Jeszcze troszkę a będę wyglądała jak patyk Jedynie jabłka zajadam jedno po drugim ,,tak mi smakują jak nigdy .Mój sąsiad w taki deszcze pobiegł na grzyby za dwie godz ujrzałam go z koszykiem, bynajmniej nie pustym .Machnął mi prawdziwkiem za szybą Kurcze są jeszcze grzyby .Tak Aniu dzieci są takie szczere we wszystkim ,spontaniczne,radosne ,ufne i szczęśliwe dopóki dorośli im tego świata nie zburzą .Często są to niestety rodzice,,badz jedno z nich .Wczoraj moja wnusia znalazła u mnie lampki na choinkę Oczęta tak sie rozpromieniły do światełek że zapragnęła choinki Oczywiście zrobiłam jej namiastkę świąt Ubrałyśmy kominek w kokardki, aniołki wisiały wszędzie a potem zgasiłyśmy światło i był wspaniały nastrój .Tylko Mikołaja brakowało .To była zabawa ,więc pozbierałyśmy stroiki do pudełka .Jej radość jest taka słodka że niczego jej nie odmówię Muszę być tylko ostrożna aby jej krzywdy swą miłością nie zrobić bo są osoby zazdrosne o nasze relacje ,czego nie pojmę za nic w świecie .Mam już zapas drewna na zimę i trzy drewutnie takie niewielkie ale metr drewna do każdej się zmieści .To będzie pierwsza zima w swoim domu .Czas tak szybko mi leci ze sama nie wiem kiedy mija Zima też szybko minie bo mam tak dużo zajęć że nie mam czasu zastanawiać się jaki mamy dzisiaj dzień. Bywa że pytam jaki mamy dzisiaj dzień tygodnia albo datę.Zupełnie się gubię w czasie No chyba że to już starośc he,he .Buziaczki Aniu przesyłam .

Danusiu takie to jest życie,jak się już wychodzi na prostą -to coś musi się zawalic aby nie było zbyt pięknie.A już powinnaś po tak ciężkiej pracy odpoczywać w błogim spokoju.Niestety -duże dzieci to i kłopot duży.Danusiu chyba dopadła Cię jesienna depresja ale chyba po części każdy ją ma.Ja maślaczki i pieczarki zbieram co kilka dni u siebie.W ogrodzie szaleję ,ciągle coś dosadzam i zmieniam kompozycje aby poprawić byt różom bo już zbyt długo rosły w jednym miejscu i wyczerpały w głębi zasobność ziemi.Zagęściłam różankę,dosadziłam kilka róż kwitnących najlepiej o tej porze bo inne już na niej nie kwitną.Sadziłam jeszcze hosty i brunery oraz trawy.Pogoda była piękna a jak skończyłam to popadało i dobrze.Ta osoba o jakiej ty wiesz a ja rozumiem przeżywa frustrację z niepowodzenia i nie może sobie dać rady więc taką nieprzychylnością odreagowuje.Ale tym się nie przejmuj,pięknie spełniasz swoją rolę jako babcia i uszczęśliwiasz wnusię i to się tylko teraz liczy i to najbardziej.Ja szukam ukojenia w pracy na działeczce i dlatego też tak szaleję ,Wykonałam dużo pracy ale efekty może będą widoczne dopiero w przyszłym sezonie,bo teraz prawie wszędzie widać swieże nasadzenia .Zyczę Ci dużo radosnych chwil ze spotkania z synem i spokojnie,jeszcze będzie czas na pogaduchy zimą.Sciskam serdecznie ,idę po jabłko ,obrodziły mi kosztele więc też się zajadam.Pa.
A różyczka Iceberg dla Ciebie na pociechę!
Po prostu ogród... 22:44, 16 paź 2012

Do góry
Dzisiaj bardzo deszczowy dzień, nie lubię takich dni. Jutro ma być lepiej a w weekend ciepełko

zapłakana kula

Rododendronowy ogród II. 22:41, 16 paź 2012

Do góry
Już roczek, a jakoby 15 lat minęło )))))))))

Wszystkiego dobrego Bogdziu jesteś wielka i bez Ciebie forum nie może istnieć.Ogród masz wzorcowy więc z niego czerpiemy .
Opowiadaj nam bajeczki,pokazuj swoje ptaszeczki,bajaj o rododendronach i pysznych pierogach.

Ściskam mocno
Martek

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:39, 16 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

Róg działki z lewej strony, przed różami nie skończyłam sadzić mozgi (zabrakło sadzonek);

Karola no to mnie rozbawiłaś ," zabrakło sadzonek " ,czy mam ci przysłaś troche ? ???????

fotki z góry fajne ale chyba coś przegapiłam bo nigdzie nie widzć twojego ciurkadełka z kamienia .
pozdrawiam
Zielony galimatias 22:39, 16 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Tess.. no bedom. .. wstydzę się i czołobitnie proszę o cierpliwość

bendom ... bendom ... bendom ... a kiedy to bendom hę )) ... nie dymić ... nie zwodzić ... ... nie czarować ...

my kcemy zdjęć ... ...

Nie strzelać! To nasi!
zielonastrefa 22:35, 16 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Kasik - moja magnolia... też galaxy

no to będziemy porównywać, ja mojej już absolutnie przesadzić nie mogę, bo w tym roku podwoiła rozmiary i gdyby padła, to by mi było bardzo żal, zobaczymy na wiosnę
Mój kawałek raju II 22:18, 16 paź 2012

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających odpowiadam o grzybkach, przyjechaliśmy ok.16.00 i do tej pory je robiłam, teraz się gotuje przedostania partia podgrzybków do octu, pogoda była świetna, ale rano było w Borach dość chłodno, po wypiciu kieliszeczka naleweczki z pigwowca lepiej się chodziło Byliśmy nad jeziorem Białe Błota w Borach pierwsze podgrzybki, fajnie się zbierało raz nawet miałam 11 koło siebie
na początku były podgrzybki na cieńszych nóżkach , a potem te "czarne" na grubych były podgrzybki, trochę maślaków, borowiki ponure, kanie, kurki i siwuszki (zielonki siwe, z zielonym odcieniem korzonka), b. mało kołpaków
Ogrodomania Oli 22:16, 16 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)
Marcinkowy zawrót głowy

Zachwycający ten marcinkowy zawrót.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:14, 16 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

jasna ławeczka i żwir komponowały by się cudnie Biel i cegła to zgrany duet, zobacz
Moim zdaniem wystarczyłoby dosadzić białych naparstnic po obu stronach ławki. A jeśli nie chcesz żwirku, to może powtórzyć cegłę dookoła koła ułożoną promieniście wzdłuż obrysu koła.

chyba zamotałam

Dzieki Ev, masz rzeczywiście obszerne te 'rękawy', też bym tak chciała!
Zgadam się z Tobą, że biel i cegła może stanowić zgrany duet. Pod warunkiem, że dobierze się właściwą tonację bieli. Do ciepłej, swojsko wyglądającej cegły. Tuż obok mojego zegara są długie rabaty wysypane białym żwirem. (nie pokazywałam i raczej nie pokażę, zaniedbałam je nieco przez ostatnie lata) Na białą ławkę i biały żwir mogę patrzeć, na biały żwir i ceglany postument zegara- nie.
Muszę gdzieś ten żwir eksmitować, tylko gdzie?
Lecę w kulki... 22:12, 16 paź 2012

Do góry
...dla Evchen, Syllwii,Urszulli, Miry, Noemi, Jotki, Rench,Graszki, Hogaty i ze szczególnym mruknięciem do Anuli..co by już chłodem nie wiało...

Dziękuję, że zaglądacie....
Ogródkowy chaos u monitki 22:03, 16 paź 2012

Do góry
Powodzenia na rabatach!Niech ci się kwieci!
Lecę w kulki... 22:03, 16 paź 2012

Do góry
Witam.....pociągająco....
Latałam za często do Anity i... załapałam wirusa...
Od soboty smarkam...

U mnie wczoraj była akcja ''Wiąz'', a ja nadzorowałam z okna....

Pozdrawiam wszystkich zakatarzonych...i nie zakatarzonych też

Dziękuję za Wasze wizyty i miłe słowa...

Aniu asc,popcarol
zgadzam się z Wami...mróz może i piękny...ale do kitu...

...nie wiedziałam, że ona taka delikatna....
a petunie,bakopy i surfinie sobie poradziły......?!
Widzicię tą małą petunię....nic jej nie jest...a bliżej gruntu niż komarzyca...

...bakopy to w ogóle kwitną jak... ''gupie''
Puste pole z wysepką kwiatową 21:57, 16 paź 2012

Do góry
Danusiu,
oto moja Limlajtka, którą wyprowadziłam na wys. 70 cm, myślałam wyprowadzić ją wyżej, ale ona w tym roku wzięła i zakwitła. Co mam wiosną zrobić? Czy jeśli przytnę tuż pod kwiatem, to ma szansę się rozgałęzić na boki? Bo tak właśnie bym chciała. Ale problem też jest taki, że „pieniek” ma strasznie cienki, nie wiem, czy będzie w stanie utrzymać koronę? Na razie jest opalikowana

A to – nie wiem, jaki to świerk, dostałam 5 lat temu maleńki, wyglądało na to, że będzie rósł wąsko, tymczasem nagle zaczął się rozkładać na boki, ale przy tym zrobił się brzydki, nieforemny, od środka pusty. W tej chwili jest obwiązany, bo nie ma tyle miejsca dla niego, wiosną obłamałam przyrosty, ale zagęścił tylko końce gałęzi. Czy masz pomysł Danusiu, co z nim zrobić?

Ania i róże i cała reszta :) 21:49, 16 paź 2012

Do góry
Aniu ja spóźniona, pozdrawiam i ciepłe życzenia przesyłam
Ania i róże i cała reszta :) 21:49, 16 paź 2012

Do góry
Aniu ja spóźniona, pozdrawiam i ciepłe życzenia przesyłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:48, 16 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ten zakątek wydaje się być bardzo zacisznym, spokojnym miejscem. Pięknie
Ogród Eli 21:43, 16 paź 2012

Do góry
W 2008r postanowiliśmy rozbudować dom rodziców i zwalić się im na głowę ( konkretnie na strych)
Wokół domu jak to po budowie ;( Kolejno porządkowaliśmy teren i powstawały nowe zakątki.Pokarzę jak powstawała rabata przy tarasie. Mam nadzieje, że nie zamęczę WAS ilością zdjęć

W 2010r. było już bardziej kolorowo
Teraz 2011r.
teraz aktualne z 2012r.
Falstart - cebulowe wychodzą w październiku 21:42, 16 paź 2012

Do góry
...lilie mają pąki...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies