Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 23:00, 19 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

nowo zakupiona goryczka kwitnie jak myślicie przetrwa zimę?

U mnie nie przetrwała.

Moja też nie przetrzymała.
Ogród u stóp klasztoru 22:59, 19 paź 2012

Do góry
Bożenko a ja go nie lubię , bo trudne do przesadzania i rozmnażania . po prostu męczę się z nim . a wiesz że u mnie roślinki wędrują ciągle . często nie mają stałego miejsca zamieszkania

tu parzydło w 2010

i miniaturka

Zimozielony ogród przy białym domu 22:58, 19 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No przepięknie to wszystko wygląda Danusiu chciałam zapytać czy te limki są czymś podsadzone,żeby coś kwitło zanim one to zrobią?

Są hosty a posadziłam także cebulowe.
W ogródku Ani 22:58, 19 paź 2012

Do góry
annawu napisał(a)
trochę czerwieni:

ale piękna ta czerwień Aniu

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 19 paź 2012

Do góry
dosadziłam cisy, których wczoraj zabrakło.

na jutro zostało mi jeszcze ściągnięcie tej darni

i posadzę tam RH
Rododendronowy ogród II. 22:55, 19 paź 2012

Do góry
Bodziu, tak niedawno wzbraniałaś się założyć nowy ogrodowy wątek a tu już 300 strona minęła! Depczesz mi po piętach, tyle że mnie tysiąca brak, hahaha!))
Gratuluję nowych tematów, wierszy, bajek i porad

Ogródkowy chaos u monitki 22:54, 19 paź 2012

Do góry

Witam... widzę, że powstaje kolejny ogród w Danusiowym stylu Będę chętnie tu zaglądam i obserwował dalsze poczynania... pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:51, 19 paź 2012

Do góry
dzisiaj nad naszym domem przez kilkanaście minut dzikie gęsi przegrupowywały swój klucz. Ciekawie to wyglądało
Puste pole z wysepką kwiatową 22:39, 19 paź 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Elu ślicznie u Ciebie, wszystko tak dopracowane
W ogródku Ani 22:37, 19 paź 2012

Do góry
trochę czerwieni:

Ogród dla Agusi 22:35, 19 paź 2012

Do góry
Jesienne popołudnie z przebłyskami słońca w leśnej cz.ogrodu.

Róże nadal kwitną.

Rododendronowy ogród II. 22:34, 19 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Bogdziu, na Twoich zdjęciach nawet grzybki mają wiele uroku, aż szkoda takie zrywac..

To już końcówka grzybów w moim lesie i nie są już ładne ale wstawiłam dla tych którzy nie mieli czasu by pójśc na grzyby.Niech chociaz wirtualnie je pozbierają .Ciekawe czy odróżnią trujące?

Jeszcze jednego dołożę.

Ogród w Tarnowie 22:34, 19 paź 2012

Do góry
Rysku jak zawsze u Ciebie pięknie czy tam sasanka kwitnie koło wrzosów? a po instalacji faktycznie nie ma śladu chryzantemki jasne w donicach mamy takiego samego koloru
pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:32, 19 paź 2012

Do góry

Czy to nie są sasanki? Bo mi je bardzo przypominają... chyba raczej nie bo one kwitną wiosną...
Rajski ogród Ani 22:31, 19 paź 2012

Do góry
Młode sadzonki marcinka, tez sadziłam w tym tygodniu

Vanille Fraise jeszcze ma białe kwiaty
Mój kawałek raju II 22:27, 19 paź 2012

Do góry
Ewelinko przeczytałam

Boćku wzajemnie

Basiu no nie wiem , bo zdjęcia po ciemaku robione wysadziłam z donic 12 krzaków piwonii, jutro przesadzam cebule lilii bardziej na słońce i likwiduję jedną część truskawek, może ktoś chce sadzonki?
no i też pieliłam i cały dzień przeleciał na pracy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:24, 19 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
miałam pokazać to co robię przy biurze. Teren do ogarnięcia jest bardzo duży bo prawie hektar, trwają jeszcze prace wyrównawcze bo budynek jest świeżo oddany. W trzech klombach przed budynkiem są wiśnie, wokół nich posadziłam trawy (w jednym cos mi przywiędły) i tulipany, będą jeszcze obwódki. Tylko wacham się jeszcze czy z cisa czy bukszpanu...

Ania powiem Ci, że oniemialam!! Niesamowicie te wiśnie z trawami wyglądają!! A donice z nasadzeniami rewelacja!!!!
O budynku nie wspominam bo imponujący i logo niesamowicie mi się podoba!!!
Miodzio!!!!
Ja bym nie sadziła juz nic pod wiśniami, tylko takie rozczuchrane trawy. Do takiego nowoczesnego budynku będzie meganowocześnie!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:24, 19 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
trawki nadal tak wyglądają, ale co potem, to nie wiem, bo teraz tak ciepło, że hiacynty wyłażą; robie kopczyki z ziemi; kret dosłownie szaleje, teraz to nawet juz nie szachownica, a teren jak zryty po lejach!

Mi już żonkile i tulipany powychodziły, będę je musiał korą okryć... u mnie znów myszy polne, wszystkie imperaty mi pozjadały...zobaczą... ja się z nimi rozprawię pozdrawiam
p.s. kanny piękne jeszcze są...
Rododendronowy ogród II. 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Bożenko ... gratuluję ... dawkuje sobie spacer i jestem w okolicy 200 etki ... niesamowity masz ogród ... i Ty ... jestem oczarowana ... ... na trzecią setkę sienkiewiczowskie drzewa

O jak miło Cie widziec.Widok zachwycający i dziś już rzadko spotykany. Dzięki.Ach to z dworku Sienkiewicza? - przegapiłam.
Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 19 paź 2012

Do góry
Vito, to Ty masz ogród podzielony na "pokoje", moja wymarzoną różę EDEN na ceglanej ścianie.
Milo mi, że "koronki wpadły" Ci w oko.
Moniiko, Twój ogród z pięknym tarasem pod Gdańskiem odwiedziłam. Powojniki, róże, lilie bardzo mi się spodobały.
Slawko, będę cię odwiedzać, bo już mi się spodobały Twoje rysunki i projekty ogrodów, a jako studiujący architekturę krajobrazu podpowiesz nam roslinne nowinki, nowoczesność w ogrodzie...
Aniu, u Ciebie się kąpią większe grupy, bo i woda wielka.
Carolino, moje ciemierniki zarosły astrami i bym o nich zapomniała. Teraz je wyeksponowałam i przesadziłam na pierwszy plan, jak mają kwitnąć aż do kwietnia.

Ale się dzieje na O. a ja miałam ograniczyć czas by starczało na inne przyjemności.
Bogdzia sypie wierszami z rękawa, nasze ogrodniczki mają talenta artystyczne różniste, malują i haftują piękne obrazy, tworzą biżuterię, prace szydełkowo drutowe itd. podziwiałam na wątku "Nasze drugie hobby", a może sama tam coś pokażę, jak znajdę chwilę.
Zuzo, Ell, Reni, nie znałam Was od tej drugiej strony.
Pozdrawiam.

Lubię zmiany, więc dzisiaj przesadziłam Anabelki w cień tawuł wczesnych, a w ich miejsce posadziłam małe tawuły japońskie. Przy okazji wymieniłam ziemię na lepszą i znalazłam miejsce na dodatkowe róże.
Widać dzisiaj złoto jesieni.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies