Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 16:47, 12 paź 2012

Do góry
Gratuluję "1000", pozdrawiam dzisiejszą oszronioną różą.
Ogrodnik mimo woli 16:46, 12 paź 2012

Do góry
No to mamy tysiączek... Życzę następnego, równie ciekawego i pogodnego wątku Dużo gości i pięknych zdjęć, aby Twoja pogoda ducha nigdy Cię nie opuszczała i nas optymizmem zarażała

Ogrodnik mimo woli 16:41, 12 paź 2012

Do góry
Gratuluję Aniu pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 16:26, 12 paź 2012

Do góry
Lubię białe dalie...
W cieniu - zacieniona 15:56, 12 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
no popatrz, ja też bym tak chciała ale w ogrodzie mam chaotycznie, w innych dziedzinach już nie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:51, 12 paź 2012

Do góry
teraz kwitnie hosta Patriot; ale dzis rano nie byłam i nie wiem czy przetrwały, bo liście rycynusa jak u zmokłej kury, koniec chyba ich urody
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:46, 12 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A to jedna z horti z sadzonek zielnych:

Jak już jedna jest, to pewnie całe mnóstwo wyhodujesz, gratulacje

Irenko w tym roku udało mi się wyhodować takich 5 szt
W przyszłym roku zaszaleje
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:42, 12 paź 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
A to jedna z horti z sadzonek zielnych:

Jak już jedna jest, to pewnie całe mnóstwo wyhodujesz, gratulacje
Mój mały raj na ziemi :) 15:37, 12 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Anula, masz super zagospodarowaną przestrzeń. A co rośnie pod hortensją,czy to są Rh?
Rododendronowy ogród II. 15:34, 12 paź 2012

Do góry
Za całoroczne lenistwo muszą czymś odpłacić....i dobrze,że o tym nie zapomniały.Pozdrawiam.
Ogród Danuszy - odsłona 2 15:25, 12 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)

tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Witaj Danusiu, bardzo dawno byłam u Ciebie.
Ja podam Ci moje typy ulubione, ale Ty decyduj sama wg swoich upodobań.
Idąc za głosem Danusi pod świerkiem jest kwaśna gleba najlepsza dla Rododendronów. Posadziłabym kilka Rh tym bardziej że i trochę cienia, a wokół możesz zrobić wrzosowisko (wrzoścće lub wrzosy), hosty niech będą dodatkiem bo jesienią zamierają. I przy Rh pięknie wygląda posadzona jakaś trawa (Morning Light, Variegatus).

Albo patrząc kolorystycznie coś bordowego by ci się przydało????ale liściaste będą gubić liście więc i tak coś zimozielone by było potrzebne....może ktoś coś innego wymyśli...

A tak wogóle to pozdrawiam leśną dziewczynę, oglądałam Twoje grzybki

witaj Ula tez mysle o RH imasz racje z wrzosami i wrzoscami kwitły by wiosna i jesienią dzięki za podpowiedź myslałam tez o czosnkach,daliach i obwódce z bukszpanu
Ogród Danuszy - odsłona 2 15:22, 12 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Ładne...

witam Bogusiu, to jedne z ostatnich jeszcze Chopin kwitnie i NN
Mój mały raj na ziemi :) 15:17, 12 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

To moje naj-, naj -. Teraz. Uświadomiłam sobie, że tu jest TYLKO zieleń. Ale jak to fajnie wygląda!

moje też!!! Anula, no pięknie i jaki czorny futrzak w tle, kudłaty jak miś, ale na innej fotce z latarenkami
Ogrodnik mimo woli 15:11, 12 paź 2012

Do góry
Że dziś ten tysiąc będzie to wiedziałam ale że już rano to się nie spodziewałam. Pojechałam dokupic cebulek a gdy wróciłam już jest 1001 stron. Gratulacje Aniu i buziaki. A Twoje zdjecie -fantastyczne.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 14:59, 12 paź 2012

Do góry
mazurka napisał(a)
A no nie ma Aniu-chwilowy zawrót głowy -zostałam babcią.

Małgosiu, najpierw się przywitam i przeproszę, nie chciałam absolutnie Cię urazić, ot nietakt i gafa!
a teraz gratuluję, zostałaś babcią, czyli obie jesteśmy babcie i kwiat na przeprosiny

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:41, 12 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
To pokażę taki rzut z mojego okna w salonie na ogród w dzisiejszy słoneczny piękny dzień

Anitko, zdradź sekret..jak ty to robisz, że tak idealnie?
miłego dzionka, oj przez twój urlop, nic tylko o tej Toskanii marzę
Ogrodnik mimo woli 14:41, 12 paź 2012

Do góry
...i ode mnie.
Zielony galimatias 14:40, 12 paź 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Czupurek galimatiaskowy właśnie nadszedł i łzy uronił, że tak miłych gości miał i zaniedbał
Goście moi mili, wracajcie! Wybaczcie gospodyni i czujcie się jak u siebie Zawsze czeka na was kawa i ciasto na stole, częstujcie się do woli

Betysiu, aksamitki jeszcze kwitną, kwitły ładnym budyniowym kolorem, obficie i bezproblemowo. W przyszłym roku też je posadzę - o ile zdobędę, bo kupowałam gotowe sadzonki, nie wysiewałam ich
Tu nalejpiej widać kolor i ilość pąków

Co do wysokości - zmierzę Co prawda zmieniałam rabatę pod tarasem i część musiałam wyrzucić, ale zostało jeszcze kilka sztuk chyba

te aksamitki śliczne, ale ja podobnie jak Ania błędy z nimi poczyniłam, więc kochana jak tam coś nazbierasz, to wiesz ile nas tutaj, jak żebracy pod kościołem

fajnie, ze koniec ciężkiego tygodnia i czeka cię radosny weekend
Ogród do odświeżenia 14:37, 12 paź 2012

Do góry
I ja się witam i z okazji święta kwiatka zostawiam

W cieniu - zacieniona 14:35, 12 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Cześć Bogusiu, ten Pueblo ma kielich biały czy żółty? ja też lubię w ten sposób sobie poprawiać humor

Bogusiu ten PaperWhites nie można wkopywać na zimę bo cebulki zmarzną http://www.peternyssen.com/pl/bulbs/narcyzy-preparowane
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.

Bogusiu wsadź do doniczki będziesz miała w domku bo przecież za 8 tyg., jest jeszcze u nas zima
Aniu...już to zrobiłam i wystawiłam na balkon,niech się trochę ochłodzą,jak przymrozi to zabiorę do domu,będą na Święta,dziękuję Aniu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies