No to mamy tysiączek... Życzę następnego, równie ciekawego i pogodnego wątku Dużo gości i pięknych zdjęć, aby Twoja pogoda ducha nigdy Cię nie opuszczała i nas optymizmem zarażała
tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?
Witaj Danusiu, bardzo dawno byłam u Ciebie.
Ja podam Ci moje typy ulubione, ale Ty decyduj sama wg swoich upodobań.
Idąc za głosem Danusi pod świerkiem jest kwaśna gleba najlepsza dla Rododendronów. Posadziłabym kilka Rh tym bardziej że i trochę cienia, a wokół możesz zrobić wrzosowisko (wrzoścće lub wrzosy), hosty niech będą dodatkiem bo jesienią zamierają. I przy Rh pięknie wygląda posadzona jakaś trawa (Morning Light, Variegatus).
Albo patrząc kolorystycznie coś bordowego by ci się przydało????ale liściaste będą gubić liście więc i tak coś zimozielone by było potrzebne....może ktoś coś innego wymyśli...
A tak wogóle to pozdrawiam leśną dziewczynę, oglądałam Twoje grzybki
witaj Ula tez mysle o RH imasz racje z wrzosami i wrzoscami kwitły by wiosna i jesienią dzięki za podpowiedź myslałam tez o czosnkach,daliach i obwódce z bukszpanu
Że dziś ten tysiąc będzie to wiedziałam ale że już rano to się nie spodziewałam. Pojechałam dokupic cebulek a gdy wróciłam już jest 1001 stron. Gratulacje Aniu i buziaki. A Twoje zdjecie -fantastyczne.
A no nie ma Aniu-chwilowy zawrót głowy -zostałam babcią.
Małgosiu, najpierw się przywitam i przeproszę, nie chciałam absolutnie Cię urazić, ot nietakt i gafa!
a teraz gratuluję, zostałaś babcią, czyli obie jesteśmy babcie i kwiat na przeprosiny
Czupurek galimatiaskowy właśnie nadszedł i łzy uronił, że tak miłych gości miał i zaniedbał
Goście moi mili, wracajcie! Wybaczcie gospodyni i czujcie się jak u siebie Zawsze czeka na was kawa i ciasto na stole, częstujcie się do woli
Betysiu, aksamitki jeszcze kwitną, kwitły ładnym budyniowym kolorem, obficie i bezproblemowo. W przyszłym roku też je posadzę - o ile zdobędę, bo kupowałam gotowe sadzonki, nie wysiewałam ich
Tu nalejpiej widać kolor i ilość pąków
Co do wysokości - zmierzę Co prawda zmieniałam rabatę pod tarasem i część musiałam wyrzucić, ale zostało jeszcze kilka sztuk chyba
te aksamitki śliczne, ale ja podobnie jak Ania błędy z nimi poczyniłam, więc kochana jak tam coś nazbierasz, to wiesz ile nas tutaj, jak żebracy pod kościołem
fajnie, ze koniec ciężkiego tygodnia i czeka cię radosny weekend
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.
Bogusiu wsadź do doniczki będziesz miała w domku bo przecież za 8 tyg., jest jeszcze u nas zima
Aniu...już to zrobiłam i wystawiłam na balkon,niech się trochę ochłodzą,jak przymrozi to zabiorę do domu,będą na Święta,dziękuję Aniu...