Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja największa pasja - ogród 22:05, 11 paź 2012

Do góry
Koło nowych wiśni Umbraculifera wsadziłam koło setki purpurowych tulipanów Triumph

sprzedawca obiecuje zgodność kolorów, oby się to sprawdziło, bo mam lekką traumę po wiosennych zakupach cebulowych, gdzie praktycznie nic się nie zgodziło kolorystycznie

przy jednej z tuj kulek będą te same tulipany Triumph różowe

Moja największa pasja - ogród 22:00, 11 paź 2012

Do góry
Koło stożków posadzę pełne, różowe tulipany, zdjęcie poglądowe ze strony sprzedawcy

powinno się fajnie zgrać ze stożkami
Mój kawałek raju II 21:59, 11 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)

No to jeszcze trochę jesiennie dynie już w folii obsychają

Fantastyczne zbiory, jak ja bym chciała mieć własny warzywniak

zbierasz je na Halloween?

Nie Kasik, w mojej tradycji polskiej nie ma takiego święta do jedzenia zebrałam , obsusza się w folii, na zimowe dni zupka z imbirem jest najlepsza, rozgrzewająca, pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:54, 11 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!

Pozdrawiam też starzejących sie inaczej.... ale powiało optymizmem...

Witaj Aniu i trzeba było nam cos wesołego opowiedziec. A piwka byś sie nie napiła z nami?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:54, 11 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I żarcik w oknach kamienicy Infantka jakby z obrazu Velasqueza

My mamy na balkonach surfinie, a Hiszpanie infantki

Marzenko te formowane wawrzyny są porażające, ktoś musi o nie bardzo dbać, szkoda, że u nas to by raczej nie przeżyły zimy...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:50, 11 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
I chyba można im zazdrościć taaaaaakich drzew.
Przykłądowy iglaczek.... Takich były dziesiątki przy Paseo del Prado

....jest czego pozazdrościć......
...im drzew....Tobie wypadu...
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:48, 11 paź 2012

Do góry
Jakoś smutno się zrobiło, pora grabić liście, porządkować rabaty... taka kolej rzeczy...

Wrzosy prawie przekwitły, ale pączkowe trzymają się dzielnie i mają jeszcze kolorek

Pierisy, nigdy nie zakwitły, listki ładne zwłaszcza wiosną, ale kwiatków chyba się nie doczekam.

Lecę w kulki... 21:46, 11 paź 2012

Do góry
Witam gości....i pozdrawiam jesiennie...

....może się jakaś Ewa skusi....

Diana...rajska czeka przywiązana do...płotu...nie chętnych do łopaty...

Viva...dziękuję Ci bardzo...

Lenko...dzięki za klona...a Morwy mnie zaintrygowły...piękne są...i tak jakby siostry wiąza...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:45, 11 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
uwielbiam te zestawienia

Ślicznie masz i robisz piękne fotki
Tam gdzie ELFy zimują 21:38, 11 paź 2012

Do góry
to już choroba i chyba Joasiu --- nieuleczalna.

Posadziałam wczoraj już moje cebulki
Zawilec pełny Mont Everest

Czosnek niedzwiedzi

Aureomarginata

narcyz pelny obdam

RANUNCULUS JASKIER BIAŁY

RANUNCULUS JASKIER Pomarańczowy

honey Moon

White Pursima

Pełny Montreux

WIELOKWIATOWY WEISSE BERLINER

PEŁNY ORANGE PRINCESS

Spring Green

...trochę tego było - mam nadzieje ze powschodzi wiosną.

Mam pytanko - czy już przysypać kora roślinki i pozawiązywać trawy czy poczekać jeszcze do większych przymrozków ???

Mój kawałek raju II 21:21, 11 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No to jeszcze trochę jesiennie dynie już w folii obsychają

Fantastyczne zbiory, jak ja bym chciała mieć własny warzywniak

zbierasz je na Halloween?
Ogródkowy chaos u monitki 21:17, 11 paź 2012

Do góry
Na dzisiaj mam zagadkę. Dostałam takie cuda, kto wie co to jest?

Moje Takie Tam w Ogródku 21:16, 11 paź 2012

Do góry
Ma ktoś może pomysł jak to uporządkować???

Rododendronowy ogród II. 21:16, 11 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!

Haniu dobrze ze czujesz sie młodo.Bardzo miło to słyszec. 63+25, nikt w mojej rodzinie nie zył tak długo więc i ja nie mam na co liczyc. Moje geny jakies zgodne ze statystyką. Od 63 czuję kręgosłup, mięśnie ,chodzę wolniej i nie nadążam z robotą....starośc co by nie mówic.Specjalnie mnie to nie martwi ale jednak coś ( ktoś) przemija....
Piwka się z Toba chętnie napiję szczególnie że to w Łodzi jak widac w tle więc nawet wyjeżdżac nie muszę a piwo owszem lubie i właśnie tylko i wyłacznie Żywiec. To ja jeszcze do niego ugotuję bigosu i możemy posiedziec i pogadac o młodości i starości albo o ogrodach.Pozdrawiam Haniu.
Bajkowy ogród Weroniki 21:14, 11 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Weroniko - 1,6 jest jeszcze akceptowalny.. A ile lat masz tę różę, jak dużo pędów ma u Ciebie, nie przemarza? Będę wdzięczna za fotkę krzaka. A ta Rosarium to Rosarium Utersen?

pozdrawiam

Rośnie od wiosny (2012r). Mam dwie i każda ma ze trzy pędy. Umyłam włosy, więc na fotkę poczekaj, nie dzisiaj. Rosarium Uetersen.

Cyknęłam Chopina, jeden zmniejszony o przekwitłe pędy i drugi jeszcze w pąkach (dzisiaj szronem potraktowany).
Ogród w Alei Lipowej... 21:13, 11 paź 2012

Do góry
Tak sobie myślę i kombinuję....gdyby moja cisowa kula rosła na środku to zaaranżowałabym takie cosik, chodzi o pierwszy plan ...no ale niestety jest jak jest , może w przyszłym roku zakończą się wykopki i rewolucje koparkowe to się dokończy rabatę. W ogóle to latają z robotami po całej wsi , z jednej ulicy na drugą i tak zaczynają i nie kończą. ech ..... to sobie "pogadałam"

tak niekolorowo, a jak fajnie może komuś tez się spodoba

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:11, 11 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Nie wiem czy moja podpowiedź coś Ci Kasiu pomoże, ale ja gdybym się znalazła w takiej sytuacji to w pierwszej opcji domurowała bym mur. A gdyby to okazało się niemożliwe to kombinowałabym coś z takimi drzewkami na pieńku, żeby muru nie zakryły tylko ten daszek

coś takiego

i jeszcze kulki, trawki i takie tam jakieś nasadzenia pod tymi drzewkami.....
coś tak jak w Ogrodzie z lustrem zakatek z brzozami, ale tu brzozy chyba nie zdadzą egzaminu, jakies inne drzewka bardziej gęstsze trzeba by szukać

lustro tu ma być? czy na drugiej ścianie? a co planujesz na lewo od muru? (na tle domu sąsiada)

Justi! jesteś niezastąpiona! ten pomysł z drzewkami szczepionymi jest bardzo dobry, w ogóle o tym nie pomyślałam, od górą zakryje a na dole będzie widać mur - super! może Prunus "Umbraculifera" szczepione conajmniej na 2 m? tam jest ogólnie wąsko więc patrząc przyszłościowo nie chcę tam dużych drzew, poza tym jeśli w tym rogu byłoby duże drzewo to w przyszłości będzie rzucać spory cień, a tego właśnie chciałam w tym miejscu uniknąć, miała być chociaż namiastka przestrzeni.....
Lustro planowałam właśnie na tej ścianie, na której je narysowałaś i dokładnie w tym miejscu czytasz w moich myślach a na lewo.... jak już pisałam wyżej Zbyszkowi planuję thuje lub serby zrobię przy okazji zdjęcia poglądowe, to zobaczysz jak pięknie balkon sąsiadów jest tuż przy granicy działki....
Postanowiłam się jednak nie załamywać i nie panikować ), bo przy Waszej pomocy napewno coś się wymyśli Pojawiło się poprostu kolejne wyzwanie ))
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

pomysł świetny! a chyba jeszcze lepiej byłoby takie drzewa szpalerowe, które łaczą się gałęziami. zobacz tu np.:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1906-chelsea-flower-show-2012?page=12 - zdjęie z białymi hustawkami,a w tle szpaler
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1906-chelsea-flower-show-2012?page=8 - zdjęcie z czerwonymi bukami jako szpalerem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1906-chelsea-flower-show-2012?page=5 - i tu tz czerwone buki

to by było bardziej oryginalnie niż te kulki na pniu i dokładniej by zasłoniło i super by się z lustrem komponowało
Moje zmagania ogrodowe 21:06, 11 paź 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
wie marmaladki rozrosły się niesamowicie

Marmelade jest absolutnie na mojej liście zakupów, bardzo fajna żurawka
Ogród do odświeżenia 21:03, 11 paź 2012

Do góry
Zupełnie mi wyleciało z głowy

Kubusiowo 21:01, 11 paź 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
....słuchajcie odpowiem na posty wieczorkiem bo "zarobiona" jestem A to dlatego, że towar dotarł i robię

Oto towar

[img Ale size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/24/240053/original.jpg[/img]
ALE warsztat super Gosiu ,czekam na efekty.;D
Głowki zrobione

I róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies