hmmm ... chyba gdzieś napisałam o TYCH bukszpanach ... ... i pewnej kusicielce czekoladowej, że niby pochruście wystąpiło przed sztukę ... oj ... przepraszam ... ja siem przyjrzałam i to pochruście zasługuje na pierwsze skrzypce ... cudne
Niesamowity budynek wkomponowany w stare kamienice. Zaprojektowany przez Szawajcarów budynek fasadą z żelaza z ażurem i obok z ZIELONĄ VERTYKALNĄ ŚCIANĄ!!!
Nie bedę Wam pokazywać typowych miejsc, które się na wycieczce ogląda
Witaj Aldono! Jestem u Ciebie chyba pierwszy raz, ale już na wstępie zaintrygowała mnie ta roślina na zdjęciu. Czyżby to był wilczomlecz? Czy wiesz może jaka to odmiana?
Idę oglądać dalej. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie
Tak , to większe to świerk biały Daisy's White natomiast te trzy małe kruszynki to świerk biały Laurin .... Wrzosy przerzedziłam i przesadziłam w inne miejsce .... Także wersja ostateczna tej rabaty to ta poniżej wrzosy posadzone są w odległości 30cm od siebie ....
Zamęczę was (chyba najbardziej Magnolie... ) tym moim układaniem... to się powinno leczyć chyba
Ułożyłam dziś z mniejszym doniczkami - wyszło oczywiście więcej szt - jakżeby inaczej... A zaczęło się od tego, że znalazłam na IBRO szerokość moich zawilców - 20 cm i co tyle poustawiałam doniczki... chcę aby powstał dywan białych kwiatuszków...
Ale problem pozostał - tu gdzie strzałka, do miskantów, zostało 50 cm - tyle powinno wystarczyć dla jarzmianki, ale czy jeden rządek nie będzie wyglądał "biednie"? Bo chyba na tych 50 cm nie da rady wcisnąć 2 rządków...
Albo usunąć 1 rządek zawilców... i miejsce będzie...
Tam gdzie zakreskowałam na zielono też powstał problem - czy dać tam jeszcze jeden rządek zawilców?
Planowałam wsadzić w tamto miejsce hosty jeszcze, ale taki jeden rządek też chyba będzie "biednie" wyglądał i nie da efektu dywanu...
Witam!
Aniu, dziś też byłam zapracowana, ale w końcu w ogrodzie
Klony w pobliżu mojego domu
kosodrzewinka wintergold zaczyna się zmieniać, zimą igły będą żółciutkie