Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

A miało być tak pięknie.... 15:53, 11 paź 2012

Do góry
Witam Magnolio
Podoba mi się takie jednorodne zestawienia i na długo efektowne,bo ja nie mam za bardzo czasu na zajmowanie się ogrodem, mimo szczerych chęci, pracuję niemal na okrągły zegar,a kiedy mam wolny dzień,to zazwyczaj żabami rzuca
Pod oknem jest uskok,mała róznica w poziomie,chciałam to wiosną bardziej zaakcentować,a pod oknem posadzić cos zadarniającego.
W moim pierwszym zamysle było, róże na środku,jako najwyższe i stopnoowo coś niższego ,aż do palisady, gdzie w tej chwili rosną małe płożące iglaczki,które kiedyś miały sie przewieszać z niej.

i drugi malutki

W chwili obecnej za bukszpanami ,a pomiędzy irgą jakieś małe białe,albo w tonacji niebiesko- fioletowej kwiatuszki bym chciała. i z drugiej strony,gdzie przerobię tę łezkę,w taki sam sposób.
Co o tym sądzisz ?
A w miejscu po bukszpanach,przy chodniku mają zostać te kamyczki same ?
Rododendronowy ogród II. 15:40, 11 paź 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!

Pozdrawiam też starzejących sie inaczej.... ale powiało optymizmem...
Co z tym ogródeczkiem począć 15:25, 11 paź 2012

Do góry
Justi witam cie, bardzo się cieszę że zajrzałaś ,ja u ciebie tez byłam ale po cichutku,śledziłam Twoje zmiany w ogródku i podziwiałam Twojego gigantycznego cisa
Swoją drogą ślicznie u ciebie

A u mnie to rzeczywiście są Limki i już wiem że będą duże nie mogę się tego widoku doczekać.

Ach te ździebełka CUDNE
Ogród Sylwii od początku :) 15:21, 11 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Sywia czy ta większa to nie Picea glauca 'Daisy’s White' chociaż w tym stadium to już trudno określić bo ma wszystkie przyrosty takie sam Ale końcówki ma widocznie jaśniejszy stąd moje zapytanie
Rododendronowy ogród II. 15:06, 11 paź 2012

Do góry
Kto tu o starości? Chyba ktoś się pomylił,z tym 63+.......chyba 63 + 15? A może 63 + 25?
Zresztą u każdego chyba inaczej to wychodzi,w zależności od genów.
Pozdrawiam starzejących się inaczej!

Co z tym ogródeczkiem począć 14:46, 11 paź 2012

Do góry
ewa004 napisał(a)
Przesadziłam 10 letni bukszpan mam nadzieję że się przyjmie,trochę jest poczochrany ,ale jak na wiosnę go przytnę to będzie ok.
Początkowo wydawał mi się tam za wielki ,ale chyba już się oko przyzwyczaiło
Trochę przysłania teraz hortensje,ale na drugi rok one będą większe a bukszpan mniejszy
Myślałam o takim nasadzeniu ,tam gdzie stoi ta doniczka z trawką myślę posadzić coś na pniu może trzmielinę

Witaj Nie martw się , że bukszpan zasłania hortensje. Jeśli to Limelighty to za dwa lata będą prawie na wysokośc płotu.

zobacz na to zdjęcie , prawie do siatki i to jest jeden kraczek, dwa rosną jeszcze po bokach, ale małe i nie widać

Co z tym ogródeczkiem począć 14:28, 11 paź 2012

Do góry
Witam cieplutko ,chcę się wam pochwalić
nareszcie i ja mam swoje ździebełko trawki przed hortensją

Posadziłam Morning Light sztuk cztery przed hortensjami ,w kącie przed tują zebrinusa

Paniusia też niczego sobie

Posadziłam też cebulowe i rabatka skończona ,bardzo mi się podoba dziękuję wszystkim za pomoc
Korę wysypie chyba jednak na wiosnę ,jeszcze troszkę podkarmię glebę.
Lek na całe zło czyli mój ogród 14:14, 11 paź 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)

Fajny slimak na barbuli i jesienne kuleczki fajne. Jak mój wnusio był malutki to stale zbierał rózne kuleczki i stale musiały byc jakieś nowe , z innego krzaka a ja oczywiscie musiałam go podprowadzac pod nowe kulki.
Zawilec różowy rzeczywiście tak jak u Ani ma nierówne płatki, jakieś spokrewnione sa.Pozdrawiam Aldonko a ponieważ siedzisz dziś przy komputerze to z okazji jutrzejszych imienin :
Wszystkiego najlepszego, niech wszystkie dni będą pogodne i wszystko niech się układa po Twojej myśli a zdrówko nieustannie dopisuje.

Dziękuję Bożenko, zawsze pierwszą osobą z życzeniami była moja mama. W tym roku Ty ją ubiegłaś. Niestety muszę odwołać imprezy z powodu niesprawnej ręki. Co to za niebieskie kwiaty w Twoim bukiecie? Jeszcze raz dziękuję za ciepłe słowa

To goryczka tojeściowa.Buziaki imieninowe.
Dereń kousa. Jadalne owoce, ale czy smaczne? 14:03, 11 paź 2012

Do góry
A to mój dereń posadzony 2 lata temu, kwitł już w pierwszym sezonie

W zeszłym roku trochę chorował, był to jakiś grzyb, wystarczyło, że zrobiłam dwukrotny oprysk i w tym roku ma się dobrze. Zastanawiam się, czy nie wyprowadzić go na drzewko, ale słyszałam, że niezbyt lubi cięcie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:48, 11 paź 2012

Do góry
Zobacz, mam podobny!

A ten szary...hmm....miooodzio
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:32, 11 paź 2012

Do góry
Kolorki dla Izy
Królowa Charlotta...

Dla odmiany czas na zmiany... 13:14, 11 paź 2012

Do góry
wykorzystując fakt siedzenia w domu zrobiłam takie małe zestawianie jak było jak jest

sama jestem w szoku jak rośliny szybko rosną

rok 2008-tu jeszcze domu nie ma (tylko humus ściągnięty), ale świerki w tle takie malutkie, a teraz

rok2008
teraz
rok 2011 mniej więcej o tej porze
teraz

ten bajzel z 2009 i teraz-i te świerki i ten bajzel , widok znajomy z początku wątku czyli kwiecień 2012r i teraz

teraz

A miało być tak pięknie.... 13:04, 11 paź 2012

Do góry
Odnośnie palisady,niestety jest zabetonowana,musi już tak zostać. Obsadzę ją może irgą płożącą to zasłoni ją.
Przywrotnika nie znam, muszę przyznać. O żurawki się obawiam,czy wytrzymają na tej patelni, miałam tam jedną bordową,ale całe lato miała obeschnięte obrzeża,dopiero odżyła,kiedy ja przesadziłam w inne miejsce. Ale może inny gatunek wytrzyma, spróbuję.
Tylko to przesadzanie mogę jeszcze zrobić teraz,czy zaczekać po zimie ? Bo juz zaczynaja miejscami przymrozki zapowiadać,więc się waham nieco.

Dobrze Cię zrozumiałam ? tak miałas na myśli z tymi kulkami,na całej powierzchni je porozrzucać?

Ogródek Goniak 12:53, 11 paź 2012

Do góry
opowiadanie o hostach...

Magiczna kraina dla kolekcjonerów funkii

Reszta relacji na moim wątku
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:52, 11 paź 2012

Do góry
Nie wiem czy moja podpowiedź coś Ci Kasiu pomoże, ale ja gdybym się znalazła w takiej sytuacji to w pierwszej opcji domurowała bym mur. A gdyby to okazało się niemożliwe to kombinowałabym coś z takimi drzewkami na pieńku, żeby muru nie zakryły tylko ten daszek

coś takiego

i jeszcze kulki, trawki i takie tam jakieś nasadzenia pod tymi drzewkami.....
coś tak jak w Ogrodzie z lustrem zakatek z brzozami, ale tu brzozy chyba nie zdadzą egzaminu, jakies inne drzewka bardziej gęstsze trzeba by szukać

lustro tu ma być? czy na drugiej ścianie? a co planujesz na lewo od muru? (na tle domu sąsiada)
Ogródek Goniak 12:50, 11 paź 2012

Do góry
cd...

Nagranie na polu hostowym...
Ogródek Goniak 12:48, 11 paź 2012

Do góry
Zamieszczam u Ciebie zdjęcia z nagrań ekipy Mai w ogrodzie, było przesympatycznie, choć stresująco
ogród z daleka...

oglądanie...rozmawianie...

W cieniu - zacieniona 12:41, 11 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Zapełniam swoją spiżarkę w przetwory...ulubione powidła śliwkowe.bardzo wysmażone,gęste i bez cukru.

Mam wolne miejsca jakby ci kochana zabrakło )))))))))))
A miało być tak pięknie.... 12:38, 11 paź 2012

Do góry
Dziękuję Magnolio,ze poświęcasz mi cenny czas
Mistrzem rysunku i fotografii nie jestem,ale może teraz deczko lepiej mi to wyszło .
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:29, 11 paź 2012

Do góry
Na koniec ważna część nagrania u Gosi na polu hostowym, tu rośnie większość kolekcji Goniaka, stąd pochodzą sadzonki funkii, które sprzedaje Gosia. Uwielbiam to miejsce, raj dla kolekcjonera host

Gosia opowiada o hostach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies