Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dereń kousa. Jadalne owoce, ale czy smaczne? 14:03, 11 paź 2012

Do góry
A to mój dereń posadzony 2 lata temu, kwitł już w pierwszym sezonie

W zeszłym roku trochę chorował, był to jakiś grzyb, wystarczyło, że zrobiłam dwukrotny oprysk i w tym roku ma się dobrze. Zastanawiam się, czy nie wyprowadzić go na drzewko, ale słyszałam, że niezbyt lubi cięcie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:48, 11 paź 2012

Do góry
Zobacz, mam podobny!

A ten szary...hmm....miooodzio
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:32, 11 paź 2012

Do góry
Kolorki dla Izy
Królowa Charlotta...

Dla odmiany czas na zmiany... 13:14, 11 paź 2012

Do góry
wykorzystując fakt siedzenia w domu zrobiłam takie małe zestawianie jak było jak jest

sama jestem w szoku jak rośliny szybko rosną

rok 2008-tu jeszcze domu nie ma (tylko humus ściągnięty), ale świerki w tle takie malutkie, a teraz

rok2008
teraz
rok 2011 mniej więcej o tej porze
teraz

ten bajzel z 2009 i teraz-i te świerki i ten bajzel , widok znajomy z początku wątku czyli kwiecień 2012r i teraz

teraz

A miało być tak pięknie.... 13:04, 11 paź 2012

Do góry
Odnośnie palisady,niestety jest zabetonowana,musi już tak zostać. Obsadzę ją może irgą płożącą to zasłoni ją.
Przywrotnika nie znam, muszę przyznać. O żurawki się obawiam,czy wytrzymają na tej patelni, miałam tam jedną bordową,ale całe lato miała obeschnięte obrzeża,dopiero odżyła,kiedy ja przesadziłam w inne miejsce. Ale może inny gatunek wytrzyma, spróbuję.
Tylko to przesadzanie mogę jeszcze zrobić teraz,czy zaczekać po zimie ? Bo juz zaczynaja miejscami przymrozki zapowiadać,więc się waham nieco.

Dobrze Cię zrozumiałam ? tak miałas na myśli z tymi kulkami,na całej powierzchni je porozrzucać?

Ogródek Goniak 12:53, 11 paź 2012

Do góry
opowiadanie o hostach...

Magiczna kraina dla kolekcjonerów funkii

Reszta relacji na moim wątku
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:52, 11 paź 2012

Do góry
Nie wiem czy moja podpowiedź coś Ci Kasiu pomoże, ale ja gdybym się znalazła w takiej sytuacji to w pierwszej opcji domurowała bym mur. A gdyby to okazało się niemożliwe to kombinowałabym coś z takimi drzewkami na pieńku, żeby muru nie zakryły tylko ten daszek

coś takiego

i jeszcze kulki, trawki i takie tam jakieś nasadzenia pod tymi drzewkami.....
coś tak jak w Ogrodzie z lustrem zakatek z brzozami, ale tu brzozy chyba nie zdadzą egzaminu, jakies inne drzewka bardziej gęstsze trzeba by szukać

lustro tu ma być? czy na drugiej ścianie? a co planujesz na lewo od muru? (na tle domu sąsiada)
Ogródek Goniak 12:50, 11 paź 2012

Do góry
cd...

Nagranie na polu hostowym...
Ogródek Goniak 12:48, 11 paź 2012

Do góry
Zamieszczam u Ciebie zdjęcia z nagrań ekipy Mai w ogrodzie, było przesympatycznie, choć stresująco
ogród z daleka...

oglądanie...rozmawianie...

W cieniu - zacieniona 12:41, 11 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Zapełniam swoją spiżarkę w przetwory...ulubione powidła śliwkowe.bardzo wysmażone,gęste i bez cukru.

Mam wolne miejsca jakby ci kochana zabrakło )))))))))))
A miało być tak pięknie.... 12:38, 11 paź 2012

Do góry
Dziękuję Magnolio,ze poświęcasz mi cenny czas
Mistrzem rysunku i fotografii nie jestem,ale może teraz deczko lepiej mi to wyszło .
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:29, 11 paź 2012

Do góry
Na koniec ważna część nagrania u Gosi na polu hostowym, tu rośnie większość kolekcji Goniaka, stąd pochodzą sadzonki funkii, które sprzedaje Gosia. Uwielbiam to miejsce, raj dla kolekcjonera host

Gosia opowiada o hostach

Ogrodnik mimo woli 12:26, 11 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Niesamowitą prace wykonałaś!!!! Ale mnie podniosłaś na duchu, ......że tak szybko rośnie, więc może u mnie też.....
A że świeżok jestem, powiedz co to? Wiśnia? Dokładną nazwę proszę Też chcę takie cudo!!!!

Wiśnia piłkowana pendula - Prunus serrulata Kiku-shidare-sakura

Krótko kwitnie ale ślicznie... jesienią ma ładne listki i cały rok ładny pokrój....
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:23, 11 paź 2012

Do góry
Ogród Gosi ma być dokładnie sfilmowany później, wiosną, tu właśnie planowanie pokazu świateł laserowych, które montuje Gosi mąż

widok na całą wiato-altanę
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:17, 11 paź 2012

Do góry
Potem oczywiście była kawka na tarasie, drożdżowiec i dużo gadania, a potem pojechalismy wszyscy do Małgosi - Goniaka, to już u niej w ogrodzie

Małgosia ma od niedawna piękną wiatę oglądanie...

Kolorowe rabaty 12:00, 11 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Na dobranoc opowiem co mi się przytrafiło wczoraj i wrzucę białe kwiaty na lepszy sen

Wracałam ze sklepu do domu jak zwykle obładowana siatami na kierownicy roweru.
Jedna z siatek nie wytrzymała na przejściu dla pieszych i w tym samym momencie z zielonego zrobiło się czerwone.
Grzecznie panowie czekali,aż pozbieram towar ,rower położyłam byle jak, bo przecież na drugiej kierownicy druga siatka ,pomiędzy dwupasmówką .Wcale nie patrzyłam na pędzące tiry tylko powiew jaki towarzyszy tym kolosom informował mnie co właśnie przejeżdżało .Musiałam jak najszybciej pozbierać z jezdni towar więc mogli na mnie wjechać też bym nie zauważyła...

Zielony galimatias 11:59, 11 paź 2012

Do góry
Czupurek galimatiaskowy właśnie nadszedł i łzy uronił, że tak miłych gości miał i zaniedbał
Goście moi mili, wracajcie! Wybaczcie gospodyni i czujcie się jak u siebie Zawsze czeka na was kawa i ciasto na stole, częstujcie się do woli

Betysiu, aksamitki jeszcze kwitną, kwitły ładnym budyniowym kolorem, obficie i bezproblemowo. W przyszłym roku też je posadzę - o ile zdobędę, bo kupowałam gotowe sadzonki, nie wysiewałam ich
Tu nalejpiej widać kolor i ilość pąków

Co do wysokości - zmierzę Co prawda zmieniałam rabatę pod tarasem i część musiałam wyrzucić, ale zostało jeszcze kilka sztuk chyba

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:56, 11 paź 2012

Do góry
Ta sama scenka z różnych stron wszystkie zdjęcia do tej pory autorstwa moich dzieci za nic nie dały się wypchnąć do szkoły

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:52, 11 paź 2012

Do góry
Na tarasie dźwiękowiec

Ja przed kamerą, filmują mój stres

widok zza ramienia pani Ani
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:47, 11 paź 2012

Do góry
My gadamy, tego było najwięcej

Filmowanie zza krzaków

Pani Ania Słomczyńska we własnej przesympatycznej osobie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies