Mam to drzewo i wbrew zakazom o jego cięciu, tnę co roku, ograniczając koronę. Kilkakrotnie był też wyłamany w czasie burz i zatracił przewodnik.
Uważam, że to bardzo kruche drzewo.
Ogród z wodospadem jest już u nas na Forum. Pokażę co dziś zrobiliśmy. Tylko się ogranę i grzyby uduszę, no chociaż pomieszam, bo dopiero przyszła nowa dostawa od Wiesi
Dziękuję wszystkim za śliczne życzenia i kwiaty. Rzuciłam się od rana w wir intensywnej pracy w ogrodzie z wodospadem i dopiero teraz zaglądam, a tu Taka niespodzianka
Ale mam zdjęcia haha, będę wrzucać
Sebek został mianowany na rzecznika prasowego, wszak wie wszystko o wszystkich, bo wszędzie bywa i czyta. Jest zorientowany w każdym szczególe. Nie pogniewacie się przecież jak odpowie w moim imieniu, skoro wie? prawda ??
Teraz zaczyna grzmieć, ale poszłam się pogimnastykować i porobiłam hokus pokus
A ja nie mogę się domyśleć z czego jest obwódka pod kompozycją z hortensją?
To żółte to Ilex crenata "Golden Gem) cięty odpowiednio, a mały sadzony
Na forum jestem od niedawna ale Twój ogród odwiedzam co wieczór. Jestem pod ogromnym wrażeniem jak piękne i romantyczne miejsce stworzyłaś. Może kiedyś i mnie się uda? Wielki szacun dla Twojej twórczości.
Od dawna poluję na dereń na nalewkę, ciężko jest zdobyć owoce.
Zobacz tu ile tego jest. http://www.derenjadalny.com/oferta_deren_jadalny.html
Ja mam już dwa krzewy odsadzone od sąsiada z działki. Najpierw przynosił co rok flaszeczkę dereniówki aż w końcu dostałam dwa krzaczki. Ozdobne nie są ale w formie płynnej do przełknięcia