Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Jaszczowie 15:18, 13 wrz 2012

Do góry
pagap napisał(a)

Witaj Nati masz śliczny ogród, widać, że bardzo dużo serca w niego wkładasz aa i gratuję dyplomu, super nagroda za ciężki trud

witam ,dziękuję za miłe słowa u Was pięknie już kiedyś zaglądałam wszystko takie niepowtarzalne i oryginalne waż ne że własna praca ja też robię eszystko własnymi siłami przepiękna datura, tylko zastanawiam się czy nie przemarza wiem że sadzi się ją w pojemnikach i na zimę chowa, od małej sadzonki macie ją w ziemi, i okrywacie bo chcę sobie kupić, i przepiękny modrzew na pniu też na niego choruj

pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 15:16, 13 wrz 2012

Do góry
Witaj Weroniko.
Tak jak obiecałam jestem u Ciebie ponownie. Dotarłam do końca i z każdą kolejna stroną byłam jeszcze bardziej zachwycona. Tyle kolorów, tyle gatunków, tyle pozytywnęj energii. Piękny ogród, który odzwierciedla jego właścicieli. Brakuje mi tam tylko szarlotki na stole i bujanego fotela. Kajtuś jest uroczy i widać, że wspaniale się czuje w tym otoczeniu.

Weroniko pozwolę sobie wrzucić dwie fotki. Byłam tam trochę wcześniej niz Ty i grzałam dla Ciebie ten kamień.

Tylko trawnik i co dalej? 15:12, 13 wrz 2012

Do góry

Witaj Iza,
Zaglądałam już kiedyś do Ciebie ale śladu nie pozostawiłam,
ta wersja podoba mi się najbardziej Goska ma talent w GP
Ciekawa jestem czy zaczęłas jusz realizację i na jakie nasadzenia się zdecydowałaś,
i jeszcze jedno dopiero teraz zauważyłam że ty też świętokrzyskie
Ogrodomania Oli 14:38, 13 wrz 2012

Do góry
Olu, jeszcze raz wpadłam i korzystając z nieobecności bossów przejrzałam cały wątek od początku do końca!
Bardzo wiele ogrodów na Ogrodowisku mi się podoba, w każdym znajduję coś fascynującego, co chętnie przeniosłabym do siebie. Ale Twój ogród to dla mnie absolutnie nr 1 !!!!!
Czapki z głów

Kiedy będziesz robiła dni otwarte?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:35, 13 wrz 2012

Do góry
i kulki w innej części ogrodu; fiolet, to szałwia omszona, kwitnie wściekle..

Ogród Dominiki 14:35, 13 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Domi.. jak ja lubię do Ciebie wpadać ... .. wszystko piękne - zdjęcia, ujęcia, kompozycje i wrażenie harmonii i ciszy panujacej w ogrodzie... tyle cudnych zakamarków....
A to ujęło mnie szczególnie ... czy to serby?.. serby trzy?... bo jeśli tak. rozpłynę się z radości, że znalazłam to czego szukam.. a jeśli nie - to rozpłynę się z wdzięczności, jeśli mi wyjawisz rośliny z tej kompozycji...

Ach, ach, ach jakie miłe słowa! Senkju wery maczTo są serby- 5 szt.poprzesuwanych, żeby nachodziły na siebie i zrobiły ścianę zasłaniającą dom sąsiadów.

No to przepadłam z kretesem.. Pięciu serbów nie pomieszczę... Ale trzy może dam radę.. mam ok. 2,7 metra w najszerszym miejscu, w najwęższym 2.2.. zmieszczę je?....
A borodwy krzaczek to perukowiec?
Lecę w kulki... 14:31, 13 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Agnieszko z grupy...., zastanawiałaś się głośno czym podsadzić bukszpany...
po pierwsze....niczym też będzie ładnie
po drugie...hostami...fire&ice...to będzie piękny, elegancki zestaw...limka, buxus, i ta hosta

po trzecie...trzmielinami..., srebrne lub żółte, można je trzymać krótko lub pozwolić im płożyć się...

Och Aniu, i ta hosta i ta trzmielina cudna w połączeniu z limką i bukszpanem.. Muszę sobie wykorzystać ten pomysł A własnie zasadziłam limkę, trochę bukszpanów mi jeszcze zostało do obsadzenia, więc większość już mam...
Początki w Kruklandii 14:22, 13 wrz 2012

Do góry
Juzia, 300 gratki

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:11, 13 wrz 2012

Do góry

Początki w Kruklandii 13:44, 13 wrz 2012

Do góry
Gratuluję 300

Uszkodzona kora drzewa 13:37, 13 wrz 2012

Do góry
Podczas wyładowywania drzewa z samochodu, uszkodziła się kora wiśni

Rana ma 20 cm długości. Jak ją zabezpieczyć? Wiem, że jest maść, która używana jest przy przycinaniu drzew, ale jak tego użyć? Czy tą obdartą korę należy obciąć i maść nałożyć na zdrewniały pień?
Czy należy to w jakiś sposób "zabandażować" (pytam, bo pamiętam, że moja babcia bandażowała szczepione drzewa).

Z góry dziękuję
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 13:27, 13 wrz 2012

Do góry
Irenko, wywołałaś mnie do tablicy a ja nie znam odpowiedzi. Teraz wiem jak się czuje uczeń w takiej sytuacji. Kwiatki kupiłam na ryneczku od jakiejś babiny. Juz je kiedys pokazywałam. Teraz zrobiłam inne ujęcie i trochę je artystycznie zmodyfikowałam.

Dolina Tęczy 13:17, 13 wrz 2012

Do góry
Marta,gratulacje A Dolina Tęczy pasuje do twojego ogrodu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:08, 13 wrz 2012

Do góry
Aniu las będzie za rok, ale i teraz porównując do sierpnia, jest różnica

Robert...tegoroczna, sadziłam w kwietniu, szły bidnie, bałam się, ze nic z nich nie będzie, kupowane przez net

Kindzia/Kasiu...tak, kwietniowe, tegoroczne, w sumie 8 sztuk; twoje 3 też się rozrosną

Madżenko...jesteś niezawodnym rzecznikiem

Eliza większośc walczy z kretami i nornicami, ale i tak sadzimy i wiem, że nie oprzesz się

eee tam/ Justynka te żółte tam przez przypadek, a bukszpany są wkoło jako murek, póki co do strzyżenia..mówisz jak u Kapiasów..mega komplement, dzięki

Bożenko...uwielbiam to co piszesz ale wiesz o tym

Monitko cieszę się, że rabata się podoba, zobaczymy jak to za rok będzie

annawu/ Aniu właśnie do tej pory to był mój największy błąd ogrodnika, sadzenie po 1 sztuce! dzięki

Epodlas/ Bożenko no co ty, jaki wstyd, od czegoś trzeba zacząć, moje też młódki od kwietnia

Aniu an_tre jak chwalisz, to znaczy, że jest dobrze, dzięki

Sylwia...cieszę się, że jesteś i oglądaj do woli, ale ja u ciebie dość często wiele innych piękności oglądam

Rysiu u ciebie tak pięknie, że one na nic się nie zdadzą, a twoja hortensja to jak jedno wielkie drzewo

Urszulla jak tylko będzie więcej sadzonek, chętnie się podzielę; berberysy kupowałam w okresie, kiedy nazwy nie miały znaczenia, byleby coś rosło, więc nie wiem Ula

Zuzia na to właśnie liczę, ale to oznacza, że coś będzie znowu na rzeczy z przesadzaniem

kochani, staram się nie pędzić, w jednym poście odpowiedź dla wszystkich i na ten deszczowy dzień

fajnie byłoby jeszcze tak mieć

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:40, 13 wrz 2012

Do góry
Wczoraj nazbierałam trochę ziół. Miałam pomocnika.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 12:38, 13 wrz 2012

Do góry
Joaska napisał(a)

Witaj Nieszka
Strasznie mi sie spodobał ten widoczek

dziękować

Na tej rabacie w głębi mam zamiar posadzić jeszcze jakieś trawy. Zebrinusy. Tak w głębi za jałowcami, bo jakoś tam ciemno wydaje mi się...
Rajski ogród Ani 12:22, 13 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
dziś był dzień prawdziwego relaksu cieszyłam oczy kwitnącym ogrodem i wnukami, a na koniec dnia pięknym zachodem słonka

Mój domeczek

Spojrzenie na jabłuszkowe drzewka

Wrześniowe klimaty.....

Aniu powyciągałam to co mnie zauroczyło. Jak się uda to w sobotę też rozpalę ognicho.

jotka napisał(a)
Jeśli wszyscy na Ogrodowisku zaczną robić nalewki, to spoko można organizować spotkania i poza sezonem, bo ogrody będą zamknięte w karafkach i będzie można je podziwiać smakowo

Chyba zrobię jakąś nalewkę.
Ogród Dominiki 12:17, 13 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Domi.. jak ja lubię do Ciebie wpadać ... .. wszystko piękne - zdjęcia, ujęcia, kompozycje i wrażenie harmonii i ciszy panujacej w ogrodzie... tyle cudnych zakamarków....
A to ujęło mnie szczególnie ... czy to serby?.. serby trzy?... bo jeśli tak. rozpłynę się z radości, że znalazłam to czego szukam.. a jeśli nie - to rozpłynę się z wdzięczności, jeśli mi wyjawisz rośliny z tej kompozycji...

Ach, ach, ach jakie miłe słowa! Senkju wery maczTo są serby- 5 szt.poprzesuwanych, żeby nachodziły na siebie i zrobiły ścianę zasłaniającą dom sąsiadów.
Puste pole z wysepką kwiatową 12:09, 13 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Grandiflora na grandę pcha się na taras

A może chce na zimę do domku ...jest tak zachwycająca , zaczyna się przebarwiać i będzie jeszcze piękniejsza

Jaki olbrzym, cudo przecie!! ale i cynia choć mniejsza, też piękna
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 12:09, 13 wrz 2012

Do góry
ell napisał(a)

Ela pisakowca w tym amonitowym odciskiem chętnie przygarnę
Kiedy zajrzysz znowu?

Aga nie mam pojęcia, bo ciągle coś się dzieje i na dodatek jeszcze dodatkowe zajęcia dzieciaków ciągle mają zmieniane godziny. Jak tylko się pozbieram do kupy to dam Ci znać.
A ślimaka nie oddam

HEHE czekaj popracuję nad tym
Zapraszam, zapraszam..a skarpa wyszła super o schodkach nie wspomnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies