Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:48, 12 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Miałam latem w wąskich doniczkach na parapecie w pełnym słońcu lobelię i nic złego się nie działo. Oczywiście podlewanie każdego dnia. By kwitła jeszcze jesienią, ale zmieniałam na roślinki jesienne. Lobelia powędrowała na balkon do mojej mamy i kwitła jeszcze bardzoooo długo

Edit. Doniczki miałam wąskie betonowe

Też miałam w ubiegłym i poprzednich (strona płd-zach) kwitła także do początku października jak pamiętam - ale w donicach "standardowej" wielkości ok 20-25cm średnicy i upalne dni znosiła raczej ok choć zdarzyło się poprzednie lata w mniejszych donicach na zjeżdżalni dzieci że jako pierwsza wypadała ( tu pelargonie dawały radę) - Gosi doniczki są bardzo małe, co się wiąże z szybkim wyparowywaniem wody. Raczej dała bym coś tam z roślin przeznaczonych na skalniaki ale to tylko moje skromne zdanie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:34, 12 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mirellko moim zdaniem lobelia nie lubi mieć sucho, a jeśli to małe doniczusie latem w upały niełatwo o przesuszenie... nie wiem czy to dobry pomysł, ale może się mylę....

Miałam latem w wąskich doniczkach na parapecie w pełnym słońcu lobelię i nic złego się nie działo. Oczywiście podlewanie każdego dnia. By kwitła jeszcze jesienią, ale zmieniałam na roślinki jesienne. Lobelia powędrowała na balkon do mojej mamy i kwitła jeszcze bardzoooo długo

Edit. Doniczki miałam wąskie betonowe
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 12 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mirellko moim zdaniem lobelia nie lubi mieć sucho, a jeśli to małe doniczusie latem w upały niełatwo o przesuszenie... nie wiem czy to dobry pomysł, ale może się mylę....

a no widzisz to ważne bo tam malo ziemi , a szkoda bo ładnie by tam wygladały.

tam ciągła patelnia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:28, 12 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

współczuję - zdrowka życzę w piątek mojego syna coś wzięło ale tylko temperatura ponad 38,5 nic poza tym - trzy dni potem odpuściła - ech dziwne te wirusiska w ostatnich czasach....

ps. już tak dalekie plany ogrodowe masz?

my już w sumie od 01.01 tak się bujamy na zmianę

planować?- chyab juz czas

Do góry
MirellaB napisał(a)
Do mini doniczek polecam lobelię

Anna i Ogród 14:20, 12 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ale trafiłam na sesję zdjęciową sypialnia doczekała się finału

ps. moje łoże też białe ze skóry, ale zagłówek ma pikowany pełny.

Hiacynty też u mnie w pełnym rozkwicie

Niee jeszcze finału nie ma. Brakuje czarno-białych dywaników, narzuty i zasłon. Jednak nie wiem kiedy to zamówię zwłaszcza zasłony i narzutę. Chciałabym z tego samego materiału ale wiem że jak zamówię u nas na wymiar to 1000 zł nie moje. I na razie kombinuję Dywaniki to zamówię jeszcze w tym miesiącu bo już upatrzyłam na all...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:17, 12 sty 2017

Do góry
malkul napisał(a)

u nas szpital. grypa nas pochłonęła bez reszty

za to dumam

co wsadzić w tym roku do minidoniczek tych małych przy gabionowym tarasie?

współczuję - zdrowka życzę w piątek mojego syna coś wzięło ale tylko temperatura ponad 38,5 nic poza tym - trzy dni potem odpuściła - ech dziwne te wirusiska w ostatnich czasach....

ps. już tak dalekie plany ogrodowe masz?
Anna i Ogród 14:12, 12 sty 2017

Do góry
Ale trafiłam na sesję zdjęciową sypialnia doczekała się finału

ps. moje łoże też białe ze skóry, ale zagłówek ma pikowany pełny.

Hiacynty też u mnie w pełnym rozkwicie
Zielona przestrzeń 14:08, 12 sty 2017

Do góry
Letnie fotki najlepsze... wydają się być takie odległe a ja już tęsknie za takimi widokami na żywo

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:38, 11 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Śliczna, biała zima - taka lubię. A jak ze słoneczkiem to już całkiem...

ps. Pochwal się gdzie te wakacje... my się zastanawiamy już kolejny miesiąc i konkretów brak

Dziękuję
priv
Typografia ogrodu 20:12, 11 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Czytam Twój plan - faktycznie "mało" tego
tak mi się wydaje.poprzednie lata w zeszycie zajmowały dwie strony.ten rok pół
Typografia ogrodu 19:26, 11 sty 2017

Do góry
Czytam Twój plan - faktycznie "mało" tego
Ogród Mirelli 19:25, 11 sty 2017

Do góry
Wianek super - co jeszcze chcesz do niego dodać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:24, 11 sty 2017

Do góry
Śliczna, biała zima - taka lubię. A jak ze słoneczkiem to już całkiem...

ps. Pochwal się gdzie te wakacje... my się zastanawiamy już kolejny miesiąc i konkretów brak
Na zielonej... trawce :) 19:18, 11 sty 2017

Do góry
U nas jutro zapowiadają odwilż - dziś za to od godziny sypie niemiłosiernie śnieg. Zagrzmiało nawet dwa razy.

Kupiłam wczoraj ciemierniki w L - jutro chce je wyeksmitować do donic przed domem, na razie wyglądają nieśmiało z okna - nie mam serca wyganiać je na ten mróz
Na zielonej... trawce :) 19:16, 11 sty 2017

Do góry
Dzięki dziewczyny

Z dziewczynami tak jest rzeczywiście, że lubią pozowanie moja córka bardzo - zwłaszcza jak dopadnie do biżuterii, sukienek, opasek, spinek itd.

ps. Syn Kasiu też jak za karę pozuje - jak już raczy stanąć żeby mu tę fotę pyknąć
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 07:25, 11 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dołączam się drinki lubię, ciepełko lubię, plażę też oczywiście

Rozsiądź się wygodnie
Anulajda w raju 20:15, 10 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Hej Aniu Twój ogród Danusia wrzuciła na facebookowe Ogrodowisko

Hej,no właśnie w szoku jestem,zaglądam szybciutko bo w korku stoję a tu taka miła niespodzianka
Anulajda w raju 20:15, 10 sty 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Hej Aniu Twój ogród Danusia wrzuciła na facebookowe Ogrodowisko

Hej,no właśnie w szoku jestem,zaglądam szybciutko bo w korku stoję a tu taka miła niespodzianka
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 18:21, 10 sty 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Tak, L to Lidl
Tez pojadę do B. zobaczyć jakie będą i po ile. Tak mi się spodobały, ze już mam kilka pomysłów na nie
Aniu, wyczytałam, że najlepiej im w półcienistych miejscach, nie kwaśnych. Lubią domieszkę dolomitu, ew. wapna? i dobry kompościk.

U mnie na pewno będa na razie w doniczkach - na wiosnę muszę im przygotować dobre stanowiska - bo u mnie kwaśno

a kiedy w Biedrze będą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies