zielnik wygląda tak: obok róży new dawn rosną bazylia, mięta, mięta czekoladowa, macierzanka cytrynowa, poziomka, pomidory, szałwia omszona i wyproszony przez córkę kupidynek(bylinka) . Muszę jeszcze znaleźć miejsce na rozmaryn
A żywopłocik dziś machnęłam następny... malutki w zakątku platanowym
Mam za nim szałwię. Myślę sobie ... co ta szałwia taka niska w tym roku, w tamtym dużo wyższa była.
Jak ciachnęłam bukszpan z 15 cm, to mnie oświeciło skąd to zakłócenie proporcji
Mam Śliwę! Mam też róże okrywowe białe. Ta róża Chopin jest piękna!! Muszę jeszcze wszystko wkopać, jak radzisz dookoła róże a potem szałwia czy róże z jednego boku a szałwia z drugiego boku? Mam jeszcze dwa miskanty i cztery turzyce japońskie żółte.
Widzę tam Stipe pod klonem a dookoła obwódkę z bukszpanu. Jak chcesz to czosnki fioletowe albo czerwone jeżowki. Bo smutno pod klonem. Masz piękna szopkę, jak będzie szara to będzie jeszcze ładniej. Pnace i kwitnące to jak nic róża biała z lawenda albo szałwia pod nogami. To takie moje wizje.
Bardzo lubię pokrzywę wprawdzie już przetworzoną, mam nadzieję, że z tymi nie będę musiała zrobić podobnie. Zakupiłam dwie roślinki, na razie bardzo do nich podobne.
Kocimiętka Sweet Dream
Blue Dragon
Jeszcze jedna nowość szałwia Madeline.
przyszłam sobie pooglądać i powzdychać do Gumballowej rabaty
nacieszę nią oko i wracam do pracy
a ta szałwia omączona piękna... ona jest zwarta czy się pokłada np po deszczu... ja mam szałwię różową niestety nie pamiętam odmiany ma piękne różowe kwiaty ale krzak się po prostu kładzie na rabacie...
Iwonko, wszystko nadrobiłam. Pięknie masz. Firletką i ja się zachwyciłam, tej nie znałam. I buczki podziwiałam. Ale współczuję Ci codziennego podlewania.
Wieści mam co do trawki. No zwiodła mnie bardzo, w ubiegłym roku osiągnęła ok. 40 cm, więc poszła na przód rabaty, a teraz? Teraz dobija do 85 cm! Widzę, że i Ty ją dałaś na przód rabaty - czeka nas zatem przesadzanie.
Mirellko, dzięki wielkie za odwiedziny i to nie tylko na wątku Bardzo się cieszę, że mieszkamy tak blisko. A szałwia, no cóż, też ją uwielbiam, ale sama widziałaś, muszę tę rabatę czymś dopełnić i wtedy będzie jeszcze lepiej.