Anno
Planując ogród po nowemu rozważałam zagospodarowanie bez trawnika. Na szczęście nie dałam się ponieść doradcom. Te skrawki trawy to taki raj dla naszych zwierzaków.
Dołączam jeszcze kilka fotek z dzisiejszego dnia.
Mimo, że zaczęłaś mnie ignorować, nie ustanę w wysiłkach Na moje oko to nie jest pluskwica, tylko przetacznikowiec inaczej veronicastrum. Pluskwica wygląda tak: http://www.florini.pl/swiecznica-pluskwica-groniasta-div-classlat-cimicifuga-racemosa-div-p1554.html
Główna różnica polega na tym, że pluskwica nie zwęża się ku górze. Ale może się całkowicie mylę i zaraz mnie ktoś pogoni
p.s.
czy może ktoś wie czy jest gdzieś opis jak cytowac jedno zdjęcie a nie wszystkie z postu? Albo może ktos po prostu to wie?")
W cytowanym poście wykasuj to czego nie chcesz cytować ... dla elegancji można się pokusić i w miejsce usuniętej treści lub obrazu wstawić nawias i kropeczki ... rozwiązania najprostrze są najlepiej ukryte
A tu pojawiły się dwie nowości: hortensja "Pinky Winky' , którą dostałam od przyjaciółki w prezencie oraz jeżówka, którą wczoraj kupiłam. Trochę słabo widać z tej perspektywy. Jutro, jeśli będzie słonecznie zrobię zbliżenie.
Piękne wszystko!!! A zdradź co to za krzew różowy na pierwszym planie po lewo???
Pasowałby mi
Ana
Ev
Agnieszka
I wszyscy, którzy kibicują... załączam zdjęcie zrobione przed chwilą
Taka ściana to piękne tło dla roślin no i letniego saloniku ,jak miło posiedzieć!
Witaj
Oj miło, zwłaszcza, że troskliwy mąż zainstalował gazowy promiennik ciepła. Siadamy, pijemy winko, a cieplutko jakby słońce świeciło. Niestety tylko od strony promiennika a z tyłu wieje. No i ten problem załatwia kocyk.
Moja pluskiwca nie kwitnie a miała być taka
Rodgersja
Bergenia szalała
Lilie wodne
Mimo, że zaczęłaś mnie ignorować, nie ustanę w wysiłkach Na moje oko to nie jest pluskwica, tylko przetacznikowiec inaczej veronicastrum. Pluskwica wygląda tak: http://www.florini.pl/swiecznica-pluskwica-groniasta-div-classlat-cimicifuga-racemosa-div-p1554.html
Główna różnica polega na tym, że pluskwica nie zwęża się ku górze. Ale może się całkowicie mylę i zaraz mnie ktoś pogoni
p.s.
czy może ktoś wie czy jest gdzieś opis jak cytowac jedno zdjęcie a nie wszystkie z postu? Albo może ktos po prostu to wie?")
Dla tygrysków angielskich werbena argentyńska. Rosła sobie skromnie z budleją ") Wreszcie wiem gdzie ją u mnie posadzić na wiosnę
Motyle też lubią werbenę
Nie wiem co z tą lawenda jest nie tak.
dlaczego nie kwitnie cała?
jedna część już przekwita i będę golić, a druga nie miała ani jednego kwiatka?
Może to różne odmiany,ale dlaczego bez kwitnienia całe lato?
Witam Celinko
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu - brak słów. Mąż słysząc odgłosy jakie wydawałam przy komputerze zapytał czy diobrze się czuję. Ale jak tu nie wzdechnąć widząc tak piękny ogródek i takie zmiany.
Mam do ciebie pytanie odnośnie lawendy - dlaczego będziesz je golić ?
Też mam ich trchę dlatego się zaciekawiałam.
Witam serdecznie Miłe memu sercu słowa o moim poletku
A lawendę się goli po kwitnieniu aby się zagęściła i miała ładny pokrój i bujniej kwitła na przyszły rok. Tnie się w kępki, takie półokrągłePozdrawiam