Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 10:03, 20 lip 2012

Do góry
Betysiu - obiecuje wyściskać od Ciebie Anę.
Ana - no to obydwie czekamy w strachu do poniedziałku, a potem powiemy,że strachy na lachy .....

Specjalnie dla Was koleżanki kociarki - nasza Kicia ćwiczy wschodnie sztuki walki.

Mam tylko nadzieję,że nie zainteresuje sie mną Towarzystwo Przyjaciół Zwierząt. Zobaczą to biedne psisko i będę napiętnowana. Bez obaw oni sie świetnie razem bawią. Żane z nich nie robi drugiemu krzywdy. Pokochali sie od pirwszego wejrzenia.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:01, 20 lip 2012

Do góry
ell napisał(a)

A tutaj mam problem.
Tuje zaczynają się rozrastać.
Doradźcie mi - czy gdybym przycięła te dwie biało zielone w kule, to będzie ok?
Tak sobie wymysliłam, ale jak zwykle boję się cokolwiek ruszyć.

Elu ale masz piekny ,klimatyczny krawężnik ,cudnie to wygląda.Ja bym te tuje zielono biale wysadziła ,to te chyba Nana sie pieknie rozrosna : pozdrawiam
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:59, 20 lip 2012

Do góry

Witaj

musiałam jeszcze raz powtórzyć te zdjęcia ... wygląda to obłędnie ...też tak chcę

a sąsiad super

Blaski i cienie nowego życia 09:58, 20 lip 2012

Do góry
A teraz zebrane plany:
PLAN SYTUACYJNY Z WYMIARAMI

PROJEKT CAŁOŚCI: RABATA 1 + RABATA 2 i ich połączenie

PLAN RABATY 1 ze stronami świata, bo od niej zaczynam

Blaski i cienie nowego życia 09:52, 20 lip 2012

Do góry
Wybaczcie mi, którzy zerkacie czasem na ten wątek, że jeszcze raz zbiorę wątek o pierwszej RABACIE. Jakoś rozstrzeliły się te zdjęcia i plany na kilku stronach.
Tak wygląda teren przygotowany:

Widok ze ścieszką do domu. Chciałabym w tym roku jak się uda zagospodarować ten pas pomiędzy ogrodzeniem a ścieszką.

Zielony Punkt - ogród Finki 09:34, 20 lip 2012

Do góry
i jeszcze takie tam....mój aparat tego nie potrafi, za to telefon tak

Moje zmagania ogrodowe 09:32, 20 lip 2012

Do góry
Witam!
Zgadnijcie - znowu u mnie pada. Jukę wczoraj poprawiłam, dziś wygląda tak samo, a nad ogródkiem chcę mi się płakać.
Zielony Punkt - ogród Finki 09:31, 20 lip 2012

Do góry
zboczenie

wciąż piękna Primula vialii 'Red Hot Poker'

jakość zdjęć kiepska. Aparat mi padł, mała blaszka a już całość nie działa. Telefon niby 5 MPix ...taaa...

Kubusiowo 09:25, 20 lip 2012

Do góry
Gosieńka gratuluję 500
Mój kawałek raju 09:17, 20 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, jak u Ciebie rośnie ten krwawnik? Ja posadziłam jesienią dwie sztuki, wiosną rósł ładnie, jak zaczął tworzyć pąki kwiatowe, to nie mogłam sobie dac rady z mszycami a teraz jak kwiaty sie rozwinęły, to liście zmarniały, zbrązowiały, obraz nędzy i rozpaczy
Mój kawałek raju 09:14, 20 lip 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, akurat jak przed chwilą w sowim wątku pisałam Ci jakie róże mam na nowej rabatce, to napisalam, że nie mam podpory dla Elfe, zajrzałąm teraz co u Ciebie słychać a tu zdjęcie takiej ładnej kolumny, obelisku czy jak to zwał. Aniu, czy to zakup sklepowy czy robione na zamówienie?
Kubusiowo 09:12, 20 lip 2012

Do góry
Gosiu, gratki I mój dla ciebie kwiatuszek:

Miało być inaczej 09:06, 20 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Pokażę parę zdjęć z mojego warzywniaczka. Pomidorki jeszcze zielone ....muszę poczekać

Agnieszko to niby ma być warzywniaczek!?? Toż to warzywniak na 102 dorodny, zadbany.
Pozdrawiam
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:02, 20 lip 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Wszyscy o tym doskonale wiecie
Nie ma sprawiedliwości na tym Świecie.
Taką śliczną blondynkę Francuzy zabrały
I to oni a nie my wytrzeszczają na Nią gały.

Oj Zbysiu

Potwierdzasz to co ja powtarzam tutaj do znudzenia od 4 lat ( mimo pewnie niezadowolenia) tutejszych Panow... Polscy Panowie- BEZCENNI, dzentelmeni jakich malo!!!!!!
MERCI MERCI MERCI
Donice drewniane 08:59, 20 lip 2012

Do góry
W Świnoujściu widzialam ostatnio takie skrzynie zbite z ryfli i pomalowane na bialo - bardzo pomysłowe i efektowne !

Moje poletko 08:54, 20 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Hibiskus mi się wysiał Jutro powsadzam jeszcze trochę do doniczek .Może będą nówki!

Jak to Ci się wysiał? Sam?
Czy to nie jest ten letni, jednoroczny?

Basiu ,no chyba nie Bo mój jeszcze w pąkach ! a to co widać to musiało sie wysiać w ub.roku i przez srogą ubiegłą zimę siedziało w ziemi a teraz już wyglada tak jak na zdjęciu. ZWziemi siedzą jeszcze większe i mam dylemat co z nimi robić?
Bo nie wiem !
Ogródek Hanusi po zimie 08:51, 20 lip 2012

Do góry
W obecnym położeniu grzybobranie u mnie w pojedynkę i cała reszta również.Ale cóż,nie można mieć wszystkiego!
Zbyszku....właśnie wróciłam z Frodem......w strugach deszczu,teraz on suszy futro,a ja po zmianie odzieży ....grzeję stopy.
Jeszcze u mnie do niedzieli front rządzi......a potem.....dalej ,niestety. opady .....
Żeby nie było tak minorowo.......letni kwiatek dla Was.

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 08:27, 20 lip 2012

Do góry
Wszyscy o tym doskonale wiecie
Nie ma sprawiedliwości na tym Świecie.
Taką śliczną blondynkę Francuzy zabrały
I to oni a nie my wytrzeszczają na Nią gały.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 08:15, 20 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich ogrodowiczów w ten smutny i wietrzny poranek. Nie wiem czym sobie zasłużylismy na taką aurę, ale to już przestaje być śmieszne. Mam tylko nadzieje, że do poniedziałku się rozpogodzi. Bo tego dnia spotykam się po raz pierwszy z ogrodowiczką, której ogród wirtualnie odwiedziłam jako pierwszy. Mieszkamy tak blisko siebie, a poznałyśmy się dzięki Waszemu Ogrodowisku. Trochę sie boję, bo to dziewczyna z potencjałem i taka pomysłowa. Odwiedzi mnie Ana. Obiecuję zdać relację po wizycie.

Dzisiaj chciałam pokazać Wam jedyne miejsce w moim ogrodzie, a właściwie przed nim, które było od początku do końca przemyślane i zaplanowane. Wyznaję zasadę, że naszego ogrodu nie kończy ogrodzenie, lubię gdy ogród wychodzi dalej. Nie mamy jeszcze drogi, więc efekt nie dokońca jest może najlepszy, ale zawszw wygląda to lepiej niz chwast, który rośnie przed wieloma płotami.

Zakwitły kolejne kwiaty. To dostałam od cioci, wyglada mi na zawilca, ale może sie mylę.

Taka sobie rabatka pod oknem 08:10, 20 lip 2012

Do góry
Witajcie

Danusiu dziękuję że zaglądasz tylko mam kłopot bo tam gdzie napis bukszpan to chyba nie da rady bo tam mam studnię wrzucę jakies inne zdjęcie
jest studnia i problem by był z kablem elek. bo po kostce go nie puszcze a podkopywac kostki tez nie da rady

chyba ze sie mylę to niech mnie ktos poprawi

Beto i Gosiu widzę ze moje wrzosy poległy chyba nie zostaje mi nic innego tylko zakup żurawek ale dziewczyny a jakie kolory polecacie? dodam ze miejsce sloneczne nawet bardzo

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies