A z limlajtek udalo mi się zrobić 10 odkładów - czy coś jednak z nich będzie czy nie przekonam się na wiosnę
Zastanawiam się jednak,czy obciąć kwiatostany na tych okładach? Każdy prawie pęd ma zakończony kwiatem, ale żeby sprowokować ją do wypuszczenia korzonków w przysypanym miejscu, chyba lepiej, żeby się nie wysilala na kwiat w dalszej części gałązki? Nie wiem czy dobrze ale miejsca pędów przed zadołowaniem w ziemi również obrałam z listków i małych przyrostow - te wykorzystałam jako gałązki zielne do ukorzeniania w wodzie. A miejsca, które szły do ziemi nie nacinalam tylko nadłamywalam lekko, tak, żeby pękła skórka.
No zobaczymy co to będzie
Pół nocy rozmyślałam o hortensjach i doszłam do wniosku, ze żadna inna roślina nie wywołuje u mnie aż takich motyli w brzuchu Czyli...chcialabym aby królowały w moim ogrodzie
Od jakiegoś czasu noszę się z myślami aby zagospodarować pas trawnika przed naszym płotem. Póki co rośnie tam tylko tujowy żywopłot i trawa:
Wymyśliłam więc, że fajnie na tym zielonym tle wyglądałby szpaler z bukietowych hortensji!! Najbardziej bym tam widziała anabelki i invincible spirit (potocznie różowa anabelle - której jeszcze nie mam !) no i limelighty Choć nie wiem czy pokrojem nie różnią się za bardzo...ale nic to - będę myśleć o tym dalej - póki co poszłam i zmierzyłam ten kawalek trawy .....i wyszło mi, ze potrzebowałabym 35 krzaczków ! OMG ! Jako, że jest to jednak plan przyszlościowy a ogród uczy cierpliwości (z tym u mnie trudno) postanowiłam nie zrażać się ilością tylko zabrać do pracy Na pierwszy rzut poszly okłady z limlajtki
Cudna to była praca - mówię Wam Nie wiedziałam, ze one pachną Jednak spędziłam prawie godzinkę z głową i ich kwiatach i po prostu bylam w siódmym niebie
Mordka wreszcie szczęsliwa, bo sie ochłodziło I futro tak nie grzeje.....
Ja osobiście wolę zdecydowanie cieplej ... ale do siedzienei przed kompem w pracy ..wszystko jedno.. przynajmniej nie ciagnie wilka do lasu... łatwiej pracować.
Romciu fajnie, że zajrzałaś. Może coś mi się pokręciło, ale wydaje mi się że czytałam co Ci Danusia pisała o wątku Kasi WB i dodałam coś i ja. Już nie wiem coś mi się może pokręciło.
Ale stare zdjęcie wyszperałaś, to ja dodam aktualne z tego miejsca
Witaj imienniczko hosty wciągają, niewyczerpana ilość kombinacji zieleni...
Skoro je lubisz, to jeszcze kilka zdjęć chociaż tą kamerą zieleń wychodzi jakaś mało zielona...
Dostojna Sagae
Great Escape, też kolory jakieś kiepskie, powtórzę zdjęcia lepszym aparatem