Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Łukasza :) 13:18, 05 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich
Ogród został gruntownie przebudowany w 2007r
Ogród można powiedzieć że składa się z 2 części,pierwsza to część dekoracyjna przed domem a druga to część uprawna:mały sad i pole uprawne.
Dodaje parę foto części pierwszej

2009r

2010r
Lato

2011r(nie zwracać uwagi na datę na foto bo jest błąd)

2012r

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:12, 05 lip 2012

Do góry
stąd mam widok na winogronową ścianę, ale parowało powietrze...

a oto i one, duże, ale trzeba poucinać liście aby odsłonić wszystkie i wtedy pięknie dojrzeją

winobluszcze szaleją!
Dla odmiany czas na zmiany... 13:11, 05 lip 2012

Do góry
latałam dziś z wężem ogrodowym i takie cuś mi wyszło

mam nadzieję , że trochę widać

nie pociągnęłam tego w drugą stronę bo mi węza zabrakło

rabata miała by szer ok 1,60 do 2 metrów

ale strasznie długa będzie -ok 25 metrów, wieczorem wkleję szkic, dla przypomnienia
Pelargonie 13:10, 05 lip 2012

Do góry
Ja też dołączam do miłośniczek pelargoni. Pod każdą postacią. Co roku robię z nich kompozycje do skrzynek okiennych i donic. I nie było roku aby mnie zawiodły. Bez względu na pogodę.
W tym roku połaczyłam czerwona pelargonię z niebieska delikatna lobelią. Wysiałam ta ostatnia pierwszy raz w zyciu i jestem lekko zszokowana ilościa siewek. Chciałam rozjaśnic to limonkowym wilcem, ale nie udało mi się zdobyc sadzonek. W ubiegłym roku zestawiłam rózowe rabatowe pelargonie z komarzycami i kocanką srebrną. Lubię jak mi się robi taki troszkę busz pod oknami
Okna sa od strony poołudniowej. Ściana garażu z pelargoniami kaskadowymi od półoncnego zachodu
ego zachodu.
Marzy mi się Siedlisko.... 13:03, 05 lip 2012

Do góry
AniaK napisał(a)
Witam dziewczyny Betysiu i Beto i dziękuję za miłe słowa same wiecie jak dodają energii. Nie miałam czasu wczoraj zajrzeć tak wsiąkłam wczoraj w inne wątki a w relacjach z ogrodów w Anglii już zostałam, jak tam pięknie, a tu proszę u mnie goście.

Beto a kiedy twój wątek?

Betysiu tak oglądałam te katalogi róż u ciebie,że wczoraj niechcący wróciłam z dwoma parkowymi "Ghita" Renaissance, mocno pachnącymi.Teraz tylko zdecydować muszę gdzie je umieścić.

Miłego dnia wszystkim

ale piękności

ja jeszcze wątku ogrodowego nie zakładam, bo nie mam się narazie czym pochwalić, narazie to potrzebuję pomocy w jego ogarnięciu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:02, 05 lip 2012

Do góry
rankiem, w leciutkiej parującej mgle... pogoda piękna, gorąco i słońce, tak jak lubię

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:56, 05 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witajcie kochani, przepraszam za nieobecnosc i cisze, ale praca, potem budowa oczka, praca, sklepy bo ciagle cos brakowalo ...ale wlasnie skaczylismy... i wlasnie zaczelo padac ... wiec pierwszy " garace" zdjecia fontanny skapanej w deszczu...
cala oprawa dojdzie z czasem...
uciekam , odezwe sie pozniej!!!
spokojnego wieczorku zycze i sciskam mocno !!!!

Przypomniała mi się bajka z dzieciństwa, ,,Zaczarowany ołówek", marzyłam o takim, teraz wiem, że on u ciebie, bo tylko tak można wytłumaczyć tak szybko powstałą fontannę cudnie i..chyba ja tak chcę
a zanim pokazałaś swoją, wlazłam na stronę, gdzie kupiłam krzesło i takową widziałam i pomyslałam, tak to jest to!
Ogród... reni 12:54, 05 lip 2012

Do góry
Wczoraj zaczęłam walkę z rabatą do przeróbki o której pisałam wcześniej... zaczęłam od posadzenia host pod świerkiem. Teraz do wyrzucenia płoteczek i zorganizowanie głównej rabaty

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:54, 05 lip 2012

Do góry
Witaj Ewo!
Fasolki mam pół lodówki Wygląda jak zwykła, w przekroju okrągła, najczęściej są takie żółte i zielone w sprzedaży. Ta jest fioletowa, bezłykowa - co najważniejsze - i moje dziecko uważa że magiczna bo po ugotowaniu zmienia kolor na zielony Smaczna, nie starzeje się tak szybko jak żółta no i włókien nie ma
Kupiłam nasiona w zwykłym nasiennym/ogrodniczym sklepie..

Tak wyglądała jak kwitła, a potem miała strąki:

Mam jeszcze podobną, ale pnącą

pozdrawiam!!
Rajski ogród Ani 12:52, 05 lip 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziś bardzo parna, pochmurna środa nie sprzyjała pracom ogrodowym. Przed pójściem do pracy wpadłam na cotygodniowy ryneczek i spostrzegłam tam białą jeżówkę co zrobiłam? oczywiście nabyłam zaraz mi się humor poprawił a później patrzę, są jeszcze budleje w trzech odmianach, ale zdecydowałam się tylko na Budleję dawida moje zakupki

i dobrze, że się skusiłaś, super zakupy!
a gości też masz fajnych, oby pchełki tylko nowych właścicieli nie szukały!
Jak to ogarnąć ? 12:49, 05 lip 2012

Do góry
Właśnie wczoraj posadziłam hosty pod świerkiem... o to mi chodzi żeby ją połączyć z oczkiem, płoteczek wyrzucę przed nim jest taki betonowy murek, ale raczej równo z ziemią
Póżniej skrobnę jakiś szkic.. może mi wyjdzie

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 12:49, 05 lip 2012

Do góry

A to już z okien autokaru

a mnie to zachwyca i ten cedr...! bo to chyba on
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 12:45, 05 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

kto wie co to za krzew?

Ależ piękna wyprawa i te inspiracje. Danusiu dziękuję za relację i życzę Wam miłych wrażeń na dalszą część wyjazdu

dereń złocisty?
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 12:35, 05 lip 2012

Do góry
Kochani, serdecznie Wam dziękuję za odwiedziny i przemiłe komentarze
...a teraz po kolei
Diana - kochana moja doba niestety też zbyt krótka tabliczki co prawda zrobiłam.... ale krzesło wciąż nie może się doczekać i oczywiście nie mam nic przeciwko "zgapianiu" jeśli masz ochotę, to kopiuj ja się cieszę, że komuś jeszcze się to podoba, a nie tylko mnie
Aniu - nawet nie wiesz jak bardzo doceniam to, że nie tylko słuchasz
Ana - no weź przestań... bo się rumienię Pochwała z Twojej strony to dla mnie ogrooomny zaszczyt... Oczywiście, że znajdę czas po urlopie i trzymam Cię za słowo Tylko wiesz.... żebyś się nie rozczarowała... to tylko zdjęcia... sama wiesz, jak jest Dla klonika nie mam jeszcze miejsca... ale teraz już nie mam na to czasu... będę kombinować po urlopie... może mi podpowiesz Pierwszą tabliczkę chciałam zawiesić przy wejściu, ale M. strasznie protestuje, że nie będzie niszczył elewacji ... hihihi... Myślałam o tym, żeby powiesić ją na furtce... tylko się zastanawiam, jak długo tam powisi I koniecznie zrób swoim maluchom ogrodowy prysznic Ja też na początku tak jakoś niechętnie podeszłam do tematu... ale radość w oczach i dziki szał natychmiast rozwiał moje wątpliwości Już wiem, że naprawdę warto!!!
monitko - dziękuję pięknie to prawda... ja też mięknę na widok dziecięcych stópek
Gosiu - jeju... znowu się rumienię Dziękuję za przemiły komentarz Podrzucę M. Twój pomysł z kancelarią. Co do incydentu z teściem, to już za późno, żeby zgłosić... czasem żałuję, że od razu tego nie zrobiłam ale człowiek całe życie się uczy i teraz już nie będę taka pobłażliwa. No i także współczuję sąsiada... ja nie wiem, czemu ludzie potrafią być tak zawistni... ja nikomu nie zazdroszczę... wręcz się cieszę, jak coś powstaje, jak robi się piękniej... rozumiem dobrze, że nic nie przychodzi za darmo... ech... wyjeżdżamy teraz na urlop, ale na posterunku zostawiamy teściów
waska - no to trzymam kciuki, by kurier dotarł jak najszybciej zdjęcia nie oddają prawdziwej radości... zresztą zobaczysz sama
AniuK - witam Cię serdecznie Dziękuję za miłe opinie i cieszę się bardzo, że się ujawniłaś Sąsiadek "zazdroszczę"... to wielki skarb I mam nadzieję, że nie trafisz na takiego wariata, jak ja Pozdrawiam równie ciepło i zapraszam częściej

No i przyszedł czas na.... URLOP Znikam na dwa i pół tygodnia i już strasznie za Wami tęsknię!
Tymczasem czeka na nas HRVATSKA OBALA Do zobaczenia!

PS... Przepraszam Was bardzo mocno za to, że ostatnio do Was nie zaglądam. To dlatego, ze internet płata mi ostatnio figle Każda strona ładuje mi się godzinami, a większość zdjęć nie chce mi się w ogóle wgrać Obiecuję, że jak wrócę z urlopu, wyjaśnię problem z operatorem i wszystko u Was nadrobię. Wybaczycie mi???
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:35, 05 lip 2012

Do góry
i ostatnie fotki
moja jedyna hortensja ogrodowa

i donice przed wejściem do domu

i osobiście wyhodowane niecierpki

ZAPRASZAM NA KAWĘ!!

Ogrodnik mimo woli 12:34, 05 lip 2012

Do góry
Jabłonki szkoda, ale całe szczęście, że nie było gorzej!
na nowy dzień kwiat, bo u nas cudnie i burza i deszcz nas minęły

rano zaczął się otwierać, ciekawa jestem jaki będzie
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:32, 05 lip 2012

Do góry
a teraz zobaczycie jaki mam okropnie pusty ogródek mimo wsadzenia już setek roślin- załamka totalna

cdn
Bajkowy ogród Weroniki 12:32, 05 lip 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

W Lesznie popatrzyłam na "latających w powietrzu" szybowcami, lotniami, balonami i na karuzelach.

Wszędzie upał. W domu też, do tego burze od których jasno, głośno i strach.
A w moim ogródku wszystko rośnie bujnie, chwasty też.

Ucieszyły mnie róże Chopiny, ich biel i zapach, i kształt.

Zakwitły róże Flamingo, bałam się, żeby nie wymarzły, bo piękne.

O, to byłaś blisko mnie...
róże cudo
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:30, 05 lip 2012

Do góry
powojnik na rabatce

i róże

i nieszczęsna skarpa
Początkująca ogrodniczka i jej milion pytań i rozterek..... :-) 12:28, 05 lip 2012

Do góry
coś na smaczek
borówka

poziomki

będą też jeżyny...

.. i maliny

widok z dołu ogródka- i tu niestety brutalnie widać jak pusto jest w moim ogrodzie

cdn
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies