Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodomania Oli 12:03, 02 lip 2012

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 11:58, 02 lip 2012

Do góry
A teraz kombinuję małą rabatkę żwirową jako dalszy ciąg tej wzdłuż domu.

Za berberysami (kulki ) będzie żwirek a w nim : kępa goździków , trawka o niebieskich źdźbłach , jukka , a po drugiej stronie rozchodnik okazały i ze 3 szt takich samych traw. Będzie tak ? A co - Danusia mówiła że w żwirku to może nawet i pszenica rosnąć !!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:55, 02 lip 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/17/174760/original.jpg[/img]

Wydrukuję to zdjęcie, wsadzę w ramki i postawię przed moją lawendą .
Niech się ogarnie łajza i zacznie jakoś wygladać.!! Wupuszcza jakieś mysie ogony i myśli ,że wystarczy! Niech się patrzy i uczy !

hahaha ! dobre!
powinnam zrobic to samo

jeśli ma pomóc to, to jak najbardziej, ale wiem, że u ciebie jest pięknie i też w TV twój ogród widziałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:51, 02 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Niech się ogarnie łajza i zacznie jakoś wygladać.!! Wupuszcza jakieś mysie ogony i myśli ,że wystarczy! Niech się patrzy i uczy !

hahaha ! dobre!
powinnam zrobic to samo
Eksperyment ogrodowy Beaty 11:43, 02 lip 2012

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Beatko,
cudne te róże !!! jakie to są odmiany? czegoś chyba nie doczytałam....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:41, 02 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Ha, ha Celinko, pośmiałam się u ciebie pięknie wszystko kwitnie, to i lawenda weźmie się do roboty
ściskam w deszczowy poniedziałek
Kolorowy ogród na piasku 11:40, 02 lip 2012

Do góry
viva napisał(a)
zdjęcia z innej części ogrodu

peruczki

Wysłałam wiadomość...podskoczyło mi do góry i przez moment sie przestraszyłam, że jestem na swoim wątku a nie na Twoim....... ten widok mamy prawie identyczny....... Tak to potwierdza teorię, że Twój ogród jest w moim guście bonawet miescami udało się nam go stworzyć podobnie....... z tyłu choinki, z przodu perukowce, krzewuszka weriegata i pęcherznica...... Tylk perukowiec u mnie jest po prawej a gdzie perukowiec jest rh...... a pod krzewuszką hortensja.....
Nasz przydomowy ogródek 11:38, 02 lip 2012

Do góry
Dziękuję za odwiedziny . W poniedziałek to koniecznie trzeba wstawić foty .

Jukka nabiera rozpędu ale tylko główny pęd . Pozostałe 5 w pąkach.

Uwaga ! Przy poniższym zdjęciu może się zakręcić w głowie .

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:37, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ale cudna alstroemeria! rzadko je widać w donicy - właściwie to masz ją jako pierwsza

dzięki Sebuś ja niestety nie wiedziałam co to za roślina, a teraz wiem
Ogrodnik mimo woli 11:33, 02 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)
Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....

Takie maleństwo u Ciebie - a u mnie mówię na to "całkiem spory krzaczek" Punkt siedzenia.. itd

Ogrodnik mimo woli 11:24, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Powojnik śliczny, anabell też przepiękna - i jaka już duuuuża.

A się spytam co jest w tle powojnika? Bo często takie coś widzę, a nie wiem co to jest??? Torf, ziemia?

To jest torf...sypię go do wierzchniej warstwy pod trawnik ( i nie tylko)..duże baloty wychodzą taniej....
Ogród Sylwii od początku :) 11:24, 02 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Ten zakątek mistrzowski!! już wygląda pięknie, a jak hortensje i trawy się rozrosną to brak słów.
Ogrodnik mimo woli 11:23, 02 lip 2012

Do góry
Reszcie odpowiem w wolniejszej chwili..ale bardzo mi miło, ze zagladacie
Aż jest sens wrzucania mojego dorobku
Moje maleństwo Tomaszek.....
Ogrodnik mimo woli 11:22, 02 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Powojnik śliczny, anabell też przepiękna - i jaka już duuuuża.

A się spytam co jest w tle powojnika? Bo często takie coś widzę, a nie wiem co to jest??? Torf, ziemia?
Mój ogród - co dalej? 11:14, 02 lip 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)
Domi, jutro zrobię zdjęcie swoim bukszpanom. Teraz już rosną, ale po cięciu długo nie startowały.
Borbetko, ja mam lawendę na trzech stanowiskach: od południa, południowego zachodu i od zachodu. Ta od południa z białymi pelargoniami jest sadzona w tym roku. Podlewam ja zawsze w czasie upałów. Ta przy krzewuszce rośnie od 6 lat, ale była przesadzana w między czasie. Ta ostatnia, przy altanie też sadzona w tym roku i też podlewam. Nie sypałam swojej lawendy dolomitem, bo u mnie grunt rodzimy to margiel, tylko, że my jesteśmy ponad metr podniesieni, więc do rodzimego gruntu daleko. Chyba tę posadzoną w tym roku posypię dolomitem. Nie była jeszcze cięta, więc przytnę po kwitnieniu.
Ja nie jestem ekspertem w tych tematach, jeszcze wiele się muszę uczyć, ale jeśli mocno kwaśne stanowisko, to napewno trzeba sypać, tylko nie wiem kiedy najlepiej.

Lawenda sadzona w tym roku:
.

Ta też tegoroczna, od południa:

A tutaj 6-letnia. ta jest gęściejsza,ale później nieco zaczęła kwitnąć.Jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa

Jak ślicznie
Mój ogród 11:08, 02 lip 2012

Do góry
A tu kwiat Purpury pozował mi ładnie.

Błękitny Anioł nie był gorszy.

Języczka Przewalskiego, fajna roślina, niestety potrzebuję dużo wody.

Malutka macierzanka tu tworzy fajną górkę.

A tu obrasta kamień.
Mój ogród 10:52, 02 lip 2012

Do góry
Dzisiaj obejrzałam " Maję w ogrodzie" i pomyślałam sobie, fajne że jestem chociaż skromną cząstką Ogrodowiska. Niektóre osoby rozpoznałam i szczerze wam zazdroszczę że mnie tam nie było. Ale jeszcze wszystko jest możliwe i na pewno wezmę udział w takim spotkaniu, jak nie w tym to w następnym roku.
A teraz kilka zdjęć z działki. Deszczu ostatnio nie brakuje, wszystko rośnie i wygląda pięknie.
Ten kwiatek zrobił mi niespodziankę, zupełnie zapomniałam, że go kupiłam w zeszłym roku w jakimś markecie. A tu proszę jaki śliczny dzwonek karpacki.

Ma pełno pączków, będzie długo kwitł.

Różyczka miniaturka, która cieszyła oczy zimą w domu zaczyna kwitnąć, te dwie mamą pączki.
Ta która zakwitnie teraz dalej jest miniaturką.

Dzwonek skupiony Alba jakiś mały, tu w towarzystwie ukwapu dwupiennego.

Powojniki na pergoli zaczęły kwitnąć. Purpura Plena Elegants i Błękitny Anioł.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:42, 02 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Czosnki

Seba, czy ja przegapiłam zmianę aparatu fotograficznego??? Pojawiła się piękna głębia ostrości na Twoich fotkach. Czym teraz focisz? Nikonem D3100?

Jeeeju - rozumiem, żeby zgadnąć zmianę (od początku czerwca), ale żeby zgadnąć model to już przesada
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:41, 02 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No, cudo ten przetacznik Christa! Ciekawe, czy u mnie też taki dorodny będzie, na razie szykuje się do kwitnienia. Młodziutki on, bo dopiero w maju go sadziłam
Zasilałaś go czymś, Irenko?

Irenko ja muszę ten przetacznik w rzeczywistości obejrzeć!!! Hania z Danusią przez całą Polskę go targały a ja tej rośliny nie znalam widzę, że staje się kolejnym hitem ogrodowiska?

Miłego dnia Ci życze

No właśnie, a jak to się stało, że my u Finki go nie kupiłyśmy! on mi sie podoba, taki egzotyczny i oczywiście będziesz miała okazję u mnie oglądać już zaczniemy ustalać termin spotkania u mnie
Ogródkowe perypetie:) 10:37, 02 lip 2012

Do góry
wiecie co to?

i perukowiec, niestety czerwony nie przeżył
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies