Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogród niby nowoczesny ale... 21:16, 09 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ojj coraz bardziej podoba mi się ta sesleria, taka śliczna zielona szczota
Muszę powiedzieć, że mnie osobiście bez modrzewi rabata bardziej się podoba, ale wiadomo z grabami to już będzie żyleta

A wiesz, że mi też teraz fajniejsza się wydaje...
Ogród niby nowoczesny ale... 21:10, 09 kwi 2015

Do góry
Ojj coraz bardziej podoba mi się ta sesleria, taka śliczna zielona szczota
Muszę powiedzieć, że mnie osobiście bez modrzewi rabata bardziej się podoba, ale wiadomo z grabami to już będzie żyleta
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:07, 09 kwi 2015

Do góry
Jagodo kolce berbersyów to takie gadziny, że znajdą sobie szwy i tam dziabną człowieka, dla mnie jednak jak na razie najlepsze zabezpieczenie przy ich cięciu

Agato ja kupiłem śliwy wiśniowe Nigra, ale muszę jutro je odebrać bo miałem dzisiaj problem z samochodami i do mojego się nie zmieściły
Teraz taka pora, że przesadzenie to żaden problem, przemyśl sobie sprawę, trzmielin było sporo

Gosiu gorączki wczoraj już nie było, ból gardła też już przeszedł, ale uważałem na siebie Trzeba dokończyć tylko kuracje lekami.
No, ale ja zawsze powtarzam, że w leczeniu najważniejszy jest dobry humor, a dzisiejszy wypad bardzo mi go poprawił

Violu rękawice bardzo się sprawdzają, zawsze jakaś igiełka znajdzie sobie szczelinę, ale nie tak jak w zwykłych rękawicach lub w ogóle bez

Olu zakupy wypisane wyżej
Z tymi kanalizacjami to nic nie wiadomo. Co gmina to inny problem, u mnie prawdopodobnie zostaniemy z rozkopanym chodnikiem i drogą bo powiat stwierdził, że nie da pieniędzy na ich odbudowę, czyli komedii ciąg dalszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:58, 09 kwi 2015

Do góry
Na początek krokusiki, które u mnie dopiero zakwitły, ślicznie wyglądają między bukszpanami w 10 kępkach, jednak trudno to złapać na zdjęciu.

No i dzisiejsze zakupy.
Przetacznik Red Fox
Dwie odmiany ostróżek.
Floks Purple FLame
Pysznogłówka Kardinal.
Rozplenica Moudry
Miskant Morning Light.
Wszystko zgodnie z planem i na nic nie dałem się skusić, a było na czym zawiesić oko
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 09 kwi 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Luki, skorzystałam z Twojej sugestii i cięłam dziś berberysy w spawalniczych, skórzanych rękawicach . I tak czasem coś mi się wbijało w palce . W każdym razie dzięki i polecam taki "strój" ochronny .

Super pomysł z tymi rekawicami. Ja parę dni temu docinałam i masakrycznie sie pokłułam. Bolało jak diabli
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:10, 09 kwi 2015

Do góry
Luki ciepło było więc masz darowane. Mam nadzieję że gorączki nie masz i czujesz się lepiej?
Nadzieja na piękny ogród 19:29, 09 kwi 2015

Do góry
W bylinowym byłem i działa już pełną parą wiadomo trzeba wiedzieć co się chce bo jak byliny o tej porze roku wyglądają to wiadomo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:27, 09 kwi 2015

Do góry
Luki, skorzystałam z Twojej sugestii i cięłam dziś berberysy w spawalniczych, skórzanych rękawicach . I tak czasem coś mi się wbijało w palce . W każdym razie dzięki i polecam taki "strój" ochronny .
Nadzieja na piękny ogród 18:56, 09 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mam namiar na pienne trzmieliny w twoich okolicach, byłem dzisiaj i bardzo ładne były Wieczorkiem napisze pw

Super to czekam
A Bylinowy juz odwiedziłeś?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:18, 09 kwi 2015

Do góry
Byłem dzisiaj po Nigry i były ładne piękne wysokie... nie weszły mi do auta zarezerwowałem i muszę jeszcze raz po nie jechać. Było też mnóstwo innych pięknych drzew, oj gdybym ja miał więcej miejsca na drzewa, poszalłbym

Bylinowe zakupy również poczynione, pierwsze zapasy poczynione, mam tylko nadzieję, że ciocia Gosia ze strzykawą mnie nie pogoni
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:16, 09 kwi 2015

Do góry
Justyno u mnie będą ogólnie zamontowane dwa liczniki jeden na wode z kanalizacją, drugi na wodę ogrodową gdzie kanalizacja nie będzie doliczana

Jadwiszka oczyszczalnia przydomowa to inna sprawa, wtedy nie trzeba mieć kanalizacji. Ogólnie to zawsze jak mają gdzieś robić kanalizacje powstają problemy, jeden już u mnie był

Prairie Fire niestety nie przetrwała, jedna wygląda obiecująco, ale na 8 to raczej kiepski wynik. Będę szukał czegoś w zastępstwo. Bardzo podobne są odmiany Frosted Curls i Amazon Mist, więc możliwe, że masz dwie

Agnieszko dziękuje bardzo mi miło Pogoda już u mnie piękna, pierwsze wiosenne zakupy poczynione

Agato ja jeszcze nic poza trawnikiem i cebulowymi nie nawożę. Powinno się nawozić jak konkretnie ruszy wegetacja. Jak będzie się pogoda ładnie utrzymywać to w najbliższych 2 tygodniach będę nawozić

Magdo dziękuje bardzo, już jest lepiej lekarstwa pomagają, ale spacerku w słoneczku sobie nie odmówię

Nadzieja na piękny ogród 15:09, 09 kwi 2015

Do góry
Mam namiar na pienne trzmieliny w twoich okolicach, byłem dzisiaj i bardzo ładne były Wieczorkiem napisze pw
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:13, 09 kwi 2015

Do góry
Luki zdrówka
Powiedz, zasilac już żurawki?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:46, 07 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Od razu weselej się robi, gdy widzi się takie widoczki Donice mnie rozbrajają tym bardziej, że w tym roku jeszcze nawet jednego bratka nie posadziłem.
Również czekam na tulipany i berberysy na rabacie 4K do tego oczywiście magnolia musi dołączyć... gdzie ja mam upchnąć u siebie magnolie.

Na magnolie poluj w markecie lub centrach ogrodniczych. U nas zawsze jest full wypas wybor.
Tulipany mam nadzieję, ze piewsze będą w sobotę na 4K, ale na wrazie białe
To tylko początek...drogi do marzeń 22:27, 07 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Taki trawnik to dla mnie marzenie w pełni sezonu, a co dopiero w kwietniu Widać, że został założony z najdrobniejszą dbałością Podziwiam.

Staraliśmy się żeby wyglądał na założony profesjonalnie
To tylko początek...drogi do marzeń 20:12, 07 kwi 2015

Do góry
Taki trawnik to dla mnie marzenie w pełni sezonu, a co dopiero w kwietniu Widać, że został założony z najdrobniejszą dbałością Podziwiam.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:09, 07 kwi 2015

Do góry
Od razu weselej się robi, gdy widzi się takie widoczki Donice mnie rozbrajają tym bardziej, że w tym roku jeszcze nawet jednego bratka nie posadziłem.
Również czekam na tulipany i berberysy na rabacie 4K do tego oczywiście magnolia musi dołączyć... gdzie ja mam upchnąć u siebie magnolie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:16, 07 kwi 2015

Do góry
Ewo u mnie montaż kanalizacji jest obowiązkowy głównie ze względu na fakt, że jeżeli gmina do końca 2015 roku nie będzie w iluś tam procentach skanalizowana to będzie musiała płacić kary. Dokładnie o co chodzi to nie wiem nie zgłębiałem tematu. Jest opcja nie podłączenia się do sieci kanalizacyjnej, ale wtedy co miesiąc trzeba się wykazać wywożeniem nieczystości do oczyszczalni ścieków co w przypadku mojego małego miasteczka w ogóle się nie kalkuluje.
Duży wpływ ma Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego, bo może być wyszczególniona konieczność podłączenia kanalizacji i zakaz budowy szamb.
Wpływ może mieć też sposób realizacji sieci kanalizacyjnej, jeżeli zawiera jakiś projekt ekologiczny, wtedy też trzeba podłączyć się do sieci kanalizacyjnej. Zazwyczaj budowa kanalizacji finansowana jest w większości z pieniędzy unijnych, a ta wymaga 'efektu ekologicznego'
Trzeba pytać się w urzędzie jak sprawa wygląda i jakie są wyjścia w danej gminie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:31, 07 kwi 2015

Do góry
Anabell napisał(a)
Luki - podaj jaka to gazeta")

Ja też się denerwuję na odcinku 120 m mają mi zakopać gaz wzdłuż żywopłotu z cisa. a jeszcze na tym odcinku w ubiegłym roku przekopywane były drzewa buki duże iglaki, hortensje. teraz zrobią demolkę.
Musimy to przeżyć.
Kanalizacji nie robię, bo kopali by całą drogę wjazdową 120 m. gaz i kanalizacja nie mogą razem być, a i kasy niet.

Czy można "nie robić kanalizacji" jak idzie? Pytam, bo się nie znam a to ważna sprawa dla ogrodu i właścicieli.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:53, 07 kwi 2015

Do góry
Gosiu niestety z domu wyjdę tylko do lekarza i do apteki, a z tą strzykawką to nie na żart więc grzeczny będę

Ewo czym dłużej nie mogę wyjść z domu tym bardziej kusi coś zamówić, a wtedy wiadro potrzebne Muszę szybko wyzdrowieć i odwiedzić jakąś szkółkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies