Aj byłam, byłam.. ale jak zwykle na gościnnych występach w innych wątkach Ale wcześniej ganiałam z grabiami, szpadlem i pazurkami po ogrodzie (Pazurki ogrodnicze przetrwały najazd na ogród, moje pazurki - raczej nie!; Bo ja nie potrafię w rękawiczkach.. I znowu mi się coś wbiło w palec , buuu)
Wczoraj była akcja - PZU : Posadź - Zobacz - Udawaj że ładnie Z "P" nie było jeszcze problemu, z Z też nie, U - jeszcze muszę popracować
Wsadziłam moją Limelight, przesadziłam różę, wsadziłam wiąz, brzozę bordową i jakieś takie białe coś, co się ma siać po ogrodzie jak zielsko... I dzielnie znosiłam aluzje mojego M dotyczące konieczności położenia agrowłókniny na ogrodzie. Nagle ogłuchłam!
Więc muszę coś szybciuteńko nasadzić, żeby zarosło i zielskom nie dało szans.
Dziewczyny... pomóżcie mi proszę z ciurkadełkiem, bo M się wściaka... Gdzie go dać???? Po lewej mogłabym zrobić w podobnej formie jak Danusia - wkopane, z gejzerkiem Po prawej niestety wkopać nie mogę.. musiałoby być w formie tradycyjnej czyli np. kulki (kulek) granitowej
Druga nagląda kwestia - tył ogrodu, a raczej płynne połączenie części owocowej i ogrodowej (owocowa część to prawy kąt ogrodu). Jak to zrobić?... A może jednak rozdzielić jakąś rabatą?????
No jak nie jak tak?? Pamiętacie film z Kim Basinger "moja macocha jest kosmitką"? Też miala wielki kapelusz i piękną sukienkę (czerwoną)...toż to wypisz wymaluj nasza Marzenka Choć Marzenka ladniejsza, muszę przyznać i zdecydowanie lepiej się ubiera
Witam rwało to trochę bo w mięzy czasie sialiśmy rawę i murowaliśmy donicę..
Ale mam fote mojej dziurawej jodły..Bidulka w ogóle jest troszkę krzywa, pospieszyłam się z tym zakupem, ale może uda się ją jakoś wyrównać..
Piszcie prosze co radzicie.
Fotki! Trochę prześwietlone, ale są Słonko wreszcie wyszło!
Ale przedwczoraj mieliśmy super tęczę - cały łuk było widać, a obok druga, częściowa, mniej wyraźna
Wczorajsze zakupy za kwotę 55 zł. Hosta mniejsza 8 zł, większa 11 (bo mi zabrakło, miała kosztować 15). Szałwie po 5 zł/szt (są 2), P. Hameln małe sadzoneczki P9 po 5 zł/szt, 2 szt; spora Molinia 8 zł (eksperymentalnie bo nie wiem co to za trawa). I żurawka za 8 zł.
Ktoś wie co to za żurawka?
Szałwie dosadzę przed domem (będzie już 5 sadzonek), to samo hosty. Trawy na trawiastą rabatę. Miał być trzcinnik Karl Foerster ale nie było Więc na raze będzie P. Hameln - 2 nowe + 1 duża która już tam rośnie i 1 zwykła z ub roku która słabo odbija
Rabata trawiasto-rozchodnikowa:
Trzcinnik kwitnie:
I z góry:
Moje kaliny, mam jeszcze szorstkolistną, ale przymarzła w tym roku i nie wyglada najlepiej i pachnącą, ale też nie ma kwiatów.
Sliczne kaliny!! Nie mogę się doczekać kiedy moje będa takie. Gladiczja i amorfa wyglądaja bardzo interesująco i muszę trochę poczytać na ich temat. Pozdrawiam sympatyczny ogród i właścicielkę
Witajcie
Bogdziu, wspominałem Ci kiedyś o pigwowcu owoce wyglądają tak, też można powiedzieć są ozdobne, mają wielkość największe ok 4 cm kwitnie prawie jak azalia. Nie mogę teraz sprawdzić ale poszukaj u mnie na początku maja pokazywałem jak kwitnie.
Anula. dla Ciebie mam super fotkę mojego perukowca z przed 9 lat i dla porównania fota robiona z tego samego miejsca po 9 latach.
Aniu, buczka mam tyle samo co perukowca ale robi się z niego bansai, za młodu przemarzał co roku i ma tyle co ja, 184 cm