Agnieszko, czy te bordowe krzewy to berberysy?
Jak zawsze podziwiam Twój cudny ogród, jak marzenie. Pięknie dobrane kolory, różne poziomy rabat, architektura ogrodowa, wszystko zachwyca. Gratulacje.
Pozdrawiam .
Kasia, Martka, tylko jedna kępka bodziszków Rozanne u mnie kwitnie, reszta wciąż się zbiera.
Heptacodium będzie żyć, choć na razie wygląda nieciekawie. Aga muszę ci przypomnieć, że mój dereń pagodowy umarł Za szybko go posadziłam, mróz zdążył go ściąć. Upał źle, mróz też źle
Coś ostatnio brak mi weny na pisanie. Jakaś chandra mnie dopadła..
Dziś przyszedł rdest Blackfield. Niestety Golden Arrow nie wstał po zimie. Wszystkie sześć sadzonek szlag trafił. Spróbuję z tą odmianą.
Piękne zbiory Karola.
Mam cztery krzaczki kilkuletnie Kamczackiej a owoców prawie zero.
Dokupiłam trzy lata temu inną odmianę aby się zapytały a i tak owoców kilka tylko znajduję.
Twoje mają dużo owoców ?
Mam taką roślinkę, nie wiem co to jest? Napewno jej nie kupowałam, będzie kwitła, jest wysoka tak jak lilie i ma taki układ liści co kawałek, na końcu pąki.
oj bardzo duże zmartwienie z tym karczownikiem.Ech
Tak mam staw.
hmm, a nie wiem czy tam mają gniazda. A jak to rozpoznać ?? I jaka skuteczna trutka ??
Możesz się tego dowiedzieć od sąsiadki ?
Będę wdzięczna .
Wiklasiu talencik do zestawiania niezaprzeczalny, zachwycamy się irysami na tle ciemnej ściany. A tymczasem obok takie szlachetne zestawienie host w kolorach srebrno-szarych, i o ile nie przepadam za hostami, to tutaj w swoim sąsiedztwie przenoszą w inny hostowy wymiar. Ach!
Edit: chwilę wcześniej myślałam o frontowej rabacie Mrokasi i niechcący nadałam Ci jej imię, przepraszam, Wiklasiu, już się poprawiłam, wybacz!