Wpadłam na chwilę, w przerwie między przygotowaniem do jutrzejszych wykładów, niestety mam pracowity weekend buuuu
Ale syn zrobił zdjęcie komórką, pięknie w tym ogródku tak o zmierzchy, bzy i jaśminy pachnę zabójczo
magja czy wszystkie te "kikutki" na moim Rh to pąki kwiatowe bo oberwałam tylko dwa najwieksze.
Jeden pąk już rozkwitł i dzieki temu chyba udało mi się go zidentyfikować. Myślę że to Hachmann's Charmant. Nie mylę się?
Widzę, że temat sadzenia jest na osobny fakultet, jak na razie dla mnie to czarna magia a na pewno bedę musiała wymienić mu podłoże bo sadziłam go bez znajomości sztuki. U siebie mam glinę a na RH zrobiłam dołek z torfem. Teraz już wiem że dołek był za mały.
Dziś miałam pogrzeb...o szybę zabił się dzwoniec
Pomimo naklejek..cos go oślepiło...... pies mi go pokazał , że leży.... muslałm, że moze tylko siez lekka ogłuszył, ale nie dawał znaku życia..i musiałam go pochowac, by go jakie koty nie rozdrapały... ;(
A to moja żółta delosperma..jakoś 3 zimy u mnie przeżyła ...
Przykra sprawa ale nie da sie i tego uniknąc. Ja też bardzo przez cos się takiego zdarzy. delosperma przepiękna i kwiaty ma ogromne. Ja kupiłam chyba cos innego bo kwiaty małe i listki tez małe.
Padł mi też dziurawiec Hidcota ......... Na zdjęciu to ten okółek z bordera. Jak myślicie, co by tu pasowało? Miejsca mało, a ściana jak patelnia! Myślałam o pigwowcu, ale on rośnie szerokoooooo............. Pomóżcie!
Elu, widzę, że przy jałowcach masz berberysy. Proponuję Ci również berberysa ale takiego:
lub bardziej zielonkawego. Odmian nie znam, wszystkie rosną w córki ogrodzie.
Wilczomlecz do eksmisji.... wlazł mi liliowce i lilie.....
Jeszcze raz krasawica Moskwy
Pustynnik zabezpieczany ksiązkowo zdychał...nie zabezpieczany kolejny rok będzie kwitł
I to jest teoria która mówi, że jak ma coś rosnąć to będzie a jak nie ..to nic nie pomoże...no może do rh ta teoria nie pasuje.....
Bożenko, czy to jest aktualne zdjęcie Kolory cudowne, pięknie skomponowane
Wszystkie zdjęcia wczoraj wstawione były wczoraj robione dlatego nawet są nienajlepszej jakości bo niektóre obiekty były oswietlone ze złej strony ale Gabrysia prosiła więc zrobiłam.Nie miałam czasu by czekac na zmianę oświetlenia i sa jakie są ale wszystkie wczoraj robione.
Irenko - wprawdzie bardzo spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i zrealizowania wszystkich planów - nie tylko tych ogrodowych
Irciu, dziękuję a tę roślinkę otrzymałam wczoraj w paczce bo to brunera?
Tak Irenko - to brunera. Bardzo ją lubię Po przekwitnięciu nie wygląda ładnie - przycinam ją dość mocno i szybko wypuszcza piękne, nowe liście, które bardzo długo ją zdobią
A ja podziwiam Twoja hortensję pnącą - tak okazałej jeszcze nie widziałam
Witaj Aniu Nie ma dnia żebym żurawia u Ciebie nie za puściła
dziś kometarz; fajna szklarenka;
Kurde fajnie masz!!!
człowiekowi blokowiska żal pośladki ściska!!
Rym nie był zamierzony!!!
Celina, ja w bloku też wychowana..... nawet działeczcki nie miałam...... kwatków balkonowych tez nie miałam Za to teraz sobie odbijam..... i w ramach rozprostowanai kości trochę pofociłam....
I moje piwonie.... pokazuję, aby pokazać wysokość krzewu..nie miałkto mi zrobić zdjęcia wiec sama sie meczyłam..... pąki sięgają mi pod zderzaki
Dziś miałam pogrzeb...o szybę zabił się dzwoniec
Pomimo naklejek..cos go oślepiło...... pies mi go pokazał , że leży.... muslałm, że moze tylko siez lekka ogłuszył, ale nie dawał znaku życia..i musiałam go pochowac, by go jakie koty nie rozdrapały... ;(
A to moja żółta delosperma..jakoś 3 zimy u mnie przeżyła ...