witam miłe panie . jaki miód na serce moje że komuś się to podoba , bo same wiecie jakie dylematy mamy - trendy czy kochane kwiotuszki. czy 3 gatunki , czy upychamy co się da ?. na razie pracuje nad sobą w temacie NIE kupowania nowych gatunków ......
.( kupiłam sobie dzisiaj nowa jeżówkę białą ) .
Witajcie było cudownie ... u Finki szał zakupowy , super szkółka, będzie gdzie kupować nasze roślinki ... mam m.variegatusy! ... nie zrobiłam ani jednego zdjęcia chyba z emocji, bo aparat został w aucie ... i u Pszczółki jest pięknie ... jedzenie pyszne, atmosfera rodzinna , widoki niesamowite i szum strumyka ...
Dziękuję dziewczęta ! Gabrielo to będziemy miały co porównywać bo jej każdy kwiat jest nieco inaczej ubarwiony.Ja mam ją dopiero od ubiegłego roku ale miomo że jest nieduża to obficie zakwitła-sama jestem zdziwiona.
Czy może ktoś z Was mógłby pomóc podpowiedzieć jakie trawy dodać na tej rabacie - tak aby było coś wyższego w tle i coś mniejszego pomiędzy kulami bukszpanowymi? I w tym kwadraciku jako tło do Inversy?
Trawnik proszę zlekceważyć, i jest młodziutki i ryzykuję walkę z lebiodką i chwastnicą metodami naturalnymi czyli koszeniem...
Bardzo bym była wdzięczna za wszystkie porady? Może oprócz traw coś jeszcze byście dodali?
Dziękuję elizo ,tak mi miło Ciebie gościć,spaceruj kiedy tylko zechcesz a ja będę dosadzała i pokazywała z różnych perspektyw aby Ci się nie znudził.Na początek dla Ciebie
..różanka mojego projektu w "sercu ogrodu"Niestety róże w tym roku startują od zera więc jej góry nie pokrywają jak niegdyś bywało.
Oto widok z różanki na leśną cz.ogrodu.
Wejście do różanki.Kamienny krąg wykonałam sama odwzorowując cyferblat zegara.
Widok na wejście do mojej "Swiątyni dumania " spowitej cieniem wśród brzóz-strzegą ją dwa symetrycznie posadzone jałowce kolumnowe.Łączki stokrotek nadal kwitną.
muszę jeszcze pochwalić się lawendą, no jestem zakochana i będę hodowała ja w donicach również teraz kwitnie i nie mogę sie napatrzeć
wiem, nie ładnie się chwalić, ale ona jest taka ładna tyle czekania aż zakwitnie i jak ma nie pokazać .......
O jezuniu PIĘKNA!
Co ile ją sadziłaś?
Niesamowita ta Twoja lawenda! Ziemowala już u Ciebie? Ja w zeszłym roku kupiłam 20 szt w szkółce zrobiłam sobie jak u Ciebie obwodke ścieżki.. Ale mi przemarzly! Zostało tylko kilka, bardzo duża strata bo były to duże krzaczki , nie wiem czy warto mi jeszcze raz próbować,... Mam lawenda w donicach ale to nie to samo. mieszkasz niedaleko mnie więc klimat powinien być podobny..
Dzisiaj te dwie luki między pęcherznicą a tują wypełniły wczoraj kupione magnolie - kupiłem stellatę i Susan - wybrałem najładniejsze okazy nawet nie zerkając na odmiany - tylko nie wiem jak będzie wyglądać biała magnolia na tle białej ściany??
Mam też nowe kanciki
Hortensje ogrodowe - ciekawe jaki będzie ich kolor???
Kocimiętka - miłość od pierwszego wejrzenia - i jak szybko rośnie! Dziękuję Alinko za nią jeszcze raz
Powoli się to wszystko zagęszcza. trzykrotki za łubinami kwitną na całego- ale tylko wtedy kiedy zdjęć nie robię Ale zrobił się tam niebieski pasek, bo są tam kocimiętki, czosnki, lawenda i one